Message |
|
Apropo de persoanele pe care le lasi sa aiba grija de pesti...ar fi o idee buna sa fie cineva care a mai avut pesti inainte.
Si tot o idee buna e sa le dozezi tu mancarea (le pui in niste pliculete portia zilnica, nu-i lasi pe ei sa dea cat vor).
FOARTE multe persoane au impresia ca pestii mor de foame daca nu le dai MULTA, MULTA mancare in acvariu.
Cat despre automatic feeder, am constatat cu surprindere ca in SUA, la producator, e mai ieftin de 3 ori ca in Romania. (ma rog, fara taxele de rigoare). 
|
 |
|
Mda, Gorjului e o zona din cartierul Militari, din Sectorul 6, din orasul Bucuresti!
Oricum, mai am un rand de plante, in caz ca mai e cineva interesat. Si sanitarul! Dar vad ca nu se omoara nimeni dupa ele! :sic:
|
 |
|
Cat despre neoane care sa incapa in 60 de cm, iti recomand Sun-Glo sau Aqua-Glo (ultimul e indicat si pentru plante), la 15W. Au 44 cm lungime si te costa 180-250.000 tubul (in functie de locatia de unde le cumperi).
Eu am luat de la Animaxul de pe Bd. Turda, dar au si la Bricostore, parca.
|
 |
|
adi_ci23 wrote:este un mos in cluj napoca ce inmulteste neoni, inclusiv cei rosii. din cate stiu eu cei rosii ii da la 7k/buc, iar cei normali la 5k
:o Aproape moka! Ce sa zic? O fi bine, o fi rau? 
|
 |
|
Mda, cred ca merge o combinatie de 5-6 callistus cu 10-15 neoni (depinde si de dimensiunile acvariului, acum).
Daca tii neaparat sa stea in card, poti adauga ceva mai mare pe langa neoni (mare, nu agresiv!!!). Deocamdata nu-mi vine nimic in minte din familia Characidae.
Oricum, daca afli cu cat da "tanti" neonii rosii, zi-mi si mie, ca sunt interesat. 
|
 |
|
Sau...daca sunt negri-negri, vreo alta specie de Synodontis...
Da si tu un search pe aici: http://www.fishbase.org/search.cfm
dupa "Synodontis" si vezi cu ce seamana.
|
 |
|
Mai am, dar grabeste-te pana nu se ingalbenesc, ca le-am scos intr-un vas. Ne putem vedea maine dupa-amiaza, prin zona Gorjului, daca vrei.
|
 |
|
Am de dat un sanitar (Hoplo) si un manunchi de Egeria+Hygrophila.
Daca e cineva interesat, PM me!
La schimb, primesc Echinodorus tenellus sau un pui de Anubias.
|
 |
|
Sigur e tenellus? Ai poza cu el? Sa nu-ti fi vandut vreunu' oi in loc de capre! :sic:
|
 |
|
Un filtru intern cu debit de 800L/h este OK, in lipsa de ceva mai scump.
Trebuie schimbata cam 20% din apa o data pe saptamana (adica circa 40L).
Apa pe care o pui e bine sa se fi decantat intr-un vas cu gura deschisa (galeata) timp de 7 zile. Asta ajuta la eliminarea clorului. De asemenea, sa fie la temperatura camerei, nu adusa de afara.
Nu, nu e bine sa pui direct de la robinet.
|
 |
|
Hehe! Si cand te gandesti ca eu am tenelus-ul de la Matrix, care intre timp l-a pierdut.  E o adevarata telenovela. :sic:
Al meu creste incet, dar din cauza ca e umbrit de un cordifolius imens. Trebuie sa mut unul din ele, si ma tem ca va fi tenelus-ul, pentru ca deja Cordifolius trebuie smuls cu tot cu substrat! 
|
 |
|
Mda, astia pe care i-am vazut eu stateau intortocheati intr-un acvariu de 200-250 L. Intr-adevar, arata spectaculos, dar nu cand sunt inghesuiti. 
|
 |
|
Si nu va mai certati, ca eu am vazut si crini la 1 mil - 1.5 mil. E drept ca avea cam aceeasi lungime in metri, dar oricum! 
|
 |
|
|
 |
|
Belea!  Fundalul arata super!
|
 |
|
Pe de alta parte, ai mei se streseaza la vibratii. Deci banuiesc ca nu le prieste un bass prea "adanc".
Sfatul meu: daca tot asculti muzica, macar nu pune boxele langa acvariu.
|
 |
|
Hoplo cresc mari si scurma substratul.
Corydoras sunt mai mici, mai pasnici si mai eficienti.
Acuma e alegerea ta.
Pentru ca tot vad ca ai o pasiune pentru "rechini", poti incerca cel mult 2 bala la un acvariu de 200L (si sa te rogi ca nu vor creste prea mari  ).
Daca tii mortis la un acvariu de 150 L, mai bine asculta-l pe Marele Alb: fara "rechini"!
|
 |
|
ADXX wrote:
AOL wrote: Ceva tips-uri stiti pentru o viata cat mai normala a respectivilor?.
Hm, daca ai fi fost din Bucuresti, ti-as fi putut recomanda un club (bar) unde sunt trei acvarii imense. Intr-unul dintre ele sunt si cativa papagali f frumosi si destul de maricei (si pare ca se simt excelent). Probabil ca patronul (pe care il vad mereu facandu-si de lucru la cate un acvariu) ti-ar fi putut oferi suficiente "tips-uri" despre ei...
Te referi la Club Piranha? ;) [a NU se interpreta ca publicitate mascata  ]
In alta ordine de idei, dar tot legat de topic, ce ziceti de poza asta:
http://zfishinc.com/freshwater/Jelly%20Bean%20Parrot%20Cichlids.jpg
Sunt injectati sau pur si simplu e o poza trucata?
Sa nu-mi spuneti ca alea sunt culorile lor naturale, ca nu prea va cred! 
|
 |
|
Daca intr-adevar seamana cu cei din poza 3D ( :shock: ) si i-ai luat de la Razoare, afla atunci ca am avut si eu asa ceva din acelasi loc si m-am dus cu el inapoi dupa 24h, pentru ca imi ataca ceilalti pesti.
E un peste negru, nocturn, seamana cu somnul, creste mare si e probabil din genul Synodontis. Sper sa nu ma insel si poate ca lumea care e pe aici stie mai multe... Oricum, mi s-a parut un peste violent. 
|
 |
|
Ma scuzati ca intervin, dar am si eu un synodontis exact ca cei din poza si am cateva nedumeriri:
1. De ce trebuie mulsi? Nu pot depune icrele in mod natural?
2. Da, si al meu are ochii mari, dar am inteles ca e o trasatura a speciei.
3. Si al meu are burta mare, dar e singurul peste din aceasta specie din acvariu, deci banuiesc ca burta mare nu e o consecinta a unei imperecheri. Oricum, cand l-am luat era mic si intre timp s-a cam dublat (il am de fro 6 luni).
4. Ce specie de synodontis sunt cei din poze?
Multam!
|
 |
|