[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: siQ
Forum Index » Profile for siQ » Messages posted by siQ
multumesc pt raspunsuri. am o fotografie pusa aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23138.page#p191384.
Am citit si chiar de aceea..am folosit un pietris marut (ce l-am luat din alt acvariu acum vreo 2 3 luni in care erau plante si era ok) neonul este 735-18W atat scrie pe el...este de lungime aprox 40cm, si neonul albastru este in spate si il aprind din cand in cand. Pesti am de talie mica doar guppy inafara de un ancistrus. in total vreo 5 guppy 2 cory..si cativa pui mici de guppy. Schimburi zilnice de apa aprox 25 30% in care introduc si aqua safe de la tetra si dezinfectant albastru (de metil cred)pt acvarii.
de vreo 2 3 zile tot caut raspuns legat de aceasta problema si nu am gasit...multumesc!
sincer sistemul functioneaza destul de mult...aprox 10 12 ore pe zi. Cunosti ceva fertilizanti buni..si accesibili? Bomba cu CO2 crezi ca nu ar avea aproape nici un efect? Multumesc de raspunsul prompt.
Am o nedumerire. Am un acvariu micut de vreo 23 L cu un neon de 18W (philips) si unul mic de 8W albastru (ceva chinezarie). Am plantat acvariul (dupa cum se vede in pozele puse la postul anterior) dar se pare ca plantele nu o duc deloc deloc bine...devin transparente, si multe din ele peste noapte iasa din pietris (am un pietris destul de marunt si cand le introduc incerc sa le introduc cat de adanc si de bine dar degeaba). Este recomndata in acest caz o Bomba cu CO2? sau ce alte lucruri imi cauzeaza oare starea plantelor??
Va multumesc.
Va multumesc pt raspunsuri,
@daniel12: ms si nu pari sarcastic, am cautat pe forum chiar aia m-a incurcat si chiar imi place sa ma strafoc, de aia am si optat pt un acvariu home made.
@stefanp: ms pt raspuns, am tot cautat de vreo 2 saptamani pe topicuri, nu am vrut sa para intrebarea stupida, sau ca sa imi proiectati acvariul si eu sa fac cum spuneti, am vrut doar niste pareri. Ms inca o data, voi continua documentarea pana vine acvariul si atunci voi intreba punctual. o zi faina la toti
cei mai vechi in acvaristica sigur au trecut prin acesti pasi prin care trec si eu ... si ma gandeam ca imi pot da diferite pareri...ce ar fi facut ei daca ar fi stiut ce stiu acum...
ai dreptate dar vezi is o gramada de poza si clipuri si raspunsuri chiar aici pe forum cu diferite feluri de filtre...voi cei care sunteti veterani deja stiti ce model de filtru de ex se poate folosi si care sunt mai bune..de aia am pus acea intrebare..ca asa citesc pe un blog imi de un filtru eiheim, pe altul de un tetra si tot asa..si ma gandeam ca decat sa imi iau unul din ele sa imi dau seama ca nu e ok si sa aflu dupa o saptamana ca "era mai bun jbl" sau ceva de genul ma puteti ajuta..ca stiti sigur bine ca nu e foarte ieftin acest hobby...
Din nou eu. As avea nevoie de niste sfaturi. Am facut o comanda acum de un acvariu 80X40X40, cu tot cu capac. Cum nu sunt expert, stiu notiunile de baza si am doar un acvariu mic..scz.. nu acvariu un "bidon" de sticla de vreo 20 de L, as avea nevoie de anumite sfaturi. Ce filtru mi-ati recomanda, ce substrat, ce pietris, ce plante..si daca am nevoie de CO2...la dimensiunile astea, ce lumina, etc.As dori pentru inceput sa am doar vivipari...vreo 20 maxim si cativa sanitari (mi-ar place mult Cichlidae Africane dar mi teama sa nu le fac mai mult rau decat bine), dar daca aveti alte idei as fi recunoscator.
Buna tuturor. Am o MARE problema. Am un acvariu de aprox 20 L, cu care am tot avut unele probleme...despre care am scris in alte topice, majoritatea rezolvate. Am filtru intern Aqua One (cv chinezarie) scrie pe el ca este pentru acvarii de pana la 30 L cu debit 250L/h, pe care am lasat acel sifon cu 8 capete din care curge usor apa (am ridicat acea bara deasupra apei cu aprox 1 cm), pompa de aer cu 2 bile de bule, si un incalzitor de 50 W; un neon simplu (14W) care nu este pt acvaristica si de 2 zile am cumparat un neon cu lumina albastra mai micut care este pozitionat in spatele acvariului. Ca plante am 1 Cryptocoryne becketii; cateva fire de Vallisneria, si cateva fire de Egeria densa (sper ca sa fi nimerit denumirea plantelor - le-am cautat pe net), oricum voi atasa o imagine cu acvariul. In acvariu am 7 guppy 3 masculi 4 femele, 2 cory si un acistrus (stiu cam multi..defapt FOARTE multi pt un acvariu asa mic mai ales ca o gupita mi-a fatat vreo 20 de puiuti)...dar vreau sa imi achizitionez ft ft curand un acvariu mai mare si sa`l las pe asta ca maternitate. Problema este la o gupita, i`au aparut pe spate ceva pete albe si pe buza (nu cred ca e gris ca e poroasa...un fel de puf). Mentionez ca am cumparat gupita de mila dintr-un pet shop din Iulius Mall din Tm, pentru ca era pe cale sa nasca (chiar o zi dupa mi-a nascut) si cand am intrebat ce fac ei cu puii au spus ca nimic daca traieste vreunu e ok daca nu...asta e . Am cumparat pt acea mica boala Sera Costapur (am citit pe net ca ar fi o solutie buna pt asa ceva); dar dupa 3 zile de folosinta conform indicatiilor de pe ambalaj problema nu a disparut, chiar parca se extind acele "pufosenii". Este indicat sa pun un varf de lingura de sare neiodata?? (am marit temperatura aprox la 26 27 de grade)
Va salut. Sunt un baiat din Tm, nou in domeniul acvaristicii...Am primit acum ceva vreme un acvariu micut, de aprox 25L, cu o pompa cu piatra cu burete (cele clasice verzi), si un incalzitor de 50W. Sunt mutat de un an la Tm, si am zis sa imi aduc un colt de natura in apartamentul in care stau in chirie. toate bune si frumoase, la prima "instalare", am plantat 2 3 plante, am luat pietris 2 cory, 1 ancistrus, vreo 4 5 platy, si un mascul betta (stiu ca nu prea era ok dar nu era "certaret") si am ciclat acvariul; de Sarbatorile de Craciun am dat o fuga pana acasa vreo 3 saptamani si am luat toti pestisorii intr`o sticla de 6L, pana acasa, acasa avand un acvariu de foarte multa vreme doar cu un incalzitor, simplu facut, dar imi era mila sa las pestisorii sa moara infometati, mai ales ca nu aveam fonduri de un feader. Am lasat acasa betta-ul ca s-a indragostit familia mea de el , si restul i`am adus dar pe drum mai putin de cory si ansitrus au murit toti din pacate (probabil diferenta de temperatura...). M-am suparat si am fugit la pet shop si am cumparat o un filtru nou, cu burete de capacitate 250L/h, bun pt acvarii de pana la 30L (asa scria pe cutie), niste plante si guppy, pentru ca stiu ca sunt cam cei mai indicati pt un incepator ca mine. Marea mea greseala a fost ca am scos filtrul vechi, care avea buretele ciclat, si am spalat acvariu, uitand complet de ciclare, fiind obisnuit cu un acvariu cu pesti in casa. Mi-am luat 3 masculi si 4 femele de guppy (stiu ca sunt cam multi dar....toti am trecut cred prin acea nerabdare de a avea un acvariu colorat....mai ales ca dupa 1 zi o femele a fatat). Am observat ca dupa vreo 2 zile toti pestii respirau foarte foarte des si stateau doar deasupra apei...am intrebat aici pe forum si mi s-a spus sa schimb 30 40 % din apa zi de zi ca este cel mai probabil cu amoniac sau nitrati. Zis si facut, si in plus am luat de la Tetra Aqua Safe si Easy Balance, de 3 zile tot schimb apa si se pare ca e mai ok. Dupa toata povestea mea plictisitoare vine si o mare intrebare. Vreau sa imi iau un acvariu de aprox 80 L, sa le dau spatiu la guppy, fara sa mai cumpar nici un alt peste. As avea nevoie de ceva sfaturi ...cum e mai bine sa achizitonez unul cu toate accesoriile din mag gen Hornbach, sau sa imi fac unul pe comanda si sa cumpar filtru si pompa si neoane si tot individual. Cum as iesi mai bine in primul rand la calitate si apoi normal si la bani. Am atasat cateva poze la post, cu acvariul actual si mi-ar prinde tare bine niste sfaturi, indicatii, recomandari....Va multumesc mult.
:d sau a mers)..maine pe zi voi mai face 2 3 poze si le voi posta...si sunt liber la sugestii de la "veterani"...chiar v-as ruga.
Daca imi puteti spune cum se pune poza...am incercat cu attachments si nu a mers..
multumesc. voi lasa non stop si filtrul si pompa cu cele 2 pietre. Va multumesc tuturor pentru ajutor...acum sper sa isi revina pestisorii. o noapte frumoasa
Acum am schimbat cca. 30% din apa in care am bagat Aqua Safe dupa indicatii, si am cele 2 pietre conectate la pompa care observ ca oxigeneaza destul de bine + jeturile mici de apa ce pleaca din bara de la filtru. Iti multumesc inca o data.
Inca ceva. Peste noapte este indicat sa las pompa si filtru mergand?
Dupa cate vad eu par un pic maronii...Multumesc daniel12 pentru raspunsul rapid....oare mai am vreo sansa sa ii salvez?
Buna ziua. Am un acvariu micut de 20 L, populat cu 7 guppy, 3 masculi si 4 felmele, 2 cory si 1 ancistrus. In acvariu de ceva luni am tot avut diferite specii de pesti de neoni, platy, dar i-am lasat intr-un acvariu mai mare. Am spalat cu 2 zile inainte (11-01-2013) tot acvariul, doar cu apa fara detergenti, si pietrisul cu apa fierbinte. Acvariul are incalzitor de 50 W, pompa de aer pe care am pus 2 pietre pentru bule si am cumparat un filtru intern Aqua One cu capacitate de 250L/H, pentru acvarii pana la 30 L (asa scrie pe el). O gupita mi-a fatat cu o saptamana inainte de schimbarea totala a aperi si introducerea filtrului. Toti pestisorii i-am tinut o saptamana in "maternitate" si ei par ok, dar toti guppy absolut toti imi respira extrem de repede. Nu sunt foarte inactivi dar se vede pe buzele lor si pe branhii ca respira extrem de repede. In acvariu mai am si plante naturale, nu le cunosc foarte bine specia dar voi atasa o fotografie. Pe o gupitza au aparut niste pete albe, mici pe buza si pe spate. Azi (13-01-2013) am cumparat pentru ea SERA Costapur, si pentru apa Aqua Safe si Easy Balance de la tetra, gandindu-ma ca buretele din filtru nu este ciclat si chiar nici apa, daca a fost spalat in totalitate. Lumina am un neon normal din comert mic de 18 W si tot azi am achizitonat un neon albastrui (doar pentru culoare). Stie careva DE CE imi respira asa de des guppy? Va multumesc mult

Forum Index » Profile for siQ » Messages posted by siQ
Go to: