[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mihai Boldor
Forum Index » Profile for Mihai Boldor » Messages posted by Mihai Boldor
Ca si lumina, 1x30w T8 e foarte putin pentru volumul ala de apa, momantan sa zicem ca ar fi 220 litrii de apa folositi din volumul acvariului asta ar insemna ca ai 0.14 W per litru ceea ce este extrem de putin, ar trebui sa fi pe la un 0.5 W per litru.
Legat de grosimea substratului fertil, treaba e simpla, intai te hotarasti de care vrei si apoi citesti ce zice producatorul.
Cat despre pietris, recomand unu cu granulatie mai scazuta 1-3 mm nu neaparat nisip strat de 3-5 cm
Probabil nu ai intervenit la timp cu medicamentatie, asta e, dezinfecteaza acvariu cu tot ce e inauntru si mergi mai departe
de ce sa nu fie bun?Este un acvariu perfect pentru un incepator, baga substrat, apa si incepe ciclarea, pana te hotarasti ce vrei sa bagi in el sa apuce sa se colonizeze filtrul
zgomot probabil face pentru ca are aer in el, ai burete de prefiltrare pe tur?
cu un polizor as incerca si eu cel mai probabil
Bine ai venit
cu globalizarea asta apar si tot felu de norme de siguranta care uite se dovedesc a fi necesare pe o parte si daunatoare pe alta.
arata bine acvariul, bafta in continuare cu el
Eu as recomanda sa renunti la scalari, pot fi tinuti si impreuna dar pentru inceput ti-as recomanda sa renunti la ei plus ca cei 5 discusi si neonii in acvariul tau sunt peste cap oricum. Cu tot respect fata de sfatu colegului Bobo35 eu ti-as recomanda sa lasi piatra de aer si sa renunti la Co2 avand in vedere ca nu prea ai plante naturale. Sau daca vrei sa scoti si aerul, cum s-a mai spus, indreptarea tevii de retur a filtrului spre suprafata e foarte ok. Oricare varianta iti convine e ok dar Co2-ul ala nu e treaba buna in situatia ta actuala.
merge cel triunghiular de la Sera in acvarii de 25 ca nu e asa mare, cel electric nici nu cred ca ar functiona pent ca nu e foarte inalt un acvariu de 25 litrii
ia-ti unu manual de exemplu cel in forma de triunghi de la Sera
eu curat cu un card vechi si merge bine treaba
acuma depinde de la caz la caz, eu am 2 filtre externe pe acelasi acvariu, multe plante, nu prea seamana doua acvarii, conteaza si cat hranesti si ce pesti ai. In 3 luni si la mine se simte ca scade debitul dar acceptabil zic eu
Eu am un Ecco Pro 300 si curat furtunele tot la 3 luni cand curat si filtru.
footix wrote:Si Mihai Boldor, eu sunt de parere ca nu ar trebui sa dai sfaturi de genul ca la mine a mers. Nu ai spus cum schimbai direct de la robinet, ce procent, ce temperatura, etc. Daca schimbi 100 de litri din 300 de litri sigur nu este placut pentru pesti. Nu cred ca adora socul de Ph, termic, clor, cupru si alte metale.

Hai sa luam plangerile tale pe rand:
- eu schimbam pe vremurile demult apuse cand nu foloseam solutii pt declorinat in jur de 30-40%
- temperatura e foarte simpliu de reglat ca aveam si apa calda, abaterea e prea mica ca sa poata fi considerat soc
- soc de PH primesc la orice schimb de apa, sunt curios sa asacult povestea celui care egalizeaza ph-ul la schimburile de apa.
- clorul, cuprul si acele alte metale sunt o problema dar daca nu faci schimburi dinastea de prea multe ori nu prea are cum sa fie o problema (nu e indicat dar nu e asa grav) petshopurile cum crezi ca fac?
Acum un singur lucru nu pot garanta si anume parametrii apei de la robinet, nu stiu daca acum 10 ani stateam la fel cu clorul si alte cele din apa de la robinet ca si acum.

Iar pentru Kazaku asa cum a zis si Avansatul mai sus si eu iti recomand sa nu mai schibi chiar asa multa apa.
R4du wrote:eu folosesc bidoane de 6l de la apa plata....nu se decanteaza total, dar tot nu e ca direct de la chiuveta.
o lasi cam 5 zile si inainte sa bagi apa o aerezi vreo ora doua...eu am o pompa de aer mare care are impartit furtunul principal in 10. si aerez 10 bidoane cu o seara inainte.

Nu te supara pe mine Radu dar putin eu zic ca te complici. Clar nu e gresit cum faci tu si daca iti convine de ce nu intr-un final. Eu mereu am pus direct de la robinet si nu au avut nimic ba chiar pe vremuri nu aveam declorinator si tot ok era.
Sincer anti reclama nu prea poti suspecta, e foarte logic ca o sa mai introduci si organisme din mediu de unde provin tubii. Oricum nu prea se inghesuie lumea sa dea hrana vie pt ca e mult de munca cu ea
se mai dadeau la puii de peste galbenus fiert, pe vremuri am mai dat si eu la pui dar murdareste foarte tare apa
foarte ingenios trebuie sa recunosc
Acum sincer nush ce sa zic, eu imi bag oricum ghiarele in filtru o data la 3 luni asa ca nu prea am avut treaba, am avut pana recent un filtru cu furtune 16/22 si ala in 3 luni nu prea scadea debitul,la cel cu furtune de 12/16 se simtea da nu exagert, acum am schimbat unu din filtre si sunt curios furtunele originale de la Fluval cat de repede se vor colmata

Forum Index » Profile for Mihai Boldor » Messages posted by Mihai Boldor
Go to: