[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Am gasit java moss in Obor astazi dar am luat ultima tufa cat despre riccia zicea ca a avut si ca mai aduce dupa paste.Am intrebat si de "gazon" si a zis ca aduce si din ala.
Aham , la dimensiuilea care vrei tu e cam greu sa pui neoane pentru ca nu prea se gasesc asa ca tot cu becuri economice se face.
Daca vrei sa tii scoici ar trebui sa faci un acvariu care sa imite exact habitatul lor nu sa incerci sa le adaptezi la un habitat care nu li se potriveste.
Mai cumpara un acvariu si pune in el nisip , plante si ce mai gasesti tu prin locul de recoltare al scoicilor si vezi ce iese.
Nu cred k scoicile mananca mancare de care dai la pesti nu stiu exact ce ar putea manca dar probabil ceva microorganisme.
De ce nu-ti faci singur?
Ti se pare asa greu?
E destul de usor si sunt multe materiale din care se pote face.
Sticla este foarte subtire pentru ce ai facut tu si ai sanse sa te trezesti cu apa peste tine dar daca tot ai muncit si mai zici k ai pus si intaritore risca-te peste 7 zile sa vezi ce e de capul lui dar nu-l umple foarte tare .
Iar siliconul universal a fost alta greseala care e posibil sa afecteze pestii si binenteles se nu fie la fel de ezistent ca unul pentru acvarii.
Macar fa un desen sau o poza sa ne arati cum ai pus intaritoarele.
A si ar mai fi o chestie , dar asta pentru cei care se pricep , daca ar da cu silicon de acvarii peste siliconul ala ar mai afecta pestii ?
Ok mersi , faza e ca am luat si eu doua femele acum fro 2 sapt si vad k a cam inceput sa o fugareasca una pe alta.
Sper sa iau si un mascul macar sa incerc sa-i pun la depus.
Mie mi se par bunicele acvariile din obor si nu foarte scumpe , e cam greu sa faci rost de un acvariu asa repede , eu am unul de fro 35l de acolo si e bun , nu am probleme cu el
eu zic ca varianta verde e superba , aduce cu pielea de sarpe
Nu ar fi o idee ca articolele postate acolo cele facute sticky sa fie postate si aici?
Stiu k e o munca grea dar...ma gandeam si eu
Vorbeam cu un amic de pe forum pe messenger si m-a intrebat de betta iar eu nu stiu mare lucru despre ei adica nu stiu decat ca doi masculi se bat pana la moarte daca sunt tinuti in acelasi acvariu dar nu stiu daca doua femele pot fi tinute in acelasi acvariu sau o femela si un mascul.
Sper sa ma lamuriti is pe minje , ca-s curios.
Eu zic ca are gris iar grisul se rezolva destul de usor , prin marirea temperaturii in acvariu treptat pana la 30 grade , mentinerea acesteia 3 -4 zile apoi scaderea la temperatura normala in aprox 2 zile.
Deasemenea poti sa cumperi verde de malachit si sa adugi un 1ml la 5-10 litri de apa.Poti face acest tratament si in acvariul principal astfel scapand de parazitii din apa si prevenind imbolnavirea altor pesti.
Oricum faptul ca a facut gris e un semn ca nu-i convine ceva sau ca o afecteaza ceva asa ca gandeste-te bine daca acvariul tau e ok.
Pentru a face fund incastrat trebuie taiata sticla foarte bine si trebuie sa te pricepi ceva , cat despre dimensiuni : daca faci fundul
de 130/60 din sticla de 10 mm atunci mai comanzi doua fasii de 132/60 si doua fasii de 60/60 .
Am vazut astazi in Obor niste xipho mai speciali ceva cu verde ca un fel de solzi foarte frumosi si doar 20 k bucata.Am vrut sa-mi iau fro 2 dar ajungeam prea trziu acasa si nu am vrut sa-i chinui.
ricia chiar nu am vazut la Obor si mi-ar placea , aveti idee de un pet shop pe unde as putea gasi?
Ah si ar mai fi o chestie , adica o planta , aceea tip gazon care n-am idee cum se numeste si de care am intrebat in Obor si mi-a zis omu ca nu aduce ca e scumpa si nu se cumpara.
Sunt bucuros sa te ajut dar asta inseamna sa tii cont de sfaturile mele ba chiar daca vrei mergem impreuna sa-ti iei toate cele pentru un acvariu.
Telefonul meu este 0724556048 sau mail johnnys6600@yahoo.com(johnnys6600 id la yahoo messenger )
Guppy iti dau nu e o probblema important e sa ai acvariul si tot ce-ti mai trebuie pentru el.
Hmmm , m-am riscat ca prostu cu sticla fara sa fac teste si fara sa fac totul ca la carte.Consecintele actiunilor mele : 4 guppy masculi superbi morti + 1 scalar maricel cu inotatoarele dorsale franjurate.
Nush daca voi aplica metoda intr-un acvariu cu pesti , nu merita riscu , poate cand voi avea bani iau ceva profesional , oricum plantele cresc, incet dar cresc.
Acum nush ce sa fac e cam tarziu pt a mai face ceva pt k sticla am scos-o de azi noapte pt k mergea aiurea dar se pare ca s-a dizolvat o cantitate suficienta sa-mi omoare guparezii.
Si asta am observat abia astazi la ora 22 pt k pana atunci am fost plecat la tzara.....
Ok , de data asta mi-a iesit si destul de repede dar a facut cam multa spuma si nu-mi dau seama ce se-ntampla ca reglez la o bula pe secunda dar peste ceva timp se opreste se infunda nu-mi dau seama si tre sa mai deschid putin robinetu.
Cum as putea sa fac sa fie constanta ?Aveti idee?
Gata fosilis au ajuns pe maini bune , la jumbo in acvariu cat despre guppy asteapta sa fie adoptati.
Daca ai capac la bazin nu prea ar trebui sa deranjeze neoanele...
Ok fosilis vor ajunge la jumbo dar guppy chiar nu mai vrea nimeni?

Editat de Lucian: eu am sters dublura postului.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: