[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fir3Splitter
Forum Index » Profile for Fir3Splitter » Messages posted by Fir3Splitter
Nu stiu de ce am impresia ca tuburile alea de la JBL is tot una cu cele de la Juwel. Am sa compar spectrul de pe site cu cel de pe ambalajul de la Juwel.
Curiozitatee strada vedeam urme de melci. Oare nu au si astia (de acvariu) ceva...mucus...de ramane pe acolo??
Africani + plante? Nu e bine Pentru un acvariu cu ciclide...multe pietroaie ca decor.
Ok.
Acuma ramane de vazut de unde fac eu rost de tuburi. :-)
Multam fain.
Nu stiu cat te ajuta dar iti pun ca si eu am pelicula dinasta deasupra apei, dar in maternitate unde nu am nimic decat un bec. Asa ca eu nu as crede ca are legatura cu CO2. Am avut si in acvariul principal dar a disparut dupa ce am pus filtrul sa imi agite suprafata apei.

P.s. daca chiar ii deranjanta poti lua o foaie de hartie, o pui pe apa si apoi o scoti. "Agata" orice ii la suprafata.

Legat de dunga maronie. Nu stiu daca ii identic cum am si eu, dar dunga nu va disparea daca nu cureti sticla la fel cum cureti si algele. La mine este pe sticla...nu in pietris. O data am mutat din fata pietrisul si am oservat ca SAE se tot agita pe acolo, cred ca si ancistrus dar nu stunt sigur, apoi nu am mai vazut dunga. In schimb a aparut mai jos o data cu pietrisul.
Pai voiam sa fac un acvariu plantat.
Co2 am, fertilizare folosesc de la sera.
Singuru lucru deficitar era lumina. Acvariul este pus intr-un colt intunecat al camerei si intraga lumina este de la cele 2 neoane de la juwel. Acum, mai is 2xT8 dar nu sunt ceva profi deoarece nu am apucat inca sa cumpar.

Am pus aceasta intrebare deoarece am vazut multe acvarii ca si al meu iluminate de 4xT8 ce o duceau bine. Despre cele 2xT5 nu stiu nimic...Juwel nu da informatii despre neon:spectru, nr lumeni etc. De aceea ma gandeam daca se merita sa renunt la High-Lite si sa mai pun un 2x30W. Bineinteles voi schimba neoanele din dotare cu ceva profi Orasm sau Philips.
Salutare tuturor!

Am un RIO180 cu luminare High-Lite(destul de folosite)...alea din dotare. Recent am luat un sistem de iluminat Resun cu 2x30W care l-am montat langa instalatia de la Juwel.
Intrebarea este: Cum ii mai sanatos??...sa mai pun un Resun cu 2x30W astfel incat sa am 4x30W......sau sa las asa cum am 2x30W + 2x45W?
Astept parerile voastre.
Eu zic sa nu te repezi asa la KH-ul ala. Mai asteapta putin si fa teste dupa. Vezi cum se mai schimba valorie. Nu iti moare nimeni din cauza parametriilor pe care i-ai dat tu acolo.

Haha...rechinasi. Bine ca nu scria "pesti". Nu stiu prea multe despre ei asa ca nu ma pronunt. Eu am doar Botia Macrachanta. Stiu ca daca botile nu prea au loc pot deveni agresivi.
Acvariul se poate cicla si mai repede...chiar mult mai repede. Depinde si de ce apa ai pus. Daca ai pus si ceva substante posibl sa fi avut noroc si sa se fi ciclat. Ce rechinasi? Vezi la ce ai adaugat curand in acvariu. Cum i-ai transportat, cum i-ai pus in acvariu...unii pesti sunt foarte sensibili si pot sa se imbonlaveasca usor.
Alge sunt mereu intr-un acvariu si de aceea vor avea mereu ce manca. Daca vrei poti pune pe fund o frunza de salata. Ancistrusii au sa se bucure enorm.
Stai linistit. Nu se decicleaza acvariu asa usor.
Daca dai de mai multe ori pe zi mancare, SAE are prostu obicei de a renunta la alge in favoarea hranii care o dai, indiferent ce ii. La mine stiu ca o data pe zi primesc mancare iar in rest, ori manca alge, ori rabda foame. Deocamdata prefera prima varianta.
Stres esti 100% sigur ca acei Cory nu mancau resturi de mancare ramase pe plante?? Cory nu poate sa mance alge deoarece nu are bot format pentru asa ceva; si nici nu cred ca i-ar place.
Pestii aia doi nu au nimic in comun. A! ba da...amandoi stau pe fundu bazinului, ATAT!

Eu n-am vazut cory care sa mance alge in viata mea. Cory scruma prin substrat toata ziua. In principal is folositori deoarece manca resturile de mancare ce ajung pe fund sau orice altceva ce gasesc comestibil pentru ei.

Ancistrusii sunt mancatori de alge. In principal stau si rontzaie de pe sticla, buturugi, frunzele mai mari sau pietris. Am de mult timp in acvariu si sunt folositori.

@viulian daca la tine nu fac nimic nicicare aia nu inseamna ca asa ii in general. La mine 2 pleco tin sticla acvariului curata. Rontaie la tine pe pietre pentru ca acolo probabil gasesc alge sau altceva de mancat. Cum poti spune ca ancistrusii nu manca alge cand fiziologia lor ii facuta pt asa ceva? Si inca ceva....cory NU manca alge; daca astepti sa ridice botu sa rontzaie de pe frunze, ai sa prinzi radacini langa acvariu.

Legat de alge-eaters, parerile sunt impartite. Eu personal am Ancistrus cirrhosus + SAE. Altii recomanda shrimp+sae, altii oto. Mai mult depinde de tine.
Atentie despre ce bazine vorbiti. Juwel au reinnoit modelele de acvarii mai vechi. Multe din caracteristicile lor vechi s-au schimbat. De exemplu lumina, filtrarea, adaugarea de accesorii( de ex spot pt hranitor automat) etc. Bineinteles..nu au facut bazine perfecte dar sunt destul de imbunatatite fata de ce era pana acum.

Diferenta de pret intre un home made complet si unul gata cumparat nu este chiar asa mare. Acuma depinde si de cum priveste fiecare lucrurile.
Cum/cand i-ai pus in acvariu? I-ai bagat in acvariu direct dupa ce i-ai adus de afara cumva?
Lumina la Juwel-uri mari nu o sa ai niciodata din dotarea lui, chiar si cu reflectoare. Va trebui sa faci improvizatii, nu stiu cum. La marimi de peste 180L cele 2 reflectoare nu mai fac fata chiar fiind ele de 54W. Nu inteleg de ce nu baga cei de la Juwel 3-4 neoane la acvarile mari.

Tocmai din cauza luminii am optat pentru Rio180 deoarece lumina oferiata de neoane+reflectoare este suficienta pentru majoritatea plante.
Amnesia wrote:

Deci sa intzeleg ca e si dupa "bafta"..
Nimeresti unul cu siliconul bine prins... te-ai scos... daca nu.... strici lame

Cam asa ceva. Se zice (doar se zice) ca la acvarile de firma exista o sansa mai mare de a nimeri unu bun.

Oricum orice acvariu ai cumpara, sa stai si sa te uiti foarte atent dupa defecte, zgarieturi, lipituri aiurea etc. Nu trece cu vederea peste nici un defect. Nu ierta nimic
Acvarile Juwel noi vin cu un nou set de iluminare High-Lite care is mult mai bune ca celelalte tuburi de pana acum. Tuburile High-Lite sunt mult mai subtiri decat alte tuburi. Nu se potrivesc la alte sisteme de iluminat precum nici alte feluri de tuburi la sistemul High-Lite.

Un rio 180 vine cu 2 tuburi de 45W care cu tot cu reflectoare sunt suficiente; insa pentru un rio 400 2 tuburi de 54W este prea putin.
Tocmai m-am uitat pe site la JUWEL si mi-a sarit in ochi un mare minus la RIO 400, iluminatul. Doua tuburi de 54W sunt prea putin pentru un asemenea volum daca vrei un acvariu plantat. Va trebui eventual sa mai investesti in iluminat. (daca vrei )

Forum Index » Profile for Fir3Splitter » Messages posted by Fir3Splitter
Go to: