[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Se poate face , sunt cam dimensiunile maxime si ar fi bine sa pui si niste intaritoare pe lungimea fetelor lungi.
PS : Topicul asta e pe sufletul lui razvan , care avea o vorba cu 3 oscari in 30 l pe care-i baga cu incaltatorul pt ca nu incapeau
gicu_d wrote:probleme gata nu mai am decat oscarii 2 buc sanitarii shii aia mici au fost mancati de oscari scalarii din nefericire au murit acum am luat-o de la capat cu curatarea acvariului shi bag iar oscarii tot e mic doar pentru astia au cam 6cm resp 4cmshi mai am o pb se murdareste apa rau de la mancare astept sfaturi

Daca nu-ti vei lua ban pentru modul in care scrii cu siguranta iti vei lua pt modul in care actionezi.Oscarii sunt cichlidae africane , care ajung la 30 cm lungime si ~ 1 kg.Si cresc foarte repede , intr-o luna isi pot dubla dimensiunile.Pt ca sa tii o pereche de oscari ai nevoie de un acvariu de vreo 300 l ,nicidecum de 40.Inteleg ca esti incepator ,dar cel care ti-a vandut oscarii si-a batut joc de tine.Vanzatorii astia ar face orice ca sa scoata un ban de la cei care nu se pricep.Pacat de pestii tai ,cei mici ,sanitarii si scalarii.Acum mai ai 2 oscari ,daca vrei sa nu-ti moara si astia cumpara un acvariu de vreo 250-300 l si atunci vei putea spune ca ai conditii pentru ei.IN acvariul tau de 40 l ,chiar daca pare mare pt ei , apa se va murdari foarte repede ,iar pestii vor muri intr-un final.Daca ai putina mila fata de ei ,ori le iei un acvariu sanatos ori ii duci la pet-shop si-ti iei niste pesti micuti ,cum ar fi neoni sau vivipari.Citeste articolele facute sticky de la Coltul Incepatorului si topicul asta http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=140 in care Koala(un user imp al forumului) povesteste cum a crescut el oscarii ,ce probleme a intampinat etc.
Mai Razvane, exista si mancare fina ,speciala pt pui , si mai poti sa le dai si fulgi foarte bine maruntiti sau orice alt tip de mancare care sep oate marunti intre degete.DAR , puii vor creste mult mai incet , cu artemia cresc intr-o saptamana cat cresc cei care primesc mancare uscata in 3 .E chestie verificata , cresc mult mai bine cu artemia decat cu orice fel de mancare uscata.
Vand aproximativ 30 de pui de scalar negri sau albi cu dungi negre ,dimesiuni 4-5 cm , pret 1,5 Ron bucata.Cei interesati ma pot contacta pe PM.
Poza cu ei am aici : [img=http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=552&pos=10]poza[/img]
Nu-si mananca puii ,sunt la fel de greijulii , problema apare cand ies ceilalti pui din icre deoarece puii mai mari ii ciupesc pe cei mici de codite(probabil au impresia k e mancare).Chestia am citit-o tot pe forum , n-am experimentat-o .Daca vreti sa nu mai depuna pana cresc puii mari , separati masculul de femela cu un geam.Eu am lasat de fiecare data femela cu puii si a avut grija de ei si dupa 2 luni.
Tuburile UV pot fi folosite doar in filtre externe pt purificarea apei.Plantele gresc in grosime de la lumina albastra nu de la cea UV.Daca bagi neoanele UV ai sanse sa te arzi si tu ,sa arzi si pestii si plantele.Eu zic ca nu e bine sa te joci cu asa ceva.
Faptul ca plantele iti cresc inalte poate insemna ca nu ai lumina suficienta.Schimba tuburile Philips normale cu tuburi Philips Aquarelle sau TLD 830 daca vrei sa le mearga bine la plante.
Din cate stiu pelicula se formeaza de la mancare si nu afecteaza cu nimic pestii.Daca isi freaca branhiile de pietris atunci e posibil sa aiba girs.
Dalles wrote:Hmm... Pentru siguranta, eu recomand lumina de veghe cel putin o luna dupa ce ies puii la "zbor". Sa ajunga macar cat un nasture de camasa. Cu tot cu inotatoare.

Eu am crescut mai multe generatii de pui in felul asta ,si nu am avut probleme.Din momentul in care au iesit la innot ,sansele ca parintii sa-i manance sunt foarte mici.Spun asta din experienta ,daca tu ai avut intamplari nefericite atunci nu te contrazic.Ma gandeam doar la faptul ca parintii ar ajuge la capatul puterilor daca le tinem atata timp lumina aprinsa.
Ca o concluzie , pot spune ca la un moment dat te saturi si de pui de scalari , deoarece cererea este mica ,esti obligat sa-i dai la vanzatori pe nimic.Pe langa asta ma gandesc ca vor ajunge pe mana vreunui incepator care-i va omori in nestiinta lui.
Am explicat eu in alt topic, "ca la prosti" despre cum se enclozeaza ouale de artemia.Daca te uiti la topicurile mai vechi, cred k tot aici la cichlidae , ai sanse sa gasesti.
Abia in a 5 a zi incep sa innoate ,pana atunci nu pot manca, se hranesc din sacul vitelin.Ar fi bine daca poti sa indepartezi toate icrele albe ,neenclozate ,ca sa ramana doar puii.Dar cu foarte mare grija ,ca daca au cazut de pe frunza nu mai ai sanse sa-i pui la loc.
Ah ,pai atunci se schimba datele proplemei.O lumina de veghe se tine din seara in care au depus si pana incep sa innoate.Deasemenea e bine sa pui cateva picaturi de albastru de metil pentru a impiedica mucegairea icrelor.
In plus ,pestii nu trebuie stresati ,speriati.E bine sa-i lasi sa-si faca treaba lor si sa nu-i deranjezi.Deasemenea la 3 zile dupa ce au iesit alevinii ,trebuie sa pui artemia la enclozat pentru a avea in a 5 zi cand ies la innot.
@alina -Din momentul in care au inceput sa innoate puii pot sta linistiti si fara lumina de veghe.
Razvane vad eu ca nu te-ai schimbat deloc.Pui intrebari dar ne zici sa lasam deoparte problema cu suprapopularea.Pai cum sa o lasam mai omule cand asta e cea mai mare problema , a tuturor incepatorilor? Am inteles ca-ti plac pestii si ca e greu sa-i dai , dar la un moment dat trebuie sa faci ce e bine si pentru ei ,asta daca pestii sunt pt tine ceva mai mult decat obiecte de decor.
Sa muti toti ceilati pesti in 25 l e o prostie si mai mare , ori iti ei un acvariu de vreo 200 l ori ii dai.Eu nu vreau sa ma cert cu tine ,te inteleg ,am trecut si eu prin fazele astea si stiu cum este sa dai un peste de care te-ai atasat.Si eu am dat 2 scalari superbi din cauza suprapopularii ,dar eu aveam 3 scalari in 150 l.
Cea mai buna solutie ar fi sa muti doar icrele , dar scalarii vor depune iar peste 2-3 saptamani.Daca le lasi acolo ,chiar daca ies puii ,cand incep sa innoate vor fi mancati de ceilalti pesti.
ady_cojocar wrote:Sal
Am o intrebare referitor la un pretz 5500000 e mult?
acvariu 110l
apac Juwel
tub Philips 20W
termostat
filtru Aquael3
3 buturugi
temporizator mecanic
perdea aer
6 plante anubia

Multumesc

Singura chestie cu adevarat valoroasa este capacul jewel ,el costa cel mai mult.Dar pe cat de valoroasa pe atat de inutila , daca vrei sa tii plante k lumea vei avea nevoie de spatiu pt neoane ,20 W nu inseamna mai nimic.Un capac facut din lambriuri de PVC te duce cam la 700.000 , si poate ca nu e la fel de aratos dar e mult mai functional.Capacele gata facute sunt greu de modificat ,e foarte greu sa adaugi alte neoane sau accesorii.
Un acvariu de 300 l te poate duce pe la 2,5 mil.Mai bagi inca 1-2 milioane intr-un filtru extern si ajungi cam la aceeasi bani dar cu un acvariu de 3 ori mai mare.In 100 l nu poti tine multi pesti , nu poti aranja prea bine plante si buturugi.Decizia iti apartine ,sunt multi care nu vor bataie de cap si aleg varianta cea mai usoara dar e posibil ca in timp sa-ti doresti ceva mai amre si sa-ti para rau ca ai dat banii pe unul atat de mic.Toti am trecut prin fazele astea si inca trecemIntotdeauna vei vrea ceva mai mare
Din moment ce icrele s-au albit e posibil sa nu fi apucat ca masculul sa-si faca "treaba".Daca totusi ele au fost fertilizate atunci poate ai tinut prea mult timp icrele la aer ,pana le-ai bagat in acvariul de 10 l.Acestea trebuie scoase intr-un borcan sau o sticla ,pt a nu exista contact cu aerul.
Iei o bucata de polistiren expandat , ii dai o forma mai mijto pe una din parti(o sculptezi) , dai cu mult silicon pe ea si pui pietris.SI gata decorul,Cealalta parte se lipeste tot cu silicon de geamul din spate si a doua zi poti baga pestii.
Allen_g30 wrote:INFUZORI (Paramoecium caudatum)
Pentru asta aveti nevoie de un balon (de laborator) cu gitul lung, nu mai mare de un litru.

Am nevoie sa cultiv infuzori si nu imi dau seama de unde as putea sa iau un astfel de balon ,sau de o solutie alternativa.Are cineva idei ?
S-a scris destul de mult despre lumina si combinatii de neoane ,dai un search sau baga un ochi la DIY& Hardware.
Nu ai gasit pentru ca nu ai cautat destul de bine, s-a mai scris.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: