[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Iluminare  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Fir3Splitter
Member

IP:

Salutare tuturor!

Am un RIO180 cu luminare High-Lite(destul de folosite)...alea din dotare. Recent am luat un sistem de iluminat Resun cu 2x30W care l-am montat langa instalatia de la Juwel.
Intrebarea este: Cum ii mai sanatos??...sa mai pun un Resun cu 2x30W astfel incat sa am 4x30W......sau sa las asa cum am 2x30W + 2x45W?
Astept parerile voastre.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Fir3Splitter wrote:Cum ii mai sanatos??

In ce scop? Ce vrei sa cresti in acvariu?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Fir3Splitter
Member

IP:

Pai voiam sa fac un acvariu plantat.
Co2 am, fertilizare folosesc de la sera.
Singuru lucru deficitar era lumina. Acvariul este pus intr-un colt intunecat al camerei si intraga lumina este de la cele 2 neoane de la juwel. Acum, mai is 2xT8 dar nu sunt ceva profi deoarece nu am apucat inca sa cumpar.

Am pus aceasta intrebare deoarece am vazut multe acvarii ca si al meu iluminate de 4xT8 ce o duceau bine. Despre cele 2xT5 nu stiu nimic...Juwel nu da informatii despre neon:spectru, nr lumeni etc. De aceea ma gandeam daca se merita sa renunt la High-Lite si sa mai pun un 2x30W. Bineinteles voi schimba neoanele din dotare cu ceva profi Orasm sau Philips.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Fir3Splitter wrote:De aceea ma gandeam daca se merita sa renunt la High-Lite si sa mai pun un 2x30W. Bineinteles voi schimba neoanele din dotare cu ceva profi Orasm sau Philips.

Chiar daca pierzi la intensitatea luminoasa eliminind tuburile Juwel, poti cistiga la calitatea luminii daca folosesti niste tuburi dedicate plantelor.
Cu 4x30W=120W la 180 litri (vreo 150 apa, cred) io zic ca poti face performanta cu plantele .

Io as folosi cam asa: 2xOsram Fluora, 1x830 si 1xPhilips Aquarele sau 3xOsram Fluora si 1x830 ....... in functie de ce gasesti.
Daca nu gasesti Osram Fluora il poti inlocui cu Sera PlantColor (lumineaza cam la fel da' e mai scump).
Foarte laudat e si 965, eu nu l-am folosit ca nu l-am gasit.

Fir3Splitter
Member

IP:

Ok.
Acuma ramane de vazut de unde fac eu rost de tuburi. :-)
Multam fain.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Tocmai am vazut ca cei de la JBL fac tuburi T5 care se potrivesc la acvariile Juwel . Vezi la www.jbl.de poate gasesti niste tuburi cu care sa poti inlocui cele doua tuburi Juwel.

Fir3Splitter
Member

IP:

Nu stiu de ce am impresia ca tuburile alea de la JBL is tot una cu cele de la Juwel. Am sa compar spectrul de pe site cu cel de pe ambalajul de la Juwel.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Tuburile T5 de la Juwel nu-s foarte slabe. Intr-adevar, T8-urile erau jalnice, dar astea noi parca mai fac fata. Insa JBL-urile, DA, le sunt superioare tuburilor Juwel. Dar si mai superioare sunt Osramurile...desi cred ca de fapt sunt facute cam de aceleasi firme, doar se trece brandul pe cele de acvaristica. Oricum, daca pui doua T5-uri de la Osram si inca doua T8, in functie de cum iti sunt soclurile, eu zic ca e ok.
[Email]
Fir3Splitter
Member

IP:

Am acuma 2 Orasm Fluora + dotarea de la Juwel.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: