[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex.B
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Eu voi folosi, tu vei folosi, si sunt sigur ca suntem mai multi. Sunt convins ca Faraonu are in acvariile sale si in pozele facute deja o parte din top. Crezi ca ar folosi cineva o planta mai rara sau mai pretentioasa decat cele in acvariile superbe de pe forum? Cati? Era o idee, m am gandit si eu le ideea asta a ta de a folosi Tropica plus Aga, doar k nu le prea poti identifica usor, plante multe, schemele nu f clare, poze putine care pun in valoare acvariul ca intreg, nu e axat pe plante in particular.
Nu prea. Ma gandeam la altceva. Top plante gazon folosite in acvarii, cu poze mai marri si clare, plus o scurta prezentare, top plante fundal, top plante rosii, cv de genu. Catalogul de la tropica este bun, insa pozele sunt cam mici, iar ma gandeam la top sa fie 2 poze, planta in detaliu plus planta pozitionata in acvariu, sa avem o idee cam cum ar da. Era o ideea a mea, nu stiu daca este si o idee buna. Sper sa fi inteles ce vreau eu sa zic, difera de catalogul tropica. Asta e ceva de genu, mura n gura
As avea o idee, sper sa fie interesanta si utila si pt ceilalti, pt mine unul este. As dori daca cineva cu mult mai multa experienta decat mine in ale acvaristicii si aici , c zici Faraounu, Intros, Sandu si ma rog lista este deschisa, imi cer scuze pt cei ce nu i-am mentionat, un articol, sau sticky, cu un catalog de plante. Sa fie cv gen topul plantelor folosite in acvaristica dar sa fie si cu poze, eventual detaliu, plus vedere de asamblu in acvariu. Sa fie ceva dfe genu: top plante de fundal ( primele 10 cu pozele alaturate, denumire si cateva detalii(gen temp, ph, dificultate), dupa top plante midleground, top plante tip "gazon", nu stiu daca ma intelegeti, eu sper sa da. Consider ca ar fi foarte util un astfel de "catalog", cu poze detaliu plus acvariu astfel iti poti contura o imagine. imi cer scuze daca exista asa cv, eu am cautat cu search si daca este ink odata mii de scuze. Gasesc acest catalog destul de folositor pt cei mai putin experimentati, eu cel putin am vazut acvarii superbe si s vb despre plante insa necunoscand denumirea lor, nu prea aveam cum sa le identific, doar dk se facea o poza cu detaliu si se vb despre acea planta. De asemenea in cataloagele de pe net vezi planta cum arata dar nu prea iti poti face o idee cat de mare va creste, unde e mai potrivita,etc. Sper sa fiu inteles si poate ca acest catalog va fi benefic nu doar pt mine, ci sper ca mai gasesc doritori. Multam fain pt toate si din cauza voastra sunt deja la al 3 lea acvariu, mama tipa si se enerrveaza pe mine, ca de ce imi iau acvariu de 130 de litri, fac baie acolo? Mi-as dori dar inca nu am gasit un sapun 100% Eco
Mi am luat si eu AquaBasis Plus o punga de 2,5 L. Imi ajunge pt un acvariu AquaPro80 Eheim, de 126L brut? Pe punga scrie ca ajunge de la 50-100 L, sa imi iau inca o punga, sau va fi suficient? Ce ma sfatuiti? Am de gand sa folosesc si mai departe gama JBL de fertilizanti, mi se par foarte bune produsele raport calitate/pret. Am mai folosit si 7Balls Jbl, si vreau sa spun ca echinodorusii sunt asa mai spre copaci acum, de aceea in acvariul nou, No Echinodorus, am sa profilez pe cv talie mica, mijlocie ca sa ii dau acvariului impresia de volum mai mare. in trecut am folosit la un acvariu, turba luata de la Animax, cica ar fi fost pt acvarii speciala, la pungi neinscriptionate, plantele acolo au mers ok, tinand cont ca nu erau pretentioase ( sau oare sa fi fost de vina Sera Florenette A, Plantamin de la Tetra, 7 Balls??
Cine este tipul din poza 3 in albastru care sterge geamul?? Sta cumva in sectorul 1 pe strada Macului? Ca daca e asa am un vecin cu preocupari acvaristice Scz de offtopic
Capacul original, nu are si el balast electronic pt cele 2 neoane?? Sau are droser plus startere??Astazi tocmai ce mi-am luat una bucata punga JBL AquaBasis Plus. Tot ce imi mai ramane e sa mi fac timp sa mi fac masa pt acvariu si dupa sa ma apuc de amenajat Abia astept Si mai am inca un pas sa cumpar balasturi si suporti pt inca 2 neoane suplimentare. Faraoane ce mi recomanzi ca si tuburi?? Pt moment am un floura si un philips 965.
Pai e facut sa se desfaca? sau l-ai rupt/taiat si dupa l-ai lipit din nou?Ca nu inteleg
Pai cam asta vreau Floura si 965 sau Floura si Aquarelle, dar nu stiu ce e mai bun, Aquarelle cu Floura sau 965 cu Floura??
Porcu wrote:
cesrobis wrote:Stiu ca la un moment dat in Maritul Sarcofac erau niste exemplare de Peruvian Pterophillum Ceva in genu mi as dori

E vorba de scalari salbatici din Peru, popular le spune "Peruvian altum". Crede-ma ca nu-ti doresti asa ceva. Fiind salbatici e obligatorie o apa moale si acida, ceea ce nu cred ca ai . Sint sensibili si foarte pretentiosi la mincare, dupa cum spuneam si in acel topic sint mai sensibili decit discusii. Mai bine incearca niste scalari clasici reprodusi in acvarii.

Neonii rosii cresc mai mari decit cei clasici , pe ei n-o sa-i manince.
Mai poti incerca si scalari voalati, sint mai blegi si nu prea pot prinde neoni .

Nu tin neaparat sa am peruvian altum, ci mai degraba ceva asemanator, mai apar prin comert probabil din incrucisari, scalari clasici, argintii cu dungulite negre, un fel de "copie", care nu e adevaratul, insa multi vad putini cunosc Acum am cam 30 de neoni clasici, care mie sincer imi plac mai mult decat cei rosii (copil mic nu stiu ce i bun). Tocmai ce mi am luat un acvariu nou , un Eheim AquaPro 80, 126 L, pe care cel putin pt moment il las cu lumina actuala, pt ca oricum la inceput nu am nevoie de multa lumina, dupa am sa i fac un upgrade cu inca 2 X18W, ma gandeam la combinatia Floura si 965 (e mai bun Aquarelle ca 965??) combinatia asta am avut-o pe alt acvariul si eu sunt multumit. Si inca o intrebare, ce substrat imi recomandati unul cat de cat ok ca si pret, voi avea plante insa nu unele f pretentioase. Multumesc!
Pe ele scrie Sylvania 765 T8 Daylight. Cat despre modificarea ta a iesit super bine, cum ai desfacut capacul sa pui balasturile? Din cele 2 capace albe? Cat te a costat modificarea si de unde ai luat componentele? Din ce am vazut pana acum asta arata super profi facuta, parca asa ar fi venit capacul
Neonii mei sunt acum adulti, as incerca sa mi cumpar niste scalari mici. Stie cineva pe unde gasesc niste scalari mici, dar de preferat cat mai spre "altum"? Adik argintii cu dungi negre, simpli fara altceva pe ei? Ca parca asa m-as incumeta sa incerc, daca as gasi niste exemplare, mai spre adevar Stiu ca la un moment dat in Maritul Sarcofac erau niste exemplare de Peruvian Pterophillum Ceva in genu mi as dori
Candva mai demult, am avut 2 perechi de scalari si ceva neoni, daca nu dadeam scalarii aveam sa raman doar cu scalari si punct. As mai vrea sa incerc inca odata , acum neonii sunt mai mari ma gandeam sa mi cumpar cativa scalari dar destul de mici, poate ca asa daca cresc impreuna nu o sa i vada drept gustare ci ca si tovarasi de 'celula". Ce spuneti? Sa mai incerc sau o sa ma aleg doar cu niste scalari pusi la cura de neoni?
Momentan pentru inceput nu am nevoie de foarte multa lumina, insa gasesc eu o solutie, am sa citesc pe forum sa mai vad solutii, cea mai nasoala parte e ca se pierde garantia smilie
Tocmai ce mi am cumparat un Eheim Aquapro 80, 126 L, filtru intern Eheim, lumina 2X 18W Silvania Daylight asta scrie pe tuburi. Sa las aceste tuburi, sau sa le schimb cu Philips 965 si Osram Floura?? In rest sper sa fie ok acvariul, ma asteapta un pic de munca viitorul suna asa un card de neoni si in rest multe plante care sa nu fie foarte pretentioase la capitoul lumina pt ca stiu ca 2 x 18W e cam putin pt 126 de L. Cateva sugestii ar fi binevenite! Ce plante se preteaza, eventual solutii pt imbunatatirea sistemului de iluminat., etc.
dau la schimb diverse plante echinodorus amazonicus 30 cm, nucus, limnophila si alte plante cu diverse characide( neon clasi, neon negru, etc)
Super acvariul. Am o mare rugaminte daca se poate o poza in care sa numerotezi plantele si la final o legenda pt ca sunt multi care nu cunosc plantele si denumirile lor printre care ma aflu si eu As fi recunascator!
Eu am un AquaEl FAN 1 si fara furtunul ala e foarte silentios, poti dormi linistit mai zgomot face un ceas de perete daca ai. In privinta calitatii sunt foarte multumit il am de 3 ani si merge ca in prima zi Si parerea mea ca are un raport calitate/pret foarte bun.
Reproducerea la neoni este foarte dificila, asta daca nu ai o apa moale cum este necesara reproducerii lor. De asemenea tinuti mult timp intr-o apa dura devin sterili. Un alt obstacol il reprezinta puietul fotosensibil, in primele zile de viata sunt sensibili la lumina.
Dupa multe incercari, unele cat de cat reusite iar altele din nefericire mai putin, am ajuns la concluzia ca pentru a avea calitate trebuie investit in calitate. Lucru stiut si in trecut dar din motive de cele mai multe ori financiare si de dragul spiritului "pur sange romanesc" Las-o mah ca merge asa am tot zis ca mai pacalesc plantele cu o drojdie de bere, mai cu lumina mai putina insa nu merge. Asdar sa nu o mai lungesc, vorba multa saracia omului, vreau sa achizitionez un sistem complet de Co2 si musai heating cables. Acvariul meu are 120 de litri, populat cu un card de neoni. As dori cateva variante , ce mi s-ar potrivi pt acvariul asta, care sunt ami bune care ati mai avut astfel de sisteme, ce mi s-ar potrivi. Cu stima, Alex
As dori si eu 1 buc 965 18 w si 1 buc Floura 18w. astept raspuns la alexblond007@yahoo.com

Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Go to: