[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mihai Boldor
Forum Index » Profile for Mihai Boldor » Messages posted by Mihai Boldor
1) Perlonul nu se refoloseste, se schimba (eu curat filtrele o data la 3 luni)
2) Nu ai pomenit nimic de curatarea rororului si a incaperii in care se afla acesta
3) Capacul filtrului unde e gazduit motorul are si el tubulatura de in si out care dea semenea ti-ar recomanda sa o cureti.
4) Eu sunt de parere ca speli furtunele mult prea rar in cazul meu le spal o data la 3 luni cand spal filtrul
5) spray bar-ul se curata si el cu peria ca si furtunele ca sa eviti colmatarea gaurilor eventual suplimentar pot da si cu apa oxigenata pe el cand cureti si furunele
Pai daca e sa te iei dupa garantie, oricum ai de asteptat, eu am trimis o data un filtru intern la garantie si l-au rezolvat rapid dar tot a durat cu trimis reparat si primit. Dar rotoar si ax gasesti in tara cam la toate filtrele uzale. P.S pentru un acvariu de 120 litrii ti-as recomanda Fluval 206 nu mai mare
Eu as merge pe Fluval sincer, detin filtru Fluval, Eheim si am avut de a face si cu JBL. Fluvalul are furtunele mult mai ok si poate nu pare mare lucru dar cand la celellalte cu furtunele de 12/16 scade debitul, Fluvalul nu are nici o treaba. In rest toate sunt silentioase si bla bla.
Pentru linistea ta, poti face asta sau sa le dai jos si sa lipesti altele care le testezi in prealabil sa nu fie calcaroase
Tu sti asta, depinde ce vrei sa faci cu acvariul ar mai fi si chestia cu masuratu valorilor.
In primul rand poti testa foarte usor, cand schimbi apa si nivelul apei scade pune o picatura de otet pe pietrele respective si vezi daca apare efervescenta caz in care ar fi calcaroase.
Foarter tare setupul !
Astptam sa vedem ce iese
Eu am Amano de vreo 4 ani si am tinut inclusiv scalari intr-o vreme care s-au facut mari. Acuma depinde foarte mult si de cat e de plantat acvariu si cat e de mare dar in principiu crevetii se adapteaza, acum ca am pesti de talie mica umbla crevetii tot timpu peste tot, inainte nu ii vedeam uneori cu saptamanile
Daca sunt destul de marisori crevetii Amano, nu pea au ce sa le faca apistogramele dar vor sta ascunsi pentru ca vor fi totusi hartuiti de apistograme si o sa iasa noaptea mai mult
Pentru viitor, oricat de tentati ar fi pestisorii, nu cumpara nimic daca nu sti ce sunt si cu ce sunt compatibili
Mai, nu stiu ce sa zic, Manado am avut si eu ani la rand dar nu am avut problema asta niciodata
Nu inteleg o chestie? Bilele se introduc in substrat cat de adanc poti, de unde sti tu ca s-a topit bila? Cat de gros e substratul tau si ce granulatie ai?
Probabil stiti voi ce vorbiti despre lumina dar poate ai nevoie si de putina rabdare. Bilele acelea ajuta dar dupa doar o saptamana poti sa ai ce acvariu vrei nu o sa creasca miraculos nici o planta
Te sfatuiesc sa le dai drumu de unde i-ai colectat chiar daca iti plac dar ramane la latitudinea ta
Pune ce substrat vrei tu dar sa nu pui alb sub nici o forma, nu o sa arate natural deloc
Tu sti, ia-l daca crezic a e ok
S-ar putea sa mai ai nevoie sa pui pe furtun un robinet de reglaj fin al debitului care mai consta vreo 80 ron, acest reductor are reglaj pentru presiunea de lucru in mod normal . Iti recomand unul cu reglaj fin incorporat plus indicator de presiune in butelie.
De vanzare urmatoarele filtre 100% functionale insotite de acesoriile din poze, preturile sunt usor negociabile:

Filtru JBL CristalProfi e701 Greenline:
• pentru acvarii cu volum cuprins intre 60 si 200 litri.
• volum: 6.1 litri
• debit: 700l/h
• dimensiuni: L x l x h: 18x21x35 cm.
• furtune de conexiune 12/16 mm.
Pret 220 Ron
image
image
image
image

Filtru Eheim 2211 Clasic 150:
• filtru extern pentru acvarii cu capacitate de pana la 150 litri
• volum filtru: 1 litri; volum total canistra: 1.3l
• debit: 300 litri / h
• dimensiuni: Diametru x h: 110 x 290 mm
• medii de filtrare incluse: burete si medii ceramice
Pret 150 Ron
image

Curatator de suprafata JBL TopClean II

Pret 60 ron
image

Persoana de contact: Adi 0745157817
Eu folosesc furtunul negru de la JBL. Electrovalva e montata pe furtun cam la 10 cm de reductor si nu am avut probleme desi folosesc sistemul de 2 ani

Forum Index » Profile for Mihai Boldor » Messages posted by Mihai Boldor
Go to: