Message |
|
|
 |
|
nu merge dounlodu/ nu ca ma intereseaza subiectu, faceam brousing. am incercat si io BW natur, ?i e cool.
|
 |
|
Is din 1979.ok, nu e nici un bai c? trollam cu nicknameurile, dar 79 ca atare e strict pt c? numele simplu este deja acontat de alta persoana.
De unde sco?i procentele? Ai tester?
|
 |
|
Le ai f?cut ascunz?tori? De care? Gurami prefera de ex tuburi ?i tulpini cu r?d?cini dese.
|
 |
|
petra-aqua
|
 |
|
Am amu comanda la ei, am v?zut ?i situl providerului, ei decarteaz? ce comanda, restul e problema lor.presupun asta, nu am confirmare de la sursa, dar am v?zut politica providerului, care specifica fff clar c? ,,coletul -lor- se pl?te?te cash la recep?ie,,.
|
 |
|
Ii doresc mult succes.fara sarcasm.
|
 |
|
E aci un lucru banal, nu ai control, anulezi problema daca nu o po?i controla.sa fim serio?i, doar nu a chema laborator pt fiecare mostra de apa scoas? din Pinza freatica.in fine.miam dat ?i aci cu p?rerea, sper c? în folosul colegului,e subiect închis pt parerologia mea
|
 |
|
Este instructaj pe insp , s?n?tate public?, relativ la fier.da, daca întrece anume valori mari, e f periculos.de ce vi se pare dumneavoastr? c? tratez problema colegului in b?taie de joc? Eu i-am indicat s? îl oxideze ?i s? decanteze.numa bine.
|
 |
|
Aerare cu decantare, ?i ai a?a apa ,,fit,, pt plante.fierul nu e o problema decit in exces.ma refer la valori astronomice.
|
 |
|
Sa admiri substratul
|
 |
|
pune lumina. indiferent de restul.nu ma refer la ciclari. dar e mai ok sa ai supa verde, decit ciorba neagra.
|
 |
|
am vazut ca e destula lume cu hardware selfmade, am un incalzitor diversa 100w spart, nou, pe care il donez, cui poate face ceva cu partea electro. evident, gratuit.
|
 |
|
E deja în ap? dulce.
|
 |
|
absolut banal, ai sursa de ion nh3 in exces, si nu ai corporabilitati care sa il fizexe/metabolizeze, culminind cu bacteriile/plantele care sparg no3. care e tot ion care intra in relationare chimica prin prodicere de reactie. in ciclarea azotului, si nu a apei, ca h2o nu se cicleaza in reactii, nu circula ca element fixabil - transmisibil, apa, bacteriile preexista, si nu sunt chear asa de ultraproductive precum zice internetu ca is, ciclarea azotului e in pingpong, pesti-materii in descompunere === plante-ciuperci-bacterii-substrat..
Jum?tate de reac?ii
Denitrificarea are loc, în general, printr-o combina?ie a urm?toarelor jum?t??i de reac?ii, enzima catalizând reac?ia între paranteze:
NU3? + 2 H+ + 2 e?? NU
2? + H2O (nitrat reductaz?)
NU
2? + 2 H+ + e? ? NO + H2O (Nitrit reductaz?)
2 NO + 2 H+ + 2 e? ? N
2O + H2O (oxid nitric reductaza)
N
2O + 2 H+ + 2 e? ? N
2 + H2O (oxid de azot reductaza)
Procesul complet poate fi exprimat ca un echilibru net redox reac?ie, unde nitrat (NU3?) devine complet redus? la dinitrogen (N2):
2 NU3? + 10 e? + 12 ore+ ? N2 + 6 H2O
i se zice juma de reactie pt ca electronii aia complementari is dati de procesele de fotosintelza-respiratie - cu tot ce inseamna asta, si multiplicare celulara.
sa fiu sardonic, cred ca e de vina filtrul.
|
 |
|
Oare a fost p?mântul tratat? M? gindesc.am bagat- o ieri, a mea, totul pare ok.la pe?ti m? refer.apa e clara, am huma prea multa, dar per ansamblu, pare bine .
Am vrut s? pun poza da e prea mare.fagul a devenit dup? dou? fierbaturi ro?u, nu mai elibereaz? tanin.
explozie bio e exclus in asa timp. de corcodus era?
|
 |
|
EverSad wrote:Aveti dreptate.
Ca radacini: Vita de vie, Mangrove, Prun'/Corcodus. (variante testate de scriitor)
mangrove, nu am cum, vita de vie, nici, ca stau la munte, prun/corcodus am de unde, berechet. o sa vad cu butucu de fag asta plantat, ce si cum, daca nu, mina pe topor si rup corcodusii salbatici. multumesc mult inca o data.
|
 |
|
aia am vazut-o. pt acvariu, ca lemn submers, nu am gasit nimic relevant. decit ca rasinoasele nu is bune.
|
 |
|
EverSad wrote:Cele cu densitate lemnoasa mare, sunt recomndate. (vita de vie, prun, corcodus, etc)
In nici un caz: Plop si alte lemne cu masa/densitate lemnoasa mica.
Exista pe net' tabele cu consistenta ori greutate a masei lemnoase. (cu cat mai mare, cu atat mai buna)
am pus fag. fiert de doua ori. sper ca nu voi dribla steagu de la corner.nu am gasit lista, am cautat pe gugal , am gasit info irelevante. multumesc mult.
|
 |
|
care is indicate, care is contra indicate? multumesc antiicpat/
|
 |
|