[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scarabeul1984
Forum Index » Profile for scarabeul1984 » Messages posted by scarabeul1984
Am un aponogenton care a crescut prea inalt pentru acvariul meu de doar 30 cm inaltime si vreau sa il scot si sa pun in locul lui o alta planta similara dar care sa nu creasca prea inalta.

Ce ma sfatuiti sa bag?

Mersi mult,
Salut,
In primul rand pentru a-ti spune ce lumina iti trebuie, trebuie sa stim volumul acvariului. In caz ca vrei sa cresti plante ar trebuii sa ai 1 watt/litru.
Eu am tuburile la o distanta de 30 cm fata de suprafata apei.
Trebuie sa afli ce marca sunt tuburile (neoanele) pentru ca exista posibilitatea ca ele sa faca mai mult rau decat bine. Daca ai posibilitatea sa iti cumperi altele ai putea incerca osram flora, care cica sunt printre cele mai bune, sau alte tuburi de firma.
Eu am avut la inceput niste tuburi philips 765 care mai mult mi-au distrus plantele, asa ca este foarte important ce lumina le oferi plantelor.
Plantele, nu sti de care sunt, pai uite aici un link in care sunt prezentate mai multe plante si numele lor, trebuie sa faci si tu un efort, sa te documentezi inainte sa ceri ceva.
Pentru a creste plante iti mai trebuie un substrat din care sa isi extraga nutrientii si cel mai important pentru o crestere rapida si sanatoasa trebuie sa introduci CO2 in apa.

O zi buna,
Vand 5 perechi Neocaridina denticulata.

Pretul 10 RON perechea.

POZE

Detalii doar pe PM.
Va multumesc,

S-a rezolvat.
Salut,

Eu folosesc acest reactor. Acest tip de reactor nu se conecteaza la filtru, el are in laterale striatii prin care trece apa asa ca daca vrei sa ai o mai buna dizolvare a Co2-ului in apa trebuie sa indrepti un curent de apa spre el.

Reactorul are forma de cilindru, iar prin centru cilindrului, in partea de sus intra furtunul de co2 care merge pana in partea de jos unde se conecteaza la un ţumburuş prin care apoi este dirijata bula de co2 in asa fel incat sa iasa bula direct in serpentina si sa urce pana in partea de sus, pe traseu bula intra in contact cu apa si se micsoreaza vizibil.

O zi buna,
image
image
Donez papagal, persoana care il doreste trebuie sa aiba unde sa il tina si sa aiba o femela.
Cotactati-ma pe PM.
image
image
Salut,
Iti pot da eu o pereche de Neocaridia denticulata, gratis.
Vorbim pe PM, cand si unde trebuie sa vi pentru ai lua. (imi zici cand poti tu sa vi si eu iti zic cand sunt disponibil).

O zi buna,
Adi
Am gasit un articol unde iti arata niste poze, printre care si acestea:
SAE real:
image
SAE fals:
image
Este vizibila diferenta asa ca ai tai sunt adevaratii SAE (Este doar parerea mea).
Niste exemplare frumoase, felicitari.
Probabil nu au trecut la treaba pentru ca inca nu s-a acomodat.
Rezolvat
Dau o pereche de creveti (Neocaridina denticulata) pentru un Black molly. Nu conteaza sexul, doar sa fie mai micut, sa nu fie adult (4-5 cm).
image
eflorian wrote:Cauta aici sau vorbeste cu GG.

scarabeul1984 wrote:Cele de pe magazinul online le-am vazut.

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Caz rezolvat.
JBL are o reprezentanta in Ploiesti?
Parca asa am auzit.
Stie cineva unde este reprezentanta?
Sau doar tropica avea in Ploiesti?

Mersi mult,
Salut si bine ai venit pe forum.

Ancistrusi poti gasii pe la orice magazin din domeniul acvaristicii.
Otocinclus poti gasi la magazinul din spate de la unirii. (pretul 8 Ron/bucata)
SAE nu cred ca gasesti de vanzare in Bucuresti dar poate ma insel.

Succes
Poate se mai uita cineva si isi da seama ce sunt, am mai facut niste poze:
image
image
Eu cred ca sunt daphnii asa cum a zis si INTROS dar nu sunt sigur, se pare ca nu se hranesc cu mancarea pe care o dau crevetilor si am impresia ca mananca alge si frunze mai vechi.

Mersi mult
Caut reactor de tip spirala.
Cum este cel de la JBL :
image
Poate stiti magazine care vand asa ceva, sau doar de pe internet se poate achizitiona.

Mersi mult.
Salut,

Cumpar reactor co2 sau diffusor co2.

Sau poate imi puteti spune unde pot sa gasesc de vanzare, am tot cautat si nimic.
Cele de pe magazinul online le-am vazut.

Mersi mult.
Mersi mult,

Am facut deja doua schimbari partiale de apa si nu vad nici o schimbare, insectele tot misuna prin acvariu. In tot acest timp nu am mai dat nimic de mancare crevetilor pentru ca inca mai au alge.

Daca nu imi afecteaza crevetii nu o sa fac nimic si o sa astept sa dispara singuri, dar daca gasesc creveti morti atunci o sa bag pentru o perioada o pereche de Black molly.

O sa continui sa ii supraveghez.
Aparitia lor a fost cauzata cu siguranta de introducerea unei bucati de mancare preparata pentru pesti (mai veche).
Nu prea cred ca sunt daphnii (Poza detaliu) pentru ca nu prea seamana cu asa ceva, dar poate sunt inca mici si nu se vede prea bine.
Dar despre celalalte creaturi ce poti sa zici ai mai vazut asa ceva?
Parazitii din link-ul 4 parca seamana cu niste capuse.

Mersi
De 2 zile au aparut pe geamul de la acvariu si apoi am vazut ca si printre plante niste insecte ce seamana cu niste purici, iar acum au inceput sa se tot inmulteasca, ce credeti ca sunt?
1
2
3
Apoi am luat o lupa si la o inspectie mai amanuntita am vazut ca acvariul este plin de mici creaturi, daca stiti ce sunt si daca cumva sunt daunatori, astept sfaturi.
4
5

Mersi mult.

Forum Index » Profile for scarabeul1984 » Messages posted by scarabeul1984
Go to: