[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fir3Splitter
Forum Index » Profile for Fir3Splitter » Messages posted by Fir3Splitter
Salut. Stie cineva de unde pot cumpara plante de acvariu in Timisoara. (In afara de Mall si petshopul de pe Take Ionescu)
Bun...am spus ca am sa revin cu o poza a acvariului....si am venit. Atept pareri, sugetsii, comentarii etc.
image
Mmm...nu vreau sa fiu rau....dar...aparitia algelor ii primu semn ca ceva merge prost. Ancistusii nu mananca toate tipurile de alge. Insa..cu tot cu melcii aia...iti vor devora si din plante.

Ai specii incompatibile. Momentan nu se ataca...dar sti de ce? Pt ca is stresati de la transport si trebuie sa se acolodeze cu acvariul. Dupa ce "studiaza" acvariul se vor lua la cearta.
Am gasit si am luat SAE. Topic closed.
Mai multi de aici ti-am dat sfaturi, oameni care se ocupa cu acvaristica si au experienta. Cu orice acvarist cu experienta vei discuta iti va spune acelasi lucru, orice carte de acvaristica iti spune acelasi lucru...daca vrei sa asculti bine..daca nu nu, nimeni nu te obliga.

Inca ceva....daca cumva te-ai luat dupa sfaturile vanzatorilor, din piata mai ales, ai foarte mari sanse sa fi pacalit. Pe ei nu-i intereseaza altceva decat sa isi vanda marfa.

Mult succes
Ii prea putin. Mult prea putin pentru suprafata ta. Daca vrei sa se dezvolte plantele va trebui sa ~3 degete sau mai mult de substrat ca grosime. Nu stiu sa spun exact cat...eu pentru 100 x 40 am cam ~17-18 kg (din cate mai tin minte) cuartz marunt.
Ancistrusii cresc mari. Ceilalti pesti v-or creste de asemenea. La 20 L nu se poate crea nici un biotop cat de cat stabil. Daca ai cat de cat mila pentru pestii aia...mai bine scoti din ei. Nu inseamna ca daca un peste, care aparent pare ca inoata mult sau ii vioi, ii si sanatos. Pune filtru in acvariu altfel o sa ii gasesti pe spate intr-o dimineata.
Sa explic mai clar: 20 L ----25 pesti + plante (mai putin de 0.8 L pe peste).....tu cum crezi ca se simt aia noaptea cand nu produce nimeni O2? Sa nu mai vorbesc de stres.
Ai si substrat? Daca da -> si mai putina apa -> si mai rau. Plantele nici nu se pot dezvolata in asa volum mic.
Sincer nu recomand acvarii mici. Eventual 1 Beta se poate tine intr-un acvariu mic.
Bun link...am gasit si pentru mine rezolvare. Nu am multe alge dar nu vreau sa scape de sub control.
Eu sunt un iubitor de platy
Scuze pentru gresala de mai sus. Deci cum spuneam.cativa platy dupa reamenajare.
image
Am:Red Platy, Blue Platy,Sunset Tuxedo Platy, Rainbow Platy, Wagtail Blue Platy( numa o femela..nu stiu ce o patit masculu da nu l-am mai gasit ), Yellow Moon Platy, Sunset Mickey Mouse Platy. Am si o gramada de pui care au iesit din incrucisari astept sa mai creasca...vre-o 2 is verzi
Salutare tururor.
Ma numesc Alexandru si sunt din Timisoara, am 18 ani. Am acvariu de cand ma stiu, insa ma pasioneaza in mod special de cam 8-9 ani.

Momentan am 2 acvarii. -Unul de ~80L in care tin niste zebre, 2 rasbora, 4 cory (minusculi ) si un acncistrus mic. Ca plante un echinodorus, valisteria si elodeea. Ca filtrare am un simplu filtru intern de 400l/h. Mai am si ceva melci de sustrat si helisoma nigricans. -Celalalt acvariu este un Rio180L in care am: platy de mai multe feluri(habar n-am cati ca nu ii pot numara), 4 Molly negru, 2 Cory, 2 mustaciosi (sanitari da nu stiu denumirea lor), 2 Pleco (sau ancistrusi parerile variau..si nu stiu ce sa cred), 2 Botia Macrachanta (sa termine cu melcii ca s-au facut multi de tot).Plante am: Echinodorus (2 specii), Anubias (2 specii), Valisneria Spiralis, un bulgare de Cladophora aegagropila si Elodeea Ca si aparatura am dotarea din acvariu care deocamdata ma multumeste.

Da...stiu...filtrare am prea putina si ii rau ca nu am instalatie de CO2, rusine sa imi fie. Cu toate aceste pesti par fericiti si vioi iar plantele cresc de numa, vorba aceea "Nu repara un lucru ce nu e stricat.". Stiu ca platy sunt pesti pentru incepatoi insa imi plac mai mult ca celelalte specii, tocmai de aia intentionez sa fac colectie...pe cat pot.

Ah..era sa uit..mai am si un acvariu de 20L in care tin pui.

Imi cer scuze ca nu m-am prezentat inainte sa postez. Am sa revin si cu niste poze.
Scuze..greseala in exprimare. Da stiu ca ii alta rea din familia bulgarasului, insa voiam sa zic ca nu seamana cu fratele cel rau :-) .

De ceva timp am tot cautat prin oras niste SAE insa nu gasesc. Am un Rio 180L si consumatori de alge am 2 pleco. Cam cati SAE sa pun? Din cate stiu SAE devine cam teritorial dupa un timp.
Cumpar SAE! Pt informatii ID: fir3splitter@yahoo.com Sunt Din Timisoara
Nu ii cladophora. Am un bulgare in acvariu da nu seamana deloc cu alga respectiva. Insa seamana foarte mult cu Audouinella. Stie cineva cum pot scapa de ea?
Deci sa inteleg ca nimeni nu stie nimic despre ea?
Magda wrote:Cam riscant, totusi, Dolly, cu lama de ras. Nu stii cand te apuca odata sarguinta si-ti aluneca lama mai tare pe geam. Cu cartela zic ca e mai sigur. Are duritate, dar in acelasi timp, nu e nici o sansa sa-ti afecteze geamul

PS. Cand citesc denumirea topicului astuia intotdeauna ma duce cu gandul la : "stele verzi pe pereti" :-)

Mmm..ii vechi postu..dar totusi vreau sa spun ca duritatea lamei este mai mica ca cea a sticlei. Cu un fier nu poti zgaria sticla, duritatea sticlei > duritatea fierului. Incercati cu cutitu pe un geam daca nu credeti. Insa, daca prinzi o pietricica atunci este posibil sa zgarii sticla. Am razuit fostu acvariu cu lama de 8 ani de cand il am si nu s-o zgariat deloc.
Recent o aparut in acvariu o alga si nu am gasit nimic despre ea. As dori sa aflu si eu mai multe date despre ea de ce apare si cum sa scap de ea? Am pus mai jos o imagine.

Alga..image[/img]

Forum Index » Profile for Fir3Splitter » Messages posted by Fir3Splitter
Go to: