[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mg_cmt
Forum Index » Profile for mg_cmt » Messages posted by mg_cmt
acuma ca am rezolvat problema cu scalarii am 3 intrebari:

1. mi-au zis unii ca discusii nu se pot tine cu catfish(corydoras, ancistrus, etc) , asa e?

2. puii trebuie tinuti neaparat in acvariu steril sau pot fi tinuti si in acvariu cu substrat si plante?

3. am mai aflat ca nu pot pune co2 in acvariul cu discusi. de ce?
guppy merg in combinatie cu orice vivipari.

p.s. La multi ani! :bbere:
gata am citit! si sunt pregatit sa infrunt discusii :sic:
Rezolvat
da cel mai probabil e sa fie asa de la batranete. daca spui ca l-ai luat si matur...
dupa cum zice ti titlul donez 6 pui scalari marmorati cu spatele galben(inca nu sunt colorati intens pt ca sunt pui) proastat deparazitati si fara nici un semn de boala.
voi incepe intr-un acvariu de 160l care va fi gata saptamana asta, va fi pus la ciclat; iar dupaia va fi populat cu discusi +ramirezi . m-am documentat am citit articolul despre cresterea discusilor si am cautat peste tot pe forum despre boli/ tratamente, hranire si schimburi de apa. peste 2 saptamani voi lua discusii . sper sa iasa bine si sa nu am probleme cu ei.
am avut si eu un betta ce a murit acu 2 saptamani (de batranete, avea 2 ani si ceva) si tot asa se manifesta...de cat timp ai tu acel betta?
deci m-am hotarat....renunt la scalari...pt discusi
se numeste Pomacia, nu mananca plante...alge nu stiu.
asa o sa fac si va multumesc de sfaturi
DECI...am vazut ca se poate...si o sa incerc...o sa fac deparazitare la scalari o sa ii tin in arantina 1 luna pana sa ia contactul cu discusii dar voi incerca!
da deci si eu am tot dinacela cu mercur de muuuuullt timp si indica exact temperatura am mai incercat si cu altul si arata la fel
astazi am fost cu mama pana la Unirea si...parcand masina am dat peste un magazin dupa mine, dotat...avea si tetrodoni( de mananca melci) la 40 ron, discusi, oscari albino si normal, si multe alte specii. Aveau si acvarii acolo la comana sau gata aranjat. Aveau de asemenea si vreo 200 masculi betta in pahare de o.5 l de toate culorile si tot ce vrei. Toti pestii erau adusi din Malaiesia.
deci sa inteleg ca se poate?
discusii mei se balacesc la 27 g C
pai dupa cum am zis ii voi tine intr-un bazin de 160l bogat plantat!....doar 3 betta 2 scalari 4 discusi....care ff mare stres?
am scalari ff mici...si imi iau 4 discusi mai maricei... decat scalarii + ca o sa ii tin in acvariu de 160l (dupa mine destul de incapator) bogat plantat ...cu recolte duminicale :sic: scalarii si ceilalti pesti vor trece printr-o perioada de carantina de 1 luna cu tratamente de deparazitare . tin sa mentionez ca discusi vreau din cauza ca imi plac nu pentru ca "sunt la moda"
deci nici cu tratament cu metronidazol si carantina nu pot sa pun discusii cu scalari? ca am inteles ca , cu betta corydoras etc nu sunt pb
pai nu numai la "faraon" am vazut aceasta combinatie ci la mai multi...si daca este cazul deparazitarea se poate face...doar sa imi spuneti ce trebuie facut... mai este si altceva in afara de metronidazol?

Forum Index » Profile for mg_cmt » Messages posted by mg_cmt
Go to: