[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: manex
Forum Index » Profile for manex » Messages posted by manex
ok. ma gindeam eu ca asa or sa faca. ca atare le-am dat pina am vazut ca au mincat toti macar cite un vierme.
multumesc. si totusi daca nu gasesc sa imi fac probleme ca as putea cumpara altceva?
buuun. am gasit la philips pe site ceea ce imi trebuie mie. e vorba de Master PL-L 18 W. sint 3 tipuri de lumina:alb incandescent cu temperatura de culoare 2700; alb cald cu temp culoare 3000;alb rece cu temp culoare 4000. pe care mi-l recomandati?
cred ca sint tubi. in fine. ideea e ca ii tin in apa. sper ca e bine. am vazut ca unii doar ii uda, altii ii tin in apa. eu o sa ii tin in apa. oricum, pestii sint morti dupa chestiile astea.
MARELE ALB wrote:Aici se vede tubu' (printre alte poze).
Link-urile pe care le-ai dat arata niste Anubias.
ciudat. eu cind dau click pe link ma duce direct la neon. da nu conteaza.
mersi mult. luni sint pe dinicu golescu. poti fii mai explicit unde e magazinul asta?
am luat azi din obor niste "viermi" pentru pesti(10000 gramada). tanti de acolo mi-a zis sa ii tin la rece afara. acu...io am uitat sa intreb daca sa ii pun in apa sau nu. am sanse sa ii inmultesc? daca le bag aer vor tari mai mult?. multumesc. am incercat sa caut pe aici insa nu am gasit ce m-ar interesa.
am nevoie de ajutor. mi s-a spart un neon de la instalatie si nu reusesc sa gasesc. este vorba de un neon mai ciudat, de 18 w. acum ma gindesc sa modific instalatia si sa pun neon normal, insa va fi mai greu cred. am cautat in toate marile magazine de specialitate si nimic. poate stie cineva de unde as putea sa iau, sau poate chiar are pe acasa. http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=305&pos=10
scuze pentru linkul asta insa nici acum nu stiu cum sa atasez o poza aici, sau sa ii dau un nume care sa poata fi accesat.
instalatia arata asa: http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=305&pos=11
[/img][/code]
plantele si-au cam revenit. insa am o intrebare:pot sa rup tijele alea(radacinile) care leaga plantele intre ele?. sa le despart unele de celelalte?
scuze ca scriu aici, insa am aplicat si eu acelasi tratament cu apa oxigenata. diferente sint: apa oxigenata 1%(deci am pus 55 ml la aprox 60 litri de apa) si lumina care nu sta aprinsa decit dimineata o ora si seara o ora. asta e a treia zi de tratament si am remarcat urmatoarele:au aparut in apa mici "scame", precum si bucati din algele alea filamentoase. insa in a doua zi algele de pe frunze s-au colorat in roscat. sint roscate roscate. ce inseamna asta? ca au inceput sa se "usuce"?
vreau sa stiu daca melcul asta galben maninca alge? am intrebat la magazin,dar tanti de acolo(nu prea am incredere in ceea ce spune), zice ca maninca plante. ce-i drept la ei nu am vazut alge. daca s-a mai discutat scuze. am dat search si dupa 3 pagini nu am mai citit. deci: cum ii spune melcului, maninca alge?
chiar o sa fac asta. mersi. dupa ce schimb acvariul cu unul mai maricel, si il reamenajez o sa pun poze.
eu zic sa ii ameninti cu opc-ul. merge in 99% din cazuri. asta daca, bineinteles ai toate actele (bon de casa, certificat...)
misto poza. exact asa l-am pus.
ok. mersi pentru raspunsul atit de rapid. sper ca nu ai inteles ca as fi avut instalatie de co2. nu am, deci pot sa renunt la vibrator
intrebarea mea e chiar titlul topicului. am mai citit si pe aici si pe alte situri cum ca nu ar fi indicat sa tii piatra de aer, pentru ca ar dispersa si bruma de co2(asta in cazul in care nu ai instalatie). asa ca am scos vibratorul din priza si am mutat mai sus filtrul pentru ca jetul de apa sa "prinda" aerul si sa bage ceva oxigen in apa. e bine?
am zis ca va tin la curent? ma tin de cuvint. pe buturuga s-a prins. pe nuca de cocos de vreo citeva zile am pus, si cred ca voi avea succes. abia astept sa mai fac rost de ceva nuci, pe care sa le imbrac in muschi si sa le folosesc pe post de "coline inverzite" sau pe post de ghivece.
adica sa ii las citeva zile fara lumina, dupa care sa le dau iar citeva ore, si tot asa?
postez aici pentru ca aici mi se pare normal. sint alta victima a algelor
e alga aceea ca firu de par, de vreo 5 mm lungime. buunn. am schimbat din apa zilnic, lasat fara lumina vreo 3 zile, alga dadea semne ca dispare. mai era putina. acum de curind am dat iar drumul la lumina(instalatie de la jebo cu 2*18 w, dintre care merge doar unu) observ ca au inceput iar sa creasca, sa invadeze plantele(cryptocorine). ce naiba sa mai fac? sa le las mai mult in bezna, mi-e teama sa nu pateasca ceva plantele. sa ma apuc sa jumol plantele....iar nu e o solutie, ca vor creste pe alte frunze. sfaturi, please
n-am codoi insa am vazut pe aici cum se face o "instalatie" din aia si cred ca o sa incerc si eu sa vad ce iese. sigur nu e mutanta? ca ma uit la asta a mea si...... am o intrebare cred eu putin cam timpita. daca pun planta intr-un recipient separat, singura, cu fertilizant, as rezolva ceva?

Forum Index » Profile for manex » Messages posted by manex
Go to: