| Message |
|
|
o sa incerc. numai sa il pot prinde. 
|
 |
|
|
@ MARTI: am ajuns pe dinicu golescu si am gasit in sfirsit!!!!!. in zona aia sint cele mai bune magazine de electrice.  . asta a fost singurul loc in oras unde am gasit ce cautam. din pacate nu aveau decit pl-l 840. merge si asta. ideal era sa fie 830. insa zic mersi si asa. inca o data mersi mult. 
|
 |
|
|
|
e curata. inseamna ca poate sta cu ceilalti. m-am uitat mai atent, acum la o zi, si vad ca nici nu se mai vede unde au picat solzii. mersi mult
|
 |
|
|
salut. am 3 labeo bicolor. pina acum nu am avut nici cea mai mica problema cu ei. insa acum, unuia vad ca au inceput sa pice solzii. se vad clar 3 solzi care stau sa pice. momentan sint intr-un acvariu separat, deoarece acvariul cel nou e la ciclat de 4 zile. de cind am pus pestii intr-un acvariu vechi, folosind aceeasi apa in care au stat pina acum citeva zile, doar cu aer, fara filtru sau substrat, plante etc...,sint toti cam....ametiti, nu prea le prieste. ideea e ca celor 3 labeo, rosul din coada le-a cam disparut, unuia dintre ei, dupa cum ziceam, incepind sa ii cada solzii. acum 2 zile am fost pe faza si l-am vazut cum a sarit din acvariu in compartimentele din veioza  . l-am apucat cum am putut si l-am bagat iar in acvariu. sa se fi ranit de acolo?
am nevoie urgent de raspuns. ca sa stiu daca ma apuc de ceva tratament. precizez ca nu am acasa decit verde de malahit. si sare , bineinteles. parca sa zic ca asta am vazut ca este tratamentul.
|
 |
|
|
un prieten se jura ca are pui din gupy si moly. saptamina viitoare ajung pe la el si va zic. inclin sa il cred, pentru ca e un adevarat gupy-man. 
|
 |
|
|
|
mi-am facut eu acum. e mult mai ieftin sa ti-l faci singur. sticla de 6 este 360000 metru patrat. pe al meu(65/35/40) am dat 410000. m-a mai costat siliconul(special pt acvarii) 100000. deci 500. eu as proceda asa:mi-as lua un filtru (cam pentru capacitatea acvariului intre 100 si 200 litri)-cam 400. , incalzitor-cam 200. pentru pesti mi-as opri cam 4-500, pentru plante cam tot atit-500. acuma, (daca vreti contraziceti-ma), iti poti lua substraturi...... nisip de la constructii merge. deci dupa ce ti-ai luat sculele vei vedea citi banmi iti ramin de acvariu. asta daca ai o suma fixa.pina acum au rezultat cam 2100000. te apropii de bugetul tau.
|
 |
|
|
|
in tufe va sta. adica toate plantele(cu radacina) la un loc. macar pina isi revine. e bine?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
scuze ca scriu iar: conul de brad nu afecteaza deloc apa? culoare...proprietati?
|
 |
|
|
|
multumesc pentru raspunsuri. . o sa pun si un con la radacina. pot sa bun doar o bucata? cum fac? il tai? il pun intreg?. aa si inca o intrebare:pot planta toate firele la un loc? sau trebuie sa fie separate?
|
 |
|
|
|
in punga, fara apa, in masina. se mai poate face ceva? adica , daca pica toate frunzele, or sa isi mai revina?
|
 |
|
|
|
am cumparat recent din obor niste echinodorus , din acela care nu creste mare, cu frunzele inguste. vinzatoarea mi le-a pus in punga fara apa. am ajuns acasa cam in o ora jumate. a doua zi au inceput sa cada doua trei frunze, apoi in fiecare zi am tot cules frunze din acvariu. ideea e ca in citeva zile nu o sa mai am nici o frunza. ce se intimpla? am lumina, apa schimbata. mai pot alege ceva din plantele astea chiar daca pica toate frunzele? sa bag niste solutie pentru plante?(am "scapat" recent de alge)
|
 |
|
|
|
imi dau si eu cu parerea despre saracii pesti care mor arsi. esti sigur ca nu le e frig si ei se duc linga filtru unde e mai cald? si ramin acolo prinsi. seteaza temp mai mare, mai ales ca acum e si mai grig in casa. eu am avuit-o tot timpul setata la 27 si nu am avut nici macar un " ars"
|
 |
|
|
|
victorie!!! a intrat la marele fix. vezi ce bine e sa tai geamul la un geamgiu tinar, care nu are ochelari? l-a taiat la fix.a intrat de ziceai ca era de acolo. nu a trebuit sa departez geamul decit ffffff putin. acum, nu imi ramine decit sa astept sa se usuce si......... o sa vedeti poze.
|
 |
|
|
hmmm. mersi pentru raspuns. oi fi eu novice in ale acvaristicii, insa corabii si scafandrii nu am.  . sint adeptul acvariului cit mai natural cu putinta.
din pacate va trebui sa mai astept pina bag apa in acvariul nou pentru ca am detectat niste bule de aer intre lipitura, am tras putin de geam si parea ca se misca. asa ca l-am dat jos(laterala) si trebuie sa cumpar alta laterala(a suferit un accident). banuiesc ca nu e o problema daca o pun ultima. restul s-au uscat, insa cind voi pune laterala, s-ar putea sa fiu nevoit sa departez putin celelalte geamuri pt a face loc celui nou.nu cred ca va fi o problema, nu? din momente ce siliconul e elastic.
|
 |
|
|
|
la aia ma refer
|
 |
|
|
|
cumva piatra aia cubica albastruie e granit?
|
 |
|
|
vreau sa imi maresc acvariul. l-am construit singur sin sticla de 6:L:65, l:35, I:40. buun. astept sa se usuce(e de ajuns 1 sapt?) dupa care trebuie sa il probez. cit timp tin apa in el? banuiesc ca daca va curge o sa vad imediat. insa imi pot sa seama daca e bine facut si dupa citeva zile? ma refer la, Doamne fereste, dezlipire etc. ideea care e: nu pot astepta prea mult timp cu ciclarea pentru ca nu as vrea sa tin prea mult pestii fara filtru intern(doar cu vibratorul, filtrul fiind pus in acvariul nou). cit ar rezista pestii fara filtru intern?. sa le schimb zilnic din apa.... cred ca nu e o solutie. m-am gindit (si din ce am citit pe aici) sa pun in noul acvariu jumatate din apa pe care o am in acvariul asta plus jumatate de apa noua. credeti ca in citeva zile pot sa bag pestii? nu risc sa bag si algele odata cu apa veche?(am scapat de ele cu apa oxigenata)  . cam multe intrebari, sper ca nu va suparati. sincer sa fiu, pina acum cind faceam curat in acvariu(schimbat substrat, spalat acvariu etc) nu aveam habar de ciclarea acvariului. :o bagam pestii imediat si....gata. o singura data parca mi-au murit vreo 2 la citeva zile. 
|
 |
|
|
daca e la 2 litri, eu zic ca poti. poti? incearca incepind de azi 
|
 |
|
|
Anubias wrote:Da, deci tu ai salvat aproape toata apa. Din pacate eu nu prea pot sa fac rost de recipiente sa stochez 160 de litri de apa. Asa ma intrebam ce fac cu cea care ramane in acvariu in timp ce shimb pietrisul.
ai nevoie de 80 de sticle de suc de 2 litri. minus 30....cam 50 de sticle goale. bea suc si apa cit mai multa si rezolvi problema. 
|
 |
|
|