[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
neon rosu  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
muscalu
Membru banat
[Avatar]

IP:

Sunt curios...
a inmultit cineva neon rosu (C. axelrodi)?
In Arad se lauda cineva ca se ocupa cu treaba asta de ceva vreme, si nu prea stiu ce sa zic. Acolo apa are peste 16 grade de duritate, si deci ar costa cam mult. Interesant e ca acest domn ii vinde destul de ieftin (15-20 K).

era sa uit
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Si cam dupa o luna, tot rosii mai sunt? Sau apar oarece variatiuni pe aceeasi tema?
muscalu
Membru banat
[Avatar]

IP:

Asta nu mai stiu, eu merg odata la 2-3 saptamani in piatza la Arad, dar daca te referi la faptul ca ar fi neoni colorati, nu cred.

era sa uit
[Email]
adi_ci23
Membru de baza
[Avatar]

IP:

este un mos in cluj napoca ce inmulteste neoni, inclusiv cei rosii. din cate stiu eu cei rosii ii da la 7k/buc, iar cei normali la 5k

decat pe uscat, mai bine in apa
[Email] [Yahoo!] [MSN]
viviparu'
Senior member

IP:

In Cluj sunt convins ca se pot inmulti neonii, albastri sau rosii. Apa are duritate foarte mica, PH usor acid, asa curge la robinet. Sunt conditii ideale pentru neoni. De altfel majoritatea neonilor pe care-i gasim in magazinele din Bucuresti sunt adusi din Cluj.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

parca stiam ca si in Sibiu erau astfel de conditii...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Lucian wrote:parca stiam ca si in Sibiu erau astfel de conditii...
Confirm ca apa din Sibiu are duritatea 1-2. In Baia Mare e 1. Am informatii de incredere ca la Alba Iulia e 2.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:
Lucian wrote:parca stiam ca si in Sibiu erau astfel de conditii...
Confirm ca apa din Sibiu are duritatea 1-2. In Baia Mare e 1. Am informatii de incredere ca la Alba Iulia e 2.
...deci apa s-ar gasii, cu acvaristii e mai greu

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:...deci apa s-ar gasii, cu acvaristii e mai greu
Trist, al de trist si adevarat, al de adevarat.
Ar trebui sa intram in pamint de rusine, pina la 100 de metri si sa nu mai iesim de acolo minim 100 de ani toti "acvaristii" smilie din Baia Mare si nu numai.
Mie mi-au iesit pui de neoni obisnuiti, negri si roz in acvarii cu plante si lumina. In numar mic evident. Am incercat sa-mi aduc neoni rosii odata de la Bucuresti da au murit pe drum . Si erau bine ambalati . De atunci nu am mai reusit sa pun mina pe ei.

Daca gindesc altfel, ce crescator care traieste din acvaristica se apuca sa inmulteasca neoni obisnuiti, sa primeasca 5.000 lei/bucata si sa-i vada in magazine cu 25.000 lei/bucata sau pe neonii rosii sa capete 7.000 lei/bucata si sa-i vada in magazine cu 80.000 lei/bucata??? Eventual sa tragi o tura sau doua doar asa din pasiune si/sau ambitie.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Uite pentru tine, promit in mod solemn de fata cu intreg forumul ca prima data cand iti faci drum prin Bucuresti, te las sa iti alegi cati reproducatori crezi ca ai nevoie ca sa te "joci"cu ei ...vorba ta din pasiune, pentru ca economic vine asiaticu` si da in cap la toti cu pretul.

Remarcile mele nu erau o critica la adresa acvaristicii din zona ci la adresa acvaristicii in general, ca daca-i p`asa voi in Ardeal ati facut neoni si ramirezii de cand ma stiu. In Cluj din cate stiu mai si acum cineva care lucreaza neoni rosii.
Altfel in Constanta este apa dura si taman buna de africani, ai pietre misto si chiar si la o aruncatura de batz artemia...constantenii stiu vreun mare crescator de asa ceva, eu nu am auzit ?!?

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:Uite pentru tine, promit in mod solemn de fata cu intreg forumul ca prima data cand iti faci drum prin Bucuresti, te las sa iti alegi cati reproducatori crezi ca ai nevoie ca sa te "joci"cu ei ...vorba ta din pasiune, pentru ca economic vine asiaticu` si da in cap la toti cu pretul.

Subscriu si eu (ca mi-au mai ramas ~70) si unii sunt maricei bine
Iskebible
Member
[Avatar]

IP:

Am si eu o intrebare care e denumirea completa la cele 2 sau 3 specii despre care discutati?
Una ar trebui sa fie asta Paracheirodon(Cheirodon) axelrodi si care am inteles eu ar trebui sa fie neonii rosii, dar restul?

eu si mintea mea cea de pe urma!
"Me little site"
[Yahoo!] [MSN] [ICQ]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

In Cluj sunt neoni rosi reproducatori dar sunt la 4,5 lei si sunt adusi din ungaria eu inca nu am vazut in magazine la un alt pret sau mai mici dar am auzit ca vrea sa faca cineva care are o crescatorie mare(cea mai mare din Tara) si atunci ar avea toata tara sigur.
[Yahoo!]
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

adi_ci23 wrote:este un mos in cluj napoca ce inmulteste neoni, inclusiv cei rosii. din cate stiu eu cei rosii ii da la 7k/buc, iar cei normali la 5k

:o Aproape moka! Ce sa zic? O fi bine, o fi rau?
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

este un mos in cluj napoca ce inmulteste neoni, inclusiv cei rosii. din cate stiu eu cei rosii ii da la 7k/buc, iar cei normali la 5k

am fost eu la mosu ala si nu are neoni rosi numai vreo 200 si o zis ca nu ii scoate la vanzare dar mie mi-ar da cu 25 de mi, iar aia normali ii are la 6 mi
[Yahoo!]
adi_ci23
Membru de baza
[Avatar]

IP:

:o

decat pe uscat, mai bine in apa
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Stefan_buc
Junior member
[Avatar]

IP:

are careva numarul de telefon al mosului ala cu neoni? ca m-ar interesa sa cumpar mai multi daca e la o adica... multumiri in advans
[Email] [Yahoo!]
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Mosu s-a mutat din cluj in comuna Jucu si nu stiu cum ai putea da de el acolo.
[Yahoo!]
PET
Junior member
[Avatar]

IP:

Leo2003 wrote:
Iskebible wrote:Am si eu o intrebare care e denumirea completa la cele 2 sau 3 specii despre care discutati?
Una ar trebui sa fie asta Paracheirodon(Cheirodon) axelrodi si care am inteles eu ar trebui sa fie neonii rosii, dar restul?

Pai ar fi asa:

- neon clasic; Paracheirodon innesi
- neon roz; Hemigrammus erythrozonus
- neon negru; Hyphessobrycon herbertaxelrodi
- neon rosu; Paracheirodon axelrodi
- neon galben; Hemigrammus hyanuary
- neon verde; Paracheirodon simulans

Ar mai fi unul pe care unii il numesc neon albastru; Boehlkea fredcochui dar unii, sub denumirea de "neon albastru" definesc neonul clasic.

Ce bestial arata neonul verde

Remember: Life is better with animals !
[Email] [Yahoo!]
marinik_the_1
Junior member

IP:

scuze dar am si eu o intrebare, cam c durata de viata are un neon? am cautat prin articole si nu am gasit. multumiri!!!
[Yahoo!]

Forum Index » Characidae
Go to: