Message |
|
Toti invatam din greseli daca nu din sfaturi 
|
 |
|
Salut, mi se pare ca ai rasfirat prea mult Valisneria, eu as incerca sa ascund filtrul cu valisneria si ceva cabomba iar in partea stanga as pune niste anubias in colt. Dar asta tine de gustul fiecaruia, conteaza cel mai mult sa iti placa tie
Bafta
|
 |
|
Tot mai bun este filtrul extern, asta e un fel de "nimic". O sa iti asigure doar filtrare biologica intr-o mica masura plus ca nu mi se pare deloc estetic 
|
 |
|
Refractometrul se calibreaza cu apa distilata din cate stiu eu
Bafta
L.E Eu am folosit tunze si este extrem de silentioasa.
|
 |
|
Salut, arata bine reactorul. De ce nu ai pus De-Nitrate sau e debitul prea mare in reactor ?
|
 |
|
Foarte frumos 
|
 |
|
Eu te-as sfatui sa mergi pe filtru extern, gasesti diferite modele pt toate dimensiunile.
Ca plante iti recomand Valisneria, cabomba, anubias, echinodorus, astea din experienta proprie. Mai bine astepti sa iti raspunda cineva mai competent in domeniul plantelor.
Bafta
|
 |
|
Pai nici eu nu am glumit  Oricum sunt in siguranta ca nu am parchet pe jos 
|
 |
|
Mersi Dan, ma simt mult mai bine acum 
|
 |
|
Eu am bazinul de 500L care sta pe un stand de mdf, iar bazinul vechi de 160l tot pe stand de mdf
Acum nu stiu daca eu sunt in primejdie sau tu esti in singuranta 
|
 |
|
Bogdan_g wrote:Merci tare mult pentru implicare
probabil ca pentru inceput voi cauta o canistra cat de mare si cu un efectiv de vreo 30 mbune de 2 cm urmand ca pe masura ce vor creste atat ca marime cat si ca efectiv sa mai adaug unul. Nu am vazut prefiltre decat la sunsun, ceilalti producatori nu au asa ceva. Interesanta treaba dar oare nu e marketing aici, doar n-r inventat ei roata...
Am decis ca acvariul sa aibe 50cmm latime, 55 inaltime (am vazut ca e o valoare des intalnita la acvariile cu mbune) urmand ca lungimea va fi cuprinsa intre 160-200cm.
Standul va fi lung de aprox 210cm (indifferent de cat de lung va fi acvariul) si la recomandarea unuia dintre voi il voi face din teava rectangulara de 40/40/3. Cele doua rame (cea care sustine acvariul si cea inferioara) vor fi sustinute de 10 picioare (astfel incat sa am 4 goluri pentru dulapul de sub acvariu).
Intrebari: voi cum ati montat pal-ul, cel mai simplu ar fi sa dau gauri in tevi si sa le prind insa mi-e ca acele gauri sa nu subrezeasca structura.
A doua intrebare e legata de usi a caror balamale pt cele din extremitati nu se pot monta intrucat piciorul vine pana aproape in buza peretelui lateral. Ati venit cumva cu blatul pe care sta acvariul in consola in asa fel incat sa acoperiti canturile usilor si implicit sa se creeze suficient spatiu pentru a face acea scobitura in care vine montata balamaua de pal?
In legatura cu preflitru, nu cred ca e marketing, nu e mare filozofie, in loc sa se adune mizeria in primul compartiment din canistra, se opreste in prefiltru care este plin cu bureti. Tinand cont ca primul compartiment prin care trece apa la canistrele mele este cel de jos, eu zic ca merita investitia. Nu mai trebuie sa demontez toata canistra ca sa umblu la primul compartiment, astfel nu mai expun nici mediile de filtrare biologica la aer plus ca nu este chiar usoara canistra sa o muti cand e plina cu apa si medii de filtrare
Binenteles, asta este doar parerea mea.
|
 |
|
lukitza wrote:
YDarius wrote:
1. As da o gaura in acvariu pe la jumatate in asa fel incat sa pot scoate jumatate din volumul de apa, cu legatura directa in scurgere pe care as pune un robinet.
2. As aduce o teava cu apa direct in acvariu cu care sa umplu.
Nu asa se face schimbul la picatura. Gaura se da la nivelul pe care vrei sa il mentii in acvariu.
Se poate si fara gaura, cu un overflow box, dar e mult mai simplu cu gaura.
Stiu, de asta am si mentionat ca nu ma pricep la schimbul de apa la picatura. Ce spuneam eu este un mod de a face schimb de apa de 50% foarte simplu cu doar 2 robineti, care nu cred ca dureaza mai mult de 5 min 
|
 |
|
Salutare, bine ai venit si multa bafta !
-Eu te-as sfatui sa bagi 2 filtre externe cu prefiltru, astfel nu
esti nevoit sa cureti mereu canistra. Sunsun am eu si sunt multumit de ele. Sunt silentioase si destul de puternice.
- Nu ma pricep la schimbul de apa la picatura, dar o sa iti zic ce as face eu daca as avea ocazia:
1. As da o gaura in acvariu pe la jumatate in asa fel incat sa pot scoate jumatate din volumul de apa, cu legatura directa in scurgere pe care as pune un robinet.
2. As aduce o teava cu apa direct in acvariu cu care sa umplu.
3. As lega un filtru in linie pe teava de apa cu carbune activ, filtru fin si sterasyl.
4. Nu as pune filtru intern ( nu imi place cum se vede) in schimb as pune o pompa de valuri mica care sa miste mizeria prin acvariu spre intakeul de la filtrele externe.
Astfel schimbul de apa este extrem de simplificat, practic deschizi robinetul, apa se scurge, dupa care dai drumul la apa si se umple acvariul. Scapi de furtune si balamuc prin casa. Prefiltrele poti sa le cureti odata pe saptamana iar la canistra nu cred ca o sa umbli decat odata la cateva luni .
L.E Ti-as sugera sa faci acvariul cat de mare poti 
|
 |
|
Azi am facut teste. Rezultate :
Nitrati 0-5 ( nu imi dau seama foarte bine de culoare, mai mult spre 0 oricum )
Amonia 0
Nitriti 0
Am adaugat si niste pesti noi, si am facut un schimb de apa de 50%. Poza cu acvariul si ultimele achizitii
image hosting 12mb
P.S Credeti ca are ceva daca umplu acvariul pana la nivelul intaritoarelor ?
|
 |
|
Lucian wrote:Arata foarte bine
Iti recomand sa pui niste Nyphaea Lotus Tiger. Creste frumos intr-un acvariu cu discusi si rezista la temperaturi mari. Daca se dezvolta bine va face niste frunze mari care se ridica la suprafata facand umbra pentru timizii discusi iar culoarea va arata foarte bine pe langa verdele predominant si culoarea deschiza a substratului.
Am un lotus pe acolo, dar nu merge prea bine, i-am schimbat pozitia azi sa vedem daca isi revine 
|
 |
|
ciprian wrote:Foarte frumos...felicitari dar ..parca ma asteptam sa vad mandarinul ...
Multumesc Ciprian, e adevarat, nimic nu se compara cu un acvariu marin, imi plac cel mai mult, dar din cauza programului meu, cand stau plecat cate o luna doua, este foarte greu sa instruiesc pe cineva sa aibe grija de el. Ultima oara cand am fost in Romania, a ramas bazinul de ATO fara apa si merge pompa in gol iar din cauza zgomotului taicameu a scos toate pompele din priza ca nu stia ce sa faca
Binenteles ca asta nu e ultimul meu acvariu, dar pana cand nu reusesc sa pun la punct un bazin mare si cat de cat usor de intretinut cand sunt plecat, nu ma complic 
|
 |
|
Mersi Koala, sa vedem ce plante rezista. Nu prea vreau sa ma joc cu fertilizanti sa am un boom de alge. Pana acum doar valisneria nu merge bine in rest toate cresc, pana si rotala creste care am inteles ca este mai pretentioasa. Mai vreau sa pun cativa discusi dar astept sa prind niste exemplare bune, care sa manance si sa se comporte bine la magazin.
|
 |
|
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:@lukitza - a dat din umeri
Darius - n-ai nevoie de un angajat batran si gras, pe care sa-l platesti bine?
Dau cu aspiratorul, cu mopul, latru si prin curte daca e nevoie 
Hahaha, m-ai facut sa rad
|
 |
|
|
 |
|