[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Pestii , la fel ca si oamenii dorm , lumina trebuie sa stea 12 ore aprinsa si 12 stinsa.Daca o tii permanent aprinsa , pestii tai nu vor putea dormi cum trebuie , vor fi stresati si se vor imbolnavi.
Au zis ,dar ancistrusul nu e peste de fund , el se plimba pe geamuri(le pupa) asa ca nu-l deranjeaza prea tare.Probabil nu sunt recomandati sanitarii datorita fundului foarte mic al acvariului.
Poate totusi nu e din materiale la fel de proaste si nu se strica la fel de usor.Eu zic ca merita.
Erau in obor Oscari Albino ,dar nu erau pur sange.
La cat de bine l-au facut prima oara ,imi dau seama ce ar mai apela la ei.Mai bine vorbesti cu cineva de pe forum sa ti-l lipeasca.
Tipuri de silicon sunt mai multe ,de exemplu Bison sau Den Braven pentru acvarii.Unii zic ca Bison ar fi cel mai bun, si ca e garantat 10 ani.Mai exista unul mai scump dar care parca nu se gasea la noi Dow Corning sau ceva de genul.Ca sa fii sigur ca tine ,e bine sa pui mai mult silicon ata pe interior cat si pe exterior.Apropo ,inaltimea e uriasa ,daca vrei sa atingi fundul acvariului cum faci ,bagi si capul ?
Daca iti plac atunci fa-le un acvariu doar lor.Un acvari frumos nu inseamna neaparat un acvariu cu multi pesti.Jack Depmsey sunt niste cichlidae foarte agresive , numele fiind pus dupa ce al unui boxeur care nimicea adversari mult mai mari ca el.Deci compatibili nu prea ar fi cu nimeni ,mai ales ca 140 l e un volum de apa mic pentru cichlidae africane.Daca vrei un acvariu in care sa tii mai multe cichlidae nu-l fa de 300 l , fa-l de 500-600 pentru ca altfel o sa ajungi tot la problema cu , compatibilitatea.Daca vrei sa scapi de ei pui un anunt la rubrica Vanzari , nu-i dai la pisica , ca e pacat de ei smilie
Cu asta sunt de acord
@Starxi -Silicon pentru acvarii de la Bison se gaseste pe toate drumurile.Are chiar si desenat pe el un acvariu ,parca Glass Silicone sua ceva de genu.
PS : ai grija ca esti offtopic

@zerillos- daca laturile acvariului au fost lipite de fund si intre ele fara bule mari de aer, singurul silicon pe care trebuia sa-l mai intinzi atat la interior cat si la exterior e cel care a iesit dintre geamuri.Daca tu crezi ca nu e suficinet poti sa mai dai un strat chiar daca s-a uscat siliconul deja aplicat.Dar daca ai bule mari de aer intre geamuri e mai recomandat sa-l desfaci si sa-l faci din nou.
Hei glumeam si eu , vad ca esti priceput la sudura si ma gandesc ca poate ne lamuresti si pe noi cum ar trebui o sudura facuta, ce ar trebui sa-i zic celui care-mi va suda, de unde sa iau niste electrozi buni, etc.
MARELE ALB wrote:
E riscant sa pui robinet la bomba. Daca produce mai mult gaz decit lasa robinetu' ai sanse sa faca booooooom . Redecorezi apartamentu' .

Mie nu mi se pare chiar atat de linistita "bomba" cu gelatina , eu zic ca e necesar si un robinet , numai sa fii atent sa nu creasca presiunea prea tare.Daca creste desurubezi un pic capacul de la stical si fasssss....
Rezolvat
Am uitat sa-ti zic de diformism.Masculii au in frunte o ridicatura sau cocoasa si asta se vede cand ajung la maturitate.Femelele au fruntea neteda.
Ai doua solutii.Ii dai pe restul si pastrezi doar perechea sau pui o despartitoare in acvariu(care sa nu fie transparenta - eu am pus o "foaie" din plastic ) care sa le ofere intimitate.Ai grija si ce pesti primesti in acvariu in schimbul lor ,la depunere scalarii pot fi foarte agresivi.AI mai pute pune undeva la mijloc foarte multe plante sua buturugi incat saf aci cam ca un zid de care perechea sa nu treaca.Mai nasol este daca or sa treaca puii ,e posibil sa fie mancati de restul locatarilor.Probabil cel mai bine ar fi niste pesti mici dar si asta e cu dus si-ntors din cauza agresivitatii scalarilor.
Acvariul a crapat probabil din cauza ca nu avea polistiren expandat sub el.In plus acvariul poate fi mutat si cu foarte putina apa in el dar sa ai grija la plante.
La inaltimea aia merge si din sticla de 10.
Cihlidule ia da o fuga pana-n Bucuresti si fa-mi si mie o sudura ca lumea ,ca si-asa nu cunosc pe nimeni care s-o faca p-aici.
Ma bucur ca scalarii mei au ajuns pe mana cui trebuie.
Salut ,ca orice incepator ai luat si tu cate o pereche din fiecare peste pe care l-ai gasit Nu e nici o problema omul din greseli invata ,ai ajuns bine aici sunt destul oameni competenti care sa te ajute.Ce nu s-a zis pana acum, sarea si verdele de malachit(nu malachie ) se pun doar in cazuri speciale si nu la fiecare schimbare de apa.Intr-adevar pestii tai au gris si au nevoie de tratament.Acesta se poate face cu ridicarea temperaturii la 30 de grade si cu adaugarea de verde de malachit jumatate din doza scrisa pe ambalaj ,adica cam 15 picaturi la 10 l de apa.Faptul ca pesti ise freaca de substrat inseamna acelasi lucru ca au gris .Acestia au facut gris in primul rand pentru ca acvariul tau nu este ciclat si porbabil nu le-ai facut acomodare cand i-ai pus in acvariu.Citeste aritcolele facute sticky de la coltul incepatorului si poate te luminezi cum e cu ciclarea si cu suprapopularea.Ca sa-ti ciclezi acvariul mai repede ar exista niste pastile la 3 lei bucata care contin colonii de bacterii.
Cel mai bine se sa mai dai din pesti in primul rand carasii si scalarii si pe urma cei care nu-ti plac.In 40 l mai mult de 10 pesti nu trebuie tinuti.Deasemnea un acvariu are nevoie de substrat si plante naturale pentru a ajunge la un echilibru.Citeste tot ce s-a scris p-aici si o sa te luminnezi cum e cu acvaristica asta.
Asta ar fi topicul : wet&dry

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: