| Message |
|
|
|
@alber , e concret pt noi cei care mai stim ce se intimpla prin acvariu , insa pt unul care nu prea cunoste ce procese se petrec acolo , nu-i prea concret . Parerea mea .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
In situatia asta , singurul sfat pe care ti-l pot da , e sa-ti schimbi prietena . Ca de acvaristica nu putem discuta la ceea ce ai acolo .
|
 |
|
|
Voyeuristule  . Bietii pesti nici macar de intimitate nu mai au parte
|
 |
|
|
Zau daca nu ai inceput exact invers fata de toata lumea  . Intai pestii , apoi background-ul , urmeaza acvariul etc
Sfat . Daca nu-i prea tirziu , fa acvariul cu 5-10 cm mai lung
|
 |
|
|
|
Nu le astepta . Le gasesti pe forum , asta daca ai bunavointa desigur .
|
 |
|
|
Mai sa fie ! Fara menghine , fara scotch de hirtie , fara fir de pescuit
Caline alcoolul se foloseste la altceva
Urmeaza curatarea si finisarea peste citeva zile si discutam la final
Mare esti tu si cu varu-tu , ca eu pe linga voi eram pitic . Bine fie ... mai mare ca voi in virsta
|
 |
|
|
Gresit , da' las' ca vine el Craciunul
Am spus-o ca orice acvarist , sau mai bine spus ca orice om care gindeste logic si normal
Sa vezi ce te iubesc eu . D-aia o sa-ti trimit niste imagini de la un anumit concert
|
 |
|
|
In cazul asta , spor la treaba . Daca rezultatele vor fi satisfacatoare ... cine stie , poate-ti comand unul d-ala de le face apraope pe toate . Ca de nevasta nu-l las sa se atinga
|
 |
|
|
 Oare ?
Eu la ultimul cutremur (parca acum 2 ani) am sarit de pe scaun de la computer direct in camera in care am bazinul mare  . Nu de alta dar aveam un stress ca nu va rezista si nici bani de zugravit apartamentele vecinilor nu aveam
|
 |
|
|
Da , dar in schimb iti fereste filtrul sa devina o "groapa de gunoi" . E mult mai simplu sa speli un buretel o data pe saptamina si sa umbli la filtru o data la citeva luni bune , decit sa stai si sa umbli la filtru lunar
|
 |
|
|
 Deja o dam in alte alea
Sincer si eu l-as face un bazin de depunere si creste a puilor de betta
|
 |
|
|
Pai ... nu prea ai nicio solutie . Doar curatarea constanta
|
 |
|
|
Pai daca e utopie , atunci chiar nu-si mai are rostul DIY-ul  .
Eu sunt fan inrait al DIY , dar toate au o masura . Daca nu se incadreaza oarecum in spusele mele din postul anterior , nu-i vad rostul . Degeaba-mi fac singur un controler de ph(e doar un exemplu) , daca costurile lui sunt mai ridicate sau egale cu al unuia de firma .
|
 |
|
|
Las' ca le punem si p-alea (intariturile) , ca sa dormi linistit si in cazul unui cutremur , ca doar stai la etajul 9 si balansul e mai mare
|
 |
|
|
Fa-l practic , pune-l la treaba , observa rezultatele , expunele aici si mai apoi fa un calcul al investitiei . Daca rezultatul final al investitiei este sub 50% din valoarea unor echipamente de firma , iar randamentul va fi egal cu al acestora , ma inclin
|
 |
|
|
Dolly wrote:Da detalii despre acvariu - capacitate, lumina, fertilizare, CO2. Substratul din poza nu spune nimic - pietris colorat si atit.
:
Dolly mama , zau asa , doar vezi bine culoarea pietrisului . Tu vrei fertilizare si alte OZN-uri de CO2 ?
Lasind asta la o parte , singurele plante care nu pot fii mincate de carasi , sunt cele de plstic . Ca in rest ... mai degusta ei pina si din mugurii proaspeti de anubias .
|
 |
|
|
|
Categoric NU .
Dupa ce ca ai un acvariu mic pt carasi , mai vrei sa bagi si betta cu ei ?
NU .
Carasii se tin la o temperatura maxima de 22 grade , iar betta necesita o temperatura minima de 24-25 grade .
Da si femela aia cit mai repede .
Sper ca am fost cit se poate de categoric si de explicit .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|