Pai depinde ce fel de corali ai in minte pt bazinul asta, dar cum ti-a zis si Dragos mai bine mergi pe un Jebao Wp10, eu zic ca e suficient pt acvariul tau.
Poti sa faci un test sa vezi daca influenteaza sau nu, cand skimmeaza scoti un pahar de apa si vezi daca se opreste din skimmat. Dupa aceea il pui inapoi si tragi concluziile
Aa, scuze, acum am vazut ca skimmerul tau trage apa, in cazul asta nu stiu daca nivelul influenteaza cumva. Credeam ca este HOB ca al meu, la care am observat ca il deregleaza nivelul apei. Mai asteapta si alte pareri de la cei mai experimentati.
Bafta
Aici depinde de skimmer, unele skimmeaza mai bine murdare, altele skimmeaza mai bine cand sunt curate. Cred ca trebuie sa experimentezi ca sa iti dai seama exact cum sta treaba.
P.S Am uitat sa mentionez ca trebuie sa ai nivelul de apa constant, ca si asta influenteaza skimmerul destul de mult.
E normal sa nu mai skimmeze dupa ce hranesti si iti bagi mainile prin acvariu, am observat asta si la mine, dupa ce hranesc nu mai skimmeaza cateva ore. Cred ca trebuie sa il lasi sa isi revina singur. La reef octopus am citit ca trebuie sa fie spuma la 0.5 - 1 cm sub cupa, practic se face reglajul cu cupa scoasa dupa care il lasi sa faca "break in".
http://www.reefkeeping.com/issues/2006-08/rhf/index.php
Eu din ce am citit, nu se ating de corali, doar de penati si de aiptasia… Si am vazut la multa lume Chelmon in acvariu cu corali, chiar si PetShopul pe care il frecventez are 1 in display tank. Toata chestia e sa manance, pt ca e un peste mofturos, si dupa cum stim, fiecare peste are personalitatea lui