[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
JBL AquaBasis Plus-short review  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Mitica
Member

IP:

Substratul se prezinta sub forma unui nisip roscat Am cumparat un sac de 5l adica cam 6 kg, recomadat pentru un acvariu de maxim 200l. Aici am facut prima greseala.. acvariul meu are 230 si trebuia sa cumpar de la inceput 2 cutii.. substratul pe care l-am pus e cam subtire.. deh.. asa e cand te grabesti.
image

A doua mare greseala pe care am facut-o a fost legata de modul de umplere al bazinului si de supbstratul pe care il puneti peste. Producatorul specifica clar in prospect ca are nevoie de 3-4 cm de pietris peste acest substrat. Nu am avut de la inceput atat pietris, m-am grabit sa umplu acvariul iar rezultatul..

image
Apa s-a tulburat rau de tot si a stat asa cam 2 zile. Mentionez ca dupa ce m-am ars am facut un mic setup cu acvariul de la munca iar acolo pentru ca am avut suficient pietris peste apa a ramas clara de la inceput .

Dupa 1 luna de la setup pot spune ca substratul se comporta minunat.. plantele mele obosite din acvariul vechi si-au revenit miraculos si toate plantele noi pe care le-am adus in acvariu s-au prins toate si pare ca le merge bine.
image

E cam prematur sa ne pronuntam acum asupra rezultatelor .. am doar 1 luna si ceva de la setup dar dupa cum cresc plantele la momentul acesta cred ca e un substrat bun. O sa revin cu pozele de la munca.. unde elodea najas creste spectaculos fara adaos de co2
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

Specifica cumva cat timp este activ?
La Florapol zicea de 3 ani...ma indoiesc ca este chiar atat.

mobile in mobile
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

ceva poze noi ? noutati ? :-)

...
[Yahoo!] [MSN]
Mitica
Member

IP:

image

Cred ca substratul e excelent.. singurul regret pe care il am e ca nu am luat 2 pungi de la inceput. Acicularisul nu prea a vrut sa mearga, am mai pierdut si o rotala wallichi, dar.. nu le putem avea pe toate, nu?
Mai multe poze aici
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Plantele sunt foarte sanatoase si in general totul legat de substrat pare super OK. Imi place foarte mult cum arata si nu e decat o dovada ca atunci cand recomandm JBL AquaBasis Plus ca o solutie ieftina si de succes nu o faceam aiurea. Cu atat mai mult cu cat inteleg ca asta nu-i un acvariu aditionat cu CO2...Firesc, se poate tot timpul si mai bine si o sa constati asta pe masura ce o sa simti nevoia sa ai si alte plante chiar mai deosebite decat cele pe care le ai acum...O sa vezi ca sunt plante pe lumea asta pe care nu le misti un tzenti fara CO2 si in plus pentru majoritatea plantelor din acvariile noastre CO2-ul este un "hint"

De curiozitate: cat te-a costat "mareata investitie"...ca sa-i vad si eu pe astia de pun oamenii pe drumuri dupa soluri rosii de pe la gropi de gunoi ca-si tau cu tezla`n c***e ?

Spune si tu tare pe post pretul te rog.

Aoleu: 28,57lei ...scump doamna, scump ...da` halatu, cat e halatu` Mama...nu mai cumparati mah ca e mai buna cacareaza de dropie romaneasca din solul patriei si bilele de lut, cum va invata pacaliciu stie tot :p

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Mitica wrote:
Cred ca substratul e excelent.. singurul regret pe care il am e ca nu am luat 2 pungi de la inceput. Acicularisul nu prea a vrut sa mearga, am mai pierdut si o rotala wallichi, dar.. nu le putem avea pe toate, nu?

Arata superb. Trebe sa imi iau eu o cutie pana nu se scumpeste

De curiozitate in stanga si lateral dreapta mi se pare mie sau e un windelov ?
Ce fertilizanti/lumina folosesti, ce parametri ai ca arata indecent de frumos domnule

PS. nu imi vine sa cred ca nu ai co2 in setupul acesta

...
[Yahoo!] [MSN]
axy
Junior member

IP:

chiar si cu micile neplaceri pe care le-ai avut la inceput , rezultatul e uimitor :bravo2:
acu vin si eu cu o intrebare cat de mult tine ? , dureaza macar un an ?
am si eu un acvariu, cam de aceiasi capacitate ( 200 de litri ) caruia in primavara asta va trebui sa-i schimb substratul ; si acum problema; eu initial vroiam sa-i pun sera floredepot dar la volumul acvariului meu imi trebuiesc doua cutii de cate 4.7 kg bucata , pe cand solutia expusa aici mi se pare ceva mai ieftina
am vazut ca mai e un topic deschis de filipica , dar acolo se comparau si cu alte proiduse ; dintre cei care au folosit aceste doua substraturi ( Floredepot si AquaBasis), in timp se justifica diferenta de pret ?
[Yahoo!]
Mitica
Member

IP:

fipilica wrote:
Arata superb. Trebe sa imi iau eu o cutie pana nu se scumpeste

De curiozitate in stanga si lateral dreapta mi se pare mie sau e un windelov ?
Ce fertilizanti/lumina folosesti, ce parametri ai ca arata indecent de frumos domnule

PS. nu imi vine sa cred ca nu ai co2 in setupul acesta

Mai intai de toate.. am CO2. Presurizat, ca m-am saturat de drojdie si zahar. Ca fertilizanti aditionali bag JBL Ferropol. De curand am luat si niste balls-uri de la JBL.
Da, ce vezi acolo e un windelov de la Sandu. Merge destul de bine. IN schimb nu imi merge de loc java moss-ul
Referitor la investitie... investitia in substrat a costat foarte putin in comparatie cu acvariu. Era pacat sa ma complic cu experimente de tip soluri de cartita cu coarne de cerb pentru ca un nou setup in caz de esec ar fi fost prea costisitor
Lumina: 3x30w.. 2 daylight+Aquarelle.
Cam atat.. multumesc mult pentru aprecieri
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Toata lumea intreaba cat tine substratul ?
Pai ,in primul rand daca nu ai CO2 tine mai mult dar plantele au un ritm de crestere mai lent si esti limitat la , anumite plante
Deoarece cum spunea si Sandu sunt unele care sa le dai vin rosu ca nu vor sa miste deloc
Daca ai plante mai flamande gen Echinodorusi de talie mare se cam termina mai devreme substratul
Dar dupa experienta mea pot spune urmatoarele :
1.Daca ai CO2 si lumina puternica cam la 1w pe litru si pe deasupra ai si cativa Echinodorusi gen Marble Quen (cred ca am scris bine ) RUBIN si alti copaci din acestia ,te tine cam la 7-8 luni un substrat pe baza de laterita
2,. Pentru celelalte plante gen Cryptochorine, "firaraie ,valissneria.si altele dar nu prea des plantate se duce undeva la 12 -15 luni, MAXIM
3.Fara CO2 perioada se prelungeste in ambele cazuri cu 3-4 luni
Dar si ritmul de crestere se injumatateste adica 1/2 sau chiar mai mult
Oricum felicitari pentru acvariu asteptam si altii cu aceleasi realizari sau de ce nu si mai mari
Se constata ca ,cu cativa lei noi se poate face un acvariu frumos
De altfel acuma este pamantul ,inghetat si nu aveai de unde sa i-ei , vestitul sol lateritico -vulcanic -cacareaza de cartita vechi de N..... ani

Ogar batrin dar.... cu miros fin
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

axy wrote:
acu vin si eu cu o intrebare cat de mult tine ? , dureaza macar un an ?
am si eu un acvariu, cam de aceiasi capacitate ( 200 de litri ) caruia in primavara asta va trebui sa-i schimb substratul ; si acum problema; eu initial vroiam sa-i pun sera floredepot dar la volumul acvariului meu imi trebuiesc doua cutii de cate 4.7 kg bucata , pe cand solutia expusa aici mi se pare ceva mai ieftina
am vazut ca mai e un topic deschis de filipica , dar acolo se comparau si cu alte proiduse ; dintre cei care au folosit aceste doua substraturi ( Floredepot si AquaBasis), in timp se justifica diferenta de pret ?

vorba lui larzarginel depinde ce plante tii
Poti face un amestec cu terralit (sper sa nu spun vreo prostie, la prima vedere pare ok) dat fiind ca terallitu e "long term fertilizer". Si oricum in 12 luni de zile te plictisesti de acelasi decor si o sa vrei altceva :-)

...
[Yahoo!] [MSN]
Mitica
Member

IP:

Axy, pe prospectul substratului scrie ca e activ "many years". Cati de "many" .. nu se stie. Oricum iti recomand sa cumperi 2 cutii desi scrie ca 1 cutie e de ajuns pentru un acv de 200l. Astfel vei avea teoretic o durata de viata dubla pentru substrat. Apoi nu uita de pietrisul de deasupra... fara o sa ai o ceatza similara cu ce am avut eu
Eu zic ca la banii astia e un substrat excelent
iulius2005
Junior member

IP:

din curiozitate imi puteti spune si mie cat costa substratul ala ? va rog.
[Yahoo!]
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

din curiozitate

Daca esti asa curios de ce nu cauti in magazinul online?

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Mitica wrote:
Lumina: 3x30w.. 2 daylight+Aquarelle.
Si zici ca ai plante rosii cu daylight si Aquarelle fara TLD830?? :-) Cand am spus mai demult despre daylight full spectrum nu prea m-au crezut. Cat despre CO2 presurizat nu pot sa spun decat ca la pretul unui kit elementar (fara controller) cred ca si banii de drojdie se amortizeaza in 3 ani, ca sa nu mai spun de rezultate, timp castigat si mai putine alge. Multi am trecut (si eu) prin faza cu drojdia. Sincer recomand tuturor o "faza" cat mai scurta si trecerea la CO2 presurizat. Cu putina atentie merge si fara controller daca la inceput nu sunt bani pentru asa ceva, desi cum s-a scris are si el utilitatea lui, nu zic nu (eu am de 1 an). Dar diferentele fata de drojdie eu zic ca se vad, mai ales de la 100 litri acvariu in sus.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
iulius2005
Junior member

IP:

Sfarsitorul wrote:
din curiozitate

Daca esti asa curios de ce nu cauti in magazinul online?

dece trebuia sa raspunzi tu ? :-" eu l-am intrebat pe mitica :-" poate vroiam sa aud de la el nu sa ma uit pe vreun site ... sau altceva. sau daca tot vrei sa ma ajuti .. pune-mi si link ul care duce la magazinul ala ... multumesc !
[Yahoo!]
cristi_ionescu_79
Member

IP:

romani pana in maduva oaselor .... cu pretentii, nerecunoscatori si totul mura in gura. era mai bine daca nu-ti raspundea nimeni si asteptai dupa mitica? (sa presupunem ca mitica se mai uita la tread-ul asta peste vreo luna)

ia scrie tu "magazin online" si foloseste CTRL+F pe pagina asta ... sa vedem ce se intampla ....

PS: il las pe urmatorul (eventual admin) sa te ajute spunandu-ti cum se foloseste functia search ....
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

iulius2005 wrote:
dece trebuia sa raspunzi tu ? :-" eu l-am intrebat pe mitica :-" poate vroiam sa aud de la el nu sa ma uit pe vreun site ... sau altceva. sau daca tot vrei sa ma ajuti .. pune-mi si link ul care duce la magazinul ala ... multumesc !

Uite adresa : magazin online. Era chiar sub nasucul tau.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

INTROS wrote: Multi am trecut (si eu) prin faza cu drojdia. Sincer recomand tuturor o "faza" cat mai scurta si trecerea la CO2 presurizat. Cu putina atentie merge si fara controller daca la inceput nu sunt bani pentru asa ceva, desi cum s-a scris are si el utilitatea lui, nu zic nu (eu am de 1 an). Dar diferentele fata de drojdie eu zic ca se vad, mai ales de la 100 litri acvariu in sus.

...pai ce crezi ca in primii ani de dupa Piticu`am avut alte posibilitati...tot cu drojdie Am tinut pana mi-am distrus prima data un grup de Cryptocoryne care nu prea se gaseau pe atunci pe la noi.
Am blestemat...si am zis ca pana nu fac rost de un tub profi nu mai pun. De aia am sfatuit pe toti...incercand sa nu-i las sa faca greselile tineretii...
De aia am si scris peste ani articolul despre CO2 care este la noi pe forum ca sa stie lumea cum trebuie facuta treaba...
Apoi am vrut si eu in incercarea disperata de a cumpara un tub sa fac fel de fel de improvizatii desi nu imi statea in fire...dar chiar vroiam sa am CO2, caci eram convins ca o sa dau lovitura iar pe vremea aia chiar nu existau alte posibilitati...nu ca azi.
Evident ca era cat p`aci sa iau si eu teapa cu tubu` de la salvare ala albastru` :-) de care vorbea cineva de curand....doar totu-i ciclic, totul se repeta ...este ca in educatia unui copil de la care stii la ce sa te astepti si tu ii spui sa nu faca cutare lucru ca nu e bine insa el pana cand nu se da cu capu` de perete nu se lasa. Tu vrei sa-l ajuti vrei sa nu il doara, e copilu` tau, iti e drag si vrei sa-l protejezi sa nu faca prostiile vietii tale...dar el nu si nu.
Apoi a reusit in sfarsit sa-mi cumpar tubul clasic ala de avea reductoarele alea romanesti de kko dar tot era mai bine ca pe vremuri si abia incepand cu `98 si sfarsind cu 2000 am avut o instalatie competa de CO2.
Completa-completa dar fara controller .
Am folosit instalatia 5 ani fara controller...am reglat la ea de dracii o mancau, o stiam pe dinafara, aproape o simteam :-) , zilnic,...cad si cum trebuie sa reglez...am analizat la KH-uri si pH-uri de m-am saturat...cu toate astea, fluctuatii existau la un nivel deranjant fata de pretentiile mele...apoi am cumparat controllerul...era simplu si eficent exact cum citisem in revistele anilor `70 cand Dupla isi prezenta instalatia de CO2...paradoxal nemodificata esential pe parcursul celor 30 de ani.
Ca sa fiu cinstit nu au aparut decat...mici gadgeturi de genul in loc de VU-metre...afisaj electronic si d`astea.
Asadar simplu`....dar eu nu am vrut sa fac cum ma invata tatucul meu spiritual DATZ in anii 70...am vrut eu sa ma dau cu capu` de pereti...nu de bivol insa, cum fac unii p`acilea...ci asa natural, pentru ca pe vreme aia nu aveam de unde sa cumpar...sau cu ce, nu aveam cu cine sa ma sfatuiesc(eu sfatuind ulterior pe toti cum sa procedeze) si chiar cu riscul de a-mi auzi vorbe ca sunt un exaltat, de la oameni care pe vremea cand ma jucam eu cu bula`n boscheti :18: nu descoperisera acvaristica si cu atat mai putin aia a "acvariilor imboschetate" ...am continuat sa le spun la toti ca in final iesi mai bine si mai ieftin in ani daca iti cumperi un produs de calitate.
Paradoxal, exact oamenii astia, carora unii dintre noi vrem sa le transmitem(daca vreti) parinteste sa nu repete greselile noastre...exact ei sunt mai vehementi, exact ei isi doresc sa se dea mai tare cu capu`...sa se convinga ei mai cu durere ...Asta e, asa e viata, asa e firescul ei ...

Asa si cu substratul...mai tineti minte ce tambalau a generat topicul meu in care m-am luat de aia care va incurajau la amestecuri de pamant cu coarne bouresti si mai stiu eu ce porcarele...nu au trecut nici doi ani de atunci...si acum toata lumea are discutii decente despre calitatea unor substraturi a caror calitate nu mai este pusa la indoiala de nimeni.
Pretul este scazut(vezi cazul JBL)...nu mai implica niciun efort...iar rezultatele se vad. Au inceput sa apara acvarii mai reusite...sau macar in care apar plante deosebite....mult mai deosebite decat cotoarele ale de Anubias despre care era atat de mandru ca reusise sa le tina in sol neaos moldovenesc cel care propavaduia cartitza de Iasi.

Asadar intelegeti, ca improvizatiile astea propuse de unii si de altii, sau variantele ieftine cu jumatati de masura de genul merge si sol d`ala de balta sau CO2 fara controller sau .... "le-am fumat" cei care ne tinem de acvarii de mai multi ani si ca tot ce va sfatuim nu o facem in virtutea unui interes ascuns ci pur si simplu pentru a nu repeta greselile facute de unii si altii din tertze motive cu muuuuulti ani de zile in urma.
Cum ar zice mos Kenny Rogers: "Promise me son, not to do the things I've done..." acuma ce sa zic, ii inteleg si pe cei care nu tin cont de ce li se propune...dar doar atata timp cat nu se depaseste respectul si ideea ca omul de langa tine a vrut sa te ajute si ti-a impartasit din experienta lui ca sa nu te chinui tu ala incepatoru.
Altfel daca vreti sa fiu cinstit problema mea este ca nici mie nu imi place Kenny Rogers ...prefer alt gen de muzica.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Tu trebuia sa fii romancier.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
iulius2005
Junior member

IP: