[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi25
Forum Index » Profile for Cristi25 » Messages posted by Cristi25
Deci am mesterit nuca de cocos am tinut-o in apa de vineri pana astazi am si fiert-o de vreo 7 ori in aceste zile.
Asa a iesit inculpata, am taiat capete ca sa fie 2 orifici mari si am dat multe gauri in ea cam de marimea unui deget...
image

Si asa arata acum nano-ul:
image
image
image

Mai multe poze aici
Nimeni Nimic ?
Cumpar PH Controller cu sau fara sonda !
Astept oferte.
nu stiam ca am fani pe aici eu stiu ca ma admiri dar nam ce sa iti fac continua sa latri ca e bine.
sursy2003 wrote:Bestial acvariul.

Cred ca singurul inconvenient este ca trebuie sa-l populezi cu pesti care sa aiba aceeiasi zona de temperaturi ideale.

Si eu astept noi poze!
Sorin

va pune doar masculi de betta
Ascultati-l pe daniel ca el este parintele acvaristii.
Nu o sa mai comentez nimic deoarece prefer sa ocolesc P......

Eu zic ca aici aici toate informatiile necesare, daca vrei le aplici daca nu faci ce vrei.

daniel12 wrote:Esti chiar atat de sigur ca nu trebuie sa se vada?

Iara te plictisesti pe acasa ?
Asa este ok ma gandeam ca ai pus din sticla
Din prima poza se intelege ca ar fi din sticla.
Metoda care a ales-o colegul nostru, sursy2003, nu este foarte eficienta
In general masculii de beta daca sunt in acelasi acvariu se bat pana 1 moare.
Si acel separator poate sa lase aceasta situatie sa continue intre ei.
Si faptul ca ei se vad continua sa poarte acea pica pe celalalt si stresul pentru ei
tot va fi prezent. Cel mai ideal lucru este sa il pui intr-un bazin fara nici un contact intre ei.
Daca vrei sa vezi actiune intre beta se face acvariu cum a prezentat colegul cu 4-5 betta.
image

Cand un Betta se vede intr-o oglinda sau are in fata sa un rival, comportamentul lui se schimba creand un spectacol de culoare. Inotatoarele sunt extinse, pestele aratandu-si toata splendoarea.

Mai multe detalii aici

Daca vrei sa vezi acest lucru iti pot spune ca merita este ceva foarte interesant chiar daca acei pesti nu
vor mai fi "normali"
apar de la mancarea in exces sau de la mancarea proasta, fa schimburi de apa si
vor disparea nu e o problema.
Da este normal sa perleze. Acest fenomen se intampla si cand faci schimburi de apa.
La ce dimensiune are e pacat sa nu il populezi cu besti de banc gen discusi
sau sa te axezi pe ciclide care o vor duce perfect in acel acvariu.
Ok pai daca esti in Franta clar este mai complicat, gandestete bine si daca ai pe unde sa iti
umplii butelia si intereseaza-te daca pe ebay primesti si un certificat la butelie unde sa
specifice ca are revizie si alea alea ca poate ai nevoie de acte cand mergi la un centru
de imbuteliere ca sigur in franta nu e ca in romania si te duci la gigi si el o face chiar
daca nu are revizie
Sau uitate si de sitemele Kit CO2 JBL ProFlora Bio 160 asta in cazul in care nu vrei sa
strici multi bani pe un sistem de co2.

PS: Cam ce plante vrei sa pui in acvariu ? eu zic ca de aici ar trebui sa pleci inainte sa faci
o investitie in acest sitem de CO2
Si gandeste-te bine ce vrei sa pui in acvariu incepe cu pestii/plantele si dupa gandestete ce
hardware iti trebuie ca poate vrei sa cresti ciclide si atunci e alta mancare de pesti sau
poate vrei sa faci aquascape si na... eu zic sa te gandesti la partea asta si dupa restu
@alber: buretele va fi de la un filtru

@viulian: Dennerle Crusta Tubes am observat ca tu aveai intr-un nano imi poti spune de unde le-ai cumparat ?
Iar ca mancare le dau Tetra Wafer Mix altceva nu am gasit pentru crustacee la mine in oras... si le mai
bag 2-3 bucatele mici de morcov ca sa isi ia caroten, recomanzi tu ceva ?
Si intretinerea efectuez schimb de apa saptamanal de 10 litri can jumate din acvariu in rest
filtrul extern face toata treaba.
Iar cu nuca de cocos o sa ma chinui saptamana asta sa o bunghesc si o sa incerc sa mai fac ceva ascunzisuri

@petre79: mersi mult dar eu zic ca ma descurc daca chiar nu imi iasa nimic o sa dau un semn

PS: este adevarat ca e bine sa pun 1-2 scoici in apa ca sa isi ia calciu crevetii sau ? citisem ceva si nu stiu daca e ok.
Pai este exact ca cel de la JBL si asta dar imi trage crevetii pe el sigur si de aceea
nu ma risc sa il pun. Ar mai fi o idee care mio picat acum sa iau un burete si sa il decupez
pe forma stutului si sa il bag in acesta ca sa fie plin pe dinauntru cum ar veni asa ar
arata estetic si obturez si acela gauri cu care este prevazut stutul.
Sistemul de CO2 il faci usor nu e nevoie sa strici atatia bani pe el.
Cumperi un extintor ii montezi un robinet, iti mai cumperi un manometru cu reglaj fin
secondhand un numarator de bule, valva unisens, si reactor/difuzor. Acestea sunt
cam cele mai importante si costurile nu sunt mai mari de 350 lei. Iar ca sa ai un sistem
100% iti mai trebuie o electrovalva si un ph controller care eu zic ca nu are rost sa dai bani
pe ele, cumperi un test permanent de CO2 de la JBL cu 50 lei te tine juma de an sau mai mult
si este totul ok. Eu folosesc prima parte a sistemului + testul permanent de CO2 si nu am
nici o problema. Nu recomand sa strici bani pe un ph controller care daca nu dai 500 lei sau mai mult
nu e ceva de calitate. Cum crezi tu, monetarul tu ti-l stabilesti.
momentan nu ma enerveaza si par ca fac treaba daca comenteaza
imediat bag cativa asassini
buretele in maxim o saptamana se va inchide la culoare si sunt cam nevoit sa
il las ca daca pun acel cap original o sa imi traga crevetii prin el filtrul iar nuca de cocos
e in plan numai ca trebuie sa fac cumva sa ma ajute cineva sa o tai cu flexu' ca sa pot
scoate cocosul din ea ca pretena mea o zis ca ea la asa cv nu se baga bag de
seama ca nu prea are incredere in indemanarea mea
Ba da ar fi mers dar asta am avut prin casa oricum am in plan sa pun un HC sau ceva pe jos...
Momentan am alcatuit acest acvariu cu ce am gasti prin casa cu fara prea mari batai de cap
Populatie noua:
- 1xBlue Cobalt, 1xBlue Diamond, 1xPigeon Blood, 2xRed Marlboro, 1xTurquoise Brilliant Blue Blaze, 1xWhite Pigeon Blood
- 10 SAE
- 4 Rasbora Arlequin
- 30 Neoni Rosii
- 8 Corry panda/cenusii
- si vreo 5 melci pe care numa acum ii observ au ajuns clandestin in acvariu cu mussul de la stefanp

POZE: https://picasaweb.google.com/112990745543835223443/Rio240Discus

image
image
image
image
image
image

Forum Index » Profile for Cristi25 » Messages posted by Cristi25
Go to: