| Message |
|
|
|
Asa se intampla la toata lumea (inafar de cei cu controller), nu e ceva de speriat, cum a zis si colegul stefanp, se elimina pur si simplu, nu tot ce bagi e consumat de plante
|
 |
|
|
|
Nu contest ce ai patit si imi pare rau dar daca mergi la o firma de stingatoare ei sigur o sa iti incarce butelia, chiar nu vad de ce a facut nea Caisa pe interesantul mai ales ca buteliile de la stingatoare de tip G care sunt facute sa tina Co2 au exact aceleasi specificatii tehnice ca si buteliile folosite pentru dozatoare de bere si mai stiu eu ce. Poate daca ai clapeta si nu robinet pe ea asa sa zicem ca ar putea comenta pentru ca ai putea sa il; folosesti ca stingator si atunci chiar ai nevoie de verificare ISCIR dar daca e pus robinet nu are nici o treaba.
|
 |
|
|
|
Treaba asta se intampla cu multe filtre, fie ca sunt ele JBL, Eheim sau Fluval, in momentul in care se colmateaza furtunele sau se infunda mediile de filtrare mecanice, poate aparea fenomenul asta pt sa se formeaza presiune negativa in canistra si trage aer pe unde nimereste.
|
 |
|
|
|
La furtunele 12/16 se simte foarte tare daca se colmateaza chiar si cu un film care noua ne pare foarte subsire. Asa cum a zis si Alber daca cureti furtunele chiar si fara sa desfaci filtru o sa vezi diferenta.
|
 |
|
|
|
imi place foarte mult setupul si scalarii sunt foarte frumosi
|
 |
|
|
|
Poate mai castigat era daca bagai 2 specii cate 8 buati din fiecare, ca sa formeze carduri dar nu e rau nici asa, se vor acomoda micutii si mai mult ca sigur vor da curaj discusilor
|
 |
|
|
|
de asemenea poti incerca sa adaugi cativa pesti de card de talie mica gen rhodostomus hemigrammus care le va da incredere ca nu e nici un pericol
|
 |
|
|
|
Foarte frumos a evolut, sunt invidios pe scalarii tai, si eu am 5 si astept sa speram ca se va alege o pereche dupa care sa-i donez pe restu.
|
 |
|
|
|
Am sa repet ce s-a scris mai sus dar filtrele nu trebuie oprite decat la schimbul de apa , ciclarea de care tu zici ca ai trecut nu cred ca e asa departe pe cat crezi tu. Sugestia urmatoare era sa mia scapi de o parte din pesti dar aia s-a intamplat din pacate in urma incidentului, poate nu e o idee rea sa te orientezi mai degraba spre Easy Carbo care e mai safe decat bomba de Co2
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
din pacate nu prea, nu e ok nici 1 exemplar macar innt-un acvariu de 50 litrii, sunt pesti de talie mare si nu se preteaza la acvarii mici pt ca se intampla exact ce ai patit tu, nu cresc sau cresc foarte greu. Sfatul meu e sa incerci sa ii dai.
|
 |
|
|
|
Ei oricum cresc diferit dar in 3 luni cat au stat la tine trebuia sa creasca vizibil, da mai multe detalii, cat e de mare acvariu, cu ce mai e populat, hrana, temperatura, filtrare.
|
 |
|
|
|
poti sa-ti ti si la 28 si la 24 dar eu am zis un 25-26 ca sa ti se potriveasca pt toti pestii, eu ii tin la 25 de exemplu
|
 |
|
|
|
da, asa e, cel rotund e mai inalt si e mai mare si suprafata pe unde trage asa ca la acvariul tau cu talpa 100x40 cred ca mai repede iti faci treaba cu cel rotund
|
 |
|
|
|
daca chiar vrei il masor pe al meu dar candva dupamasa ca sunt la birou acum
|
 |
|
|
|
Daca nu e cu suparare as sugera sa scazi si temperatura la un 25-26
|
 |
|
|
|
Tot de la Sera iti recomand dar cel rotund, e suficient de mare cat sa-ti faci treaba cu el repede si e simplu fara tot felu de site ce se pot colmata
|
 |
|
|
|
Da,pare logic ce spui, asa sigur o scoti din rutina si pana se dezmeticeste posibil sa fie suficient cat sa nu mai fi probleme
|
 |
|
|
|
Scrie si varianta la care te gandeai, daca gaseste cineva topicul poate il ajuta, chiar si eu pe viitor vreau sa iau si o femela, cu putin "noroc" mai dau peste una razboinica si tin minte ce ai scris
|
 |
|
|
|
si eu sunt curios de subiect
|
 |
|
|