[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cryptocoryne ciuruita  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
manex
Member

IP:

salut.. asta e primul mesaj, va urmaresc ce scrieti si toate subiectele sint foarte interesante si folositoare. imi cer scuze daca intrebarea s-a mai pus, insa nu tin minte sa o fi vazut. daca a mai fost, imi cer scuze.
problema mea ar fi asta:toate plantele de acest tip-anubias cred, (pun niste poze aici-daca reusesc- si imi spuneti voi daca asa e) sint de ceva timp ciuruite. am tot urmarit, insa nu am vazut mare lucru, in afara de labeo bicolor care mai maninca de pe frunse. sincer sa fiu nu i-am vazut sa fi mincat din frunza. melci am vreo 2, insa nu i-am vazut pe frunze. tin mult la aceste plante(am cumparat o singura planta, iar acum am 9), se inmultesc f bine...si nu as vrea sa le pierd.
link_1 , link_2 , link_3
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eu nu vad nici un Anubias acolo. Cred ca e Cryptocoryne pontederiifolia. Nu cred ca o maninca cineva. Cred ca ceva nu-i merge bine.

Schimbi apa? Folosesti fertilizant? Ce lumina ai?
Ce dimensiuni are acvariul? Din poze se vede mult prea mic pentru ce pesti sint acolo .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Daca intr-adevar o maninca melcii sau alti pesti, inseamna ca plantei nu-i merge bine. Fa niste masuratori ale valorilor apei si spune ce temperatura ai in acvariu.

PS Melcii nu se ating de plantele sanatoase.
manex
Member

IP:

multumesc ca ati pus cum trebuie linkul. cit despre acvariu...are 50 de litri(46 reali), substrat format din nisip si pietris. fertilizatoti nu am mai folosit de mult, am un program timpit la munca, si sincer ma ocup doar seara, putin de acvariu. inainte schimbam cam 1/3 din apa la 3 zile. acum.....la saptamina. cred si eu ca asta e cauza. insa ce m-a frapat sint ciupiturile alea, la toate la fel. inclusiv la o frunza care acum creste. (a crescut ciuruita) .
cit despre numele plantei....nu ma injurati, insa nu am fost bun niciodata la tinut minte numele plantelor, uneori nici pe ale pestilor. (in numar de 20, dintre care cel mai mare e sanitarul, si unul care seamana cu un sarpe, insa cu corpul mai gros-iar nu stiu cum il cheama-. lumina folosita
..deocamdata un bec economic (pina acum ceva timp am avut bec normal, si de 4 ani nu am avut probleme). stiu ca nu sint acvaristul ideal, nici macar nu ma apropii, insa imi plac pestii foarte mult, rata de mortalitate fiind foarte mica. ceea ce inseamna ca totusi nu ii neglijez.
cam astea ar fi detaliile. ideea e:le mai pot salva? sa ma apuc sa bag fertilizatori, sa schimb apa...
multumesc.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

manex wrote:acvariu...are 50 de litri(46 reali) ....... fertilizatoti nu am mai folosit de mult, am un program timpit la munca
Io zic sa folosesti fertilizant si sa schimbi apa mai des pentru ca acvariul e supraaglomerat.

manex wrote:pestilor. (in numar de 20
Sint atit de multi pesti acolo :paperbag: si fac atita murdarie ca "strica" apa. Plantele nu sint de acord !
Singura solutie viabila e sa renunti la o mare parte din pesti. De preferinta la cei mai mari.

Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:...fac atita murdarie ca "strica" apa. Plantele nu sint de acord !...

Iar Cryptocoryne e o planta destul de fitzoasa cand vine vorba de calitatea apei. Ori ai apa buna si Crypto frumoase, ori ai apa rea si Crypto gaurite si contorsionate. Nu poti negocia cu ea.
Daca nu iei masuri nu o sa ai plante frumoase si, implicit, acvariu frumos.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
manex
Member

IP:

o sa incerc sa renunt la sanitar, insa nu bag mina in foc. deocamdata o sa schimb apa mai des si o sa vad ce se intimpla. mai are sanse sa isi revina?
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Da, daca are conditii.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

hai sa ma bag si eu
vazand pozele incep sa cred ca esti un fel de Noe (din arca lui Noe) si ca incerci sa salvezi cat mai multe specii de pesti exotici bagandu-le la tine in acvariu...problema e ca nu da bine(zic eu). Eu unu cred ca asi baga doar niste neoni acolo...sa zicem 10-15...sau doar niste guppy da ceva mai de selectie..sau ma rog, O SINGURA SPECIE MAXIM DOUA.
OK...si acuma despre Cryptocorine: lumina e clar prea slaba pentru ele. M-am ocupat si eu o perioada de specia asta si-ti spun din experienta. Asi baga in locul tau doua tutburi de 15 W...is micute si se incadreaza in lungimea acv. tau. Calitatea apei e si ea foooartee importanta pt ele da s-a mai vorbit. Daca nu le convine se "lichefiaza" plantutele pur si simplu. Da nu e totul pierdut...isi revin repede daca le dai conditii. Poti pune in substrat langa radacinile lor niste bucatele de argila...Laterita e cea mai buna da poti folosi si alt fel in lipsa ei.
Concluzie: baga lumina, schimba apa mai des, baga ceva la radacina :smecher: ...
Gata nu mai scriu ca plictisesc omu
[Email] [Yahoo!]
manex
Member

IP:

sint pe cale sa achizitionez o instalatie de lumina. (tinind cont ca nu gasesc capac pe masura acvariului meu, ma limitez doar la neon), asa ca problema luminii o voi rezolva cit de curind. nu imi place sa vad doar o specie sau doua de pesti in acvariu. cei pe care ii am acum sint de foarte mult timp impreuna si nu au fost probleme. stiu ca ar fi mai bine sa fie specii putine insa...ce sa te faci cu mine? sint capos. nu stiu de ce , insa neonii la mine nu au rezistat mai mult de citeva luni. imi plac si mie foarte mult, insa.....cit despre gupi......i-am primit ca omu nu mai face fata cu ei, nu ma dau in vint dupa pestii astia.... . o sa schimb apa mai des, insa si aici e o problema: eu stau la curte si am apa din fintina, care e foarte dura. asa ca de 5 ani car apa in bidoane de pe la cunoscuti. de cind cu programul meu timpit nu prea mai am timp sa car de 2 ori pe saptamina. sint sigur ca asta e explicatia:lipsa schimbarii dese a apei. o sa fac un efort si o sa fac schimbul cum il facem inainte.
o sa mai incerc sa fac si poze , asta ca sa aflu si eu si sa imi si notez numele tutror speciilor de pesti.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

manex wrote:cei pe care ii am acum sint de foarte mult timp impreuna si nu au fost probleme.
.......
nu stiu de ce , insa neonii la mine nu au rezistat mai mult de citeva luni.

:paperbag:

manex
Member

IP:

ca tot sint la subiectul asta. aveti cumva poze cu acvarii in car epredomina planta asta?(cryptocoryne). sint curios cum as putea sa il aranjez cit mai bine cu plantele astea. sa le pun in ghivece...
aa si apropo: frunzele invadate de alge le pot rupe? ca daca le rup, am observat ca nu mai creste nimic acolo, ci ci in alta perta. sa le las sa moara frunza ca apoi sa creasca tot de acolo?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

manex wrote: sint curios cum as putea sa il aranjez cit mai bine cu plantele astea. sa le pun in ghivece...

Nu e nevoie sa le pui in ghivece. Fertilizant si schimburi de apa. Ca de altfel pentru majoritatea plantelor.

Sa stii ca schimburile dese si regulate de apa stau la baza unui acvariu sanatos - si pesti si plante.

manex wrote:aa si apropo: frunzele invadate de alge le pot rupe?

De rupt le poti rupe, dar pina cind? Planta se regenereaza, dar asta nu este totusi o solutie. Algele vor aparea si pe alte plante, nu doar pe Cryptocoryne.
manex
Member

IP:

am inteles. o sa las frunzele asa, in speranta ca o solutie contra algelor va fi cit de cit de folos. stiti vreuna care sa dea rezultate? nu de alta, dar am mai incercat , insa rezultatele nu au fost prea spectaculoase. ma refer la faptul ca algele sa dispara de pe frunze.
[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Solutia contra algelor nu va fi de prea mare folos daca nu ai rezolvat cauza majora, in cazul tau supraaglomerarea cu pesti, deci exces de substante organice. Daca si pe Crypto au aparut alge e cam rau, ele fiind dintre speciile ce rezista cat de cat la invazia algelor, fata de altele mai sensibile (ex Anubias). S-ar putea ca algicidul sa agraveze starea de sanatate a plantelor, deci ar trebui inceput cu echilibrarea raportului nr pesti / volum si suprafata acvariu, altfel o iei de la capat.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
manex
Member

IP:

o sa incerc sa nu mai iau pesti. de dat.....nu imi vine sa ii dau. asa ca astept sa mai....moara. si in curind o sa maresc acvariul(aprox 80 de litri). asa ca sper ca problema sa nu mai apara. insa dilema mea ramine:cum scap(daca rezolv problema popularii) de algele de pe frunze. le chelesc pe toate? le las asa pina se ingalbenesc?. nu mai dau lumina citeva zile? scuze pentru atitea intrebari, insa chiar am nevoie de sfaturi.
[Yahoo!]
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

sa stii ca si scimburile dese de apa sunt un mod de a scapa de alge.
ai putea de asemenea sa bagi niste melci...pe mine ma ajuta...
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

manex wrote:am inteles. o sa las frunzele asa, in speranta ca o solutie contra algelor va fi cit de cit de folos. stiti vreuna care sa dea rezultate? .

Solutii sunt, dar cum s-a mai spus, degeaba le folosesti atita timp cit nu elimini cauza aparitiei algelor. Uite citeva mentionate de un ghid de la Tetra: Tetra Aqua AlguMin, Tetra Aqua Algetten, Tetra Aqua Algizit.

Eu nu le-am folosit, asa ca nu stiu ce efecte secundare ar putea sa aiba.

Incerca totusi sa faci rost de 1-2 ancistrusi - decit sanitarul ala care seamna cu un sarpe, niste pomaceea (melcii galbeni) sau citiva melcisori din aceeai mici si maronii si schimburi de apa mai dese. E mai usor sa reechilibrezi asa un acvariu decit cu chimicale.

Bafta!
manex
Member

IP:

melci din aia mici ar trebui sa am. am cumparat acum citeva zile niste valisneria misto, si am vazut cind am pus-a in acvariu si un melcisor din ala. insa.....nu stiu ce s-a intimplat cu el. o sa ma duc sa iau mai multi. in prima faza le-am taiat lumina de tot, si shimbat din apa. faza cu lumina m-a ajutat in trecut, insa era sa omor plantele. se ingalbenisera...sint sigur ca o sa am nevoie de bafta, mai ales ca alga asta e can naspa, din aia ca paru, lunga de cam 5 mm....dar cred ca asta e un subiect pe "alge".
[Yahoo!]
manex
Member

IP:

plantele si-au cam revenit. insa am o intrebare:pot sa rup tijele alea(radacinile) care leaga plantele intre ele?. sa le despart unele de celelalte?
[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: