[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Mai bine dai un ban si faci un acvariu ca lumea de care sa fii sigur.Sticla se lipeste cu o rasina speciala dar si aia e destul de greu de obtinut.Chestia ar fi fost valabila daca aveai geamurile gratis de undeva ,atunci se merita.In cazul tau cel mai bine faci cu sticla de 10 mm ,si mai adaugi 20 cm la lungime ca sa poti folosi neoane de 32 w.
Daca are excremente albe si filamentoase atunci are paraziti intestinali.Gasesti remediul la sectiunea boli si tratamente , sau dai un search.
Daca ti s-a ars incalzitorul nu inseamna ca nu trebuie sa mai cumperi altul Apropo , unde tii pestii in balcon ? Eu n-am avut in casa mai putin de 22 de grade si atunci mi se pare frig.
Foarte interesant deci e PH-metru electronic.Si eu urasc testele cu picaturi mi se par rudimentare si neconcludente.
Nu mai exista pentru ca exista alte 1000 de mancaruri mult maI bune pentru pesti decat faimosii pureci.Poate ar trebui sa te reprofilezi pe ceva mai putin mocca dar mai hranitor. smilie
Incearca la Pet-Shop ,poate iei si niste bani pe ei.Oricum iei mult mai putin decat ai bagat in ei sau decat ar costa daca i-ai cumpara tu.Un vanzator mi-a cumparat pui de scalar cu 5000 lei vechi bucata pentru ca asta e pretul lor la producatori.
Cea mai buna solutie e sa faci un capac , un pic mai lung decat acvariul in care sa incapa neonul cu tot cu suport.
Pai daca banii nu sunt o problema atunci cumpara ceva care nu e chinezarie ,Resun este , mie mi s-a stricat o pompa dupa doar cateva luni.Dai o fuga prin pet-shopuri si vezi ce gasesti mai bun , dar care sa nu fie Aquael sau Resun.Nu stiu ce marca sa-ti spun pentru ca la nivelul meu nu-mi permit sa experimentez cu ceva mai bun ,dar cu siguranta exista.
La iluminarea unui acvariu sunt multe variabile.Inaltimea coloanei de apa ,distanta dintre neon si apa, tipul de plante care sunt acolo.Plantele cresc si cu mai putina lumina, dar daca vrei plante crescute cum trebuie atunci ai nevoie de minim 0,5 w/l pentru cele verzi.Daca vrie plante rosii astunci iti trebuieu 1 w/l.Ma indoiesc ca in acvariul ala erau si plante rosii
Planta era 50 ron, dar eu am dat 30 de pui de scalar pe ea si 20 ron
Mai exista niste neoane de 15 W care au mai putin de 60 cm numite Aqua Glo, Sun Glo , Flora Glo.Dar daca capacul tau are loc doar pentru 1 neon atunci e nasol.Ramane varianta cu becuri economice, bagi 3 becuri de cate 22-32 de w fiecare si poti sa cresti plante linistit.
Incearca sa-i hranesti cat mai des, era bine sa ai artemia.
Adusese doar doua bucati si eu am luat-o pe ultima. O sa fac tot posibilul sa-i mearga bine.
Ma mult ,nu vazusem articolul
Am cumparat o planta din Obor duminica trecuta pe care vanzatorul o numea crin japonez.As vrea sa stiu cate ceva despre ea dar nu am cum sa aflu pentru ca nu-i cunosc denumirea stiintifica.Planta arata asa : http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=552&pos=11
Ai putea sa le dai ,dar foarte putin.
E mult mai usor sa pui folie decat sa stai a cimentuiesti.
Eu zic ca tine si carpit dar e inestetic si nu e 100% sigur.E destul de greu de inlocuit laterala , s-ar putea sa fii nevoit sa desfaci si una din fete ca sa se lipeasca ca lumea, dar e mai bine asa.Iei un set de lame sau chiar doua , tai siliconul dintre geamuri ,defaci laterala, pe urma te apuci de curatat siliconul de pe geamurile ramase(asta-i partea grea).Mai ramane pe urma sa vezi daca o poti lipi fara bule , e cam greu daca nu e loc destul intre geamuri.Trebuie sa ai grija sa o taie exact la dimensiunea ceruta ,1 mm in plus poate sai nsemne ca nu mai intra intre fetele lungi.
MARELE ALB wrote:
P.S. Nu-s africani. Sint din America de Sud. Ba chiar au fost "scapati" si-n nord spre disperarea localnicilor. La ce comportament au se tem aia ca le distruge ecosistemu' .

Si eu care aveam impresia ca numai africanii sunt cichlidae periculoase .Oricum se pare ca omului nu prea ii pasa de ce s-a discutat aici.
Ai putea pune o fasie de vreo 4 -5 cm latime si de intalimea acvariului, lipita bine peste partea unde e spart acvariul.Dar si eu sunt de parere ca cel mai bine e inlocuirea laterlaei.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: