| Message |
|
|
am inteles. sa scap eu de alge, si o sa incerc asa ceva. 
|
 |
|
|
|
melci din aia mici ar trebui sa am. am cumparat acum citeva zile niste valisneria misto, si am vazut cind am pus-a in acvariu si un melcisor din ala. insa.....nu stiu ce s-a intimplat cu el. o sa ma duc sa iau mai multi. in prima faza le-am taiat lumina de tot, si shimbat din apa. faza cu lumina m-a ajutat in trecut, insa era sa omor plantele. se ingalbenisera...sint sigur ca o sa am nevoie de bafta, mai ales ca alga asta e can naspa, din aia ca paru, lunga de cam 5 mm....dar cred ca asta e un subiect pe "alge".
|
 |
|
|
|
inseamn ca e vorba de o iluzie optica, cel putin pentru mine. pentru ca eu vad acolo plante care par ca cresc direct pe piatra.
|
 |
|
|
|
am inteles. multumesc pentru raspunsul atit de rapid. cit de mare se face?
|
 |
|
|
scriu tot la acest topic . am o planta si habar n-am cum ii zice. o am de peste 3 ani si a ramas la fel cum am cumparat-o. am rupt 2 "crengute din ea si nu s-a intimplat nimic. pare ca una sa se dezvolte, insa lucrul asta se intimpla ffff incet. v-as ramine recunoscator daca mi-ati putea spune ce fel de planta este etc. o sa pun aici linkurile. (sper sa imi iasa)
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=12001&pos=-2612
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=12001&pos=0
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
am vazut poze cu acavarii in trepte, cu piertre prin spate.....cum au facut sa prinda plantele de...pietre?. sau peste pietre e pus alt substrat? ca e singurul lucru care imi vine in minte.
|
 |
|
|
|
o sa incerc sa nu mai iau pesti. de dat.....nu imi vine sa ii dau. asa ca astept sa mai....moara. si in curind o sa maresc acvariul(aprox 80 de litri). asa ca sper ca problema sa nu mai apara. insa dilema mea ramine:cum scap(daca rezolv problema popularii) de algele de pe frunze. le chelesc pe toate? le las asa pina se ingalbenesc?. nu mai dau lumina citeva zile? scuze pentru atitea intrebari, insa chiar am nevoie de sfaturi.
|
 |
|
|
|
am inteles. o sa las frunzele asa, in speranta ca o solutie contra algelor va fi cit de cit de folos. stiti vreuna care sa dea rezultate? nu de alta, dar am mai incercat , insa rezultatele nu au fost prea spectaculoase. ma refer la faptul ca algele sa dispara de pe frunze.
|
 |
|
|
|
ca tot sint la subiectul asta. aveti cumva poze cu acvarii in car epredomina planta asta?(cryptocoryne). sint curios cum as putea sa il aranjez cit mai bine cu plantele astea. sa le pun in ghivece...
aa si apropo: frunzele invadate de alge le pot rupe? ca daca le rup, am observat ca nu mai creste nimic acolo, ci ci in alta perta. sa le las sa moara frunza ca apoi sa creasca tot de acolo?
|
 |
|
|
|
mersi mult. faza tu tunsul....o sa o fac si pe asta :-)
|
 |
|
|
|
daca imi iese asta , vreau sa imbrac jumatate de nuca de cocos.
|
 |
|
|
|
ok, mersi mult. sper sa nu fie nevoie de smocul ala. o sa vad ce iese din treaba asta peste citeva saptamini. va tin la curent
|
 |
|
|
|
multumesc. asa o sa fac. daca nu am guta prin casa cred ca merge si cu un elastic din ala de bani. si totusi:cum se inmulteste? creste pur si simplu? e nevoie de lumina mai multa...o anumita tamperatura....
|
 |
|
|
|
pe bune? apropo, cum se inmulteste?. ce se intimpla daca las nitel ingropat in nisip? putrezeste?
|
 |
|
|
|
salut. am inteles ca muschiul asta se prinde pe buturugi. cum fac sa il prind? ca daca il las liber prin acvariu , in timp este absorbit putin cite putin de catre filtru
|
 |
|
|
sint pe cale sa achizitionez o instalatie de lumina. (tinind cont ca nu gasesc capac pe masura acvariului meu, ma limitez doar la neon), asa ca problema luminii o voi rezolva cit de curind. nu imi place sa vad doar o specie sau doua de pesti in acvariu. cei pe care ii am acum sint de foarte mult timp impreuna si nu au fost probleme. stiu ca ar fi mai bine sa fie specii putine insa...ce sa te faci cu mine? sint capos.  nu stiu de ce , insa neonii la mine nu au rezistat mai mult de citeva luni. imi plac si mie foarte mult, insa.....cit despre gupi......i-am primit ca omu nu mai face fata cu ei, nu ma dau in vint dupa pestii astia....  . o sa schimb apa mai des, insa si aici e o problema: eu stau la curte si am apa din fintina, care e foarte dura. asa ca de 5 ani car apa in bidoane de pe la cunoscuti. de cind cu programul meu timpit nu prea mai am timp sa car de 2 ori pe saptamina. sint sigur ca asta e explicatia:lipsa schimbarii dese a apei. o sa fac un efort si o sa fac schimbul cum il facem inainte.
o sa mai incerc sa fac si poze , asta ca sa aflu si eu si sa imi si notez numele tutror speciilor de pesti. 
|
 |
|
|
|
o sa incerc sa renunt la sanitar, insa nu bag mina in foc. deocamdata o sa schimb apa mai des si o sa vad ce se intimpla. mai are sanse sa isi revina?
|
 |
|
|
multumesc ca ati pus cum trebuie linkul. cit despre acvariu...are 50 de litri(46 reali), substrat format din nisip si pietris. fertilizatoti nu am mai folosit de mult, am un program timpit la munca, si sincer ma ocup doar seara, putin de acvariu. inainte schimbam cam 1/3 din apa la 3 zile. acum.....la saptamina. cred si eu ca asta e cauza. insa ce m-a frapat sint ciupiturile alea, la toate la fel. inclusiv la o frunza care acum creste. (a crescut ciuruita)  .
cit despre numele plantei....nu ma injurati, insa nu am fost bun niciodata la tinut minte numele plantelor, uneori nici pe ale pestilor. (in numar de 20, dintre care cel mai mare e sanitarul, si unul care seamana cu un sarpe, insa cu corpul mai gros-iar nu stiu cum il cheama-. lumina folosita
..deocamdata un bec economic  (pina acum ceva timp am avut bec normal, si de 4 ani nu am avut probleme). stiu ca nu sint acvaristul ideal, nici macar nu ma apropii, insa imi plac pestii foarte mult, rata de mortalitate fiind foarte mica. ceea ce inseamna ca totusi nu ii neglijez.
cam astea ar fi detaliile. ideea e:le mai pot salva? sa ma apuc sa bag fertilizatori, sa schimb apa...
multumesc.
|
 |
|
|
salut.. asta e primul mesaj, va urmaresc ce scrieti si toate subiectele sint foarte interesante si folositoare. imi cer scuze daca intrebarea s-a mai pus, insa nu tin minte sa o fi vazut. daca a mai fost, imi cer scuze.
problema mea ar fi asta:toate plantele de acest tip-anubias cred, (pun niste poze aici-daca reusesc- si imi spuneti voi daca asa e) sint de ceva timp ciuruite. am tot urmarit, insa nu am vazut mare lucru, in afara de labeo bicolor care mai maninca de pe frunse. sincer sa fiu nu i-am vazut sa fi mincat din frunza. melci am vreo 2, insa nu i-am vazut pe frunze. tin mult la aceste plante(am cumparat o singura planta, iar acum am 9), se inmultesc f bine...si nu as vrea sa le pierd.
link_1 , link_2 , link_3
|
 |
|
|