Message |
|
LOL. Ala din stanga jos parca e dat cu oja de unghii!
Pe cand pestii de uscat sau pestii cu blana?
Oricum, nu vreau sa fac reclama sau anti-reclama, dar imi amintesc ca am vazut si eu niste pesti colorati mai ciudat la pet-shop-ul din Amzei (singurul unde am vazut si un acvariu oceanic, de altfel).
|
 |
|
Oricum, cand or sa creasca mai maricei, o sa vezi ca o sa-ti cam haleasca plantele mai sensibile.  Asa sunt carasii: papa tot! :sic:
|
 |
|
Hoplo probabil nu sunt foarte agreati pentru ca au prostul obicei sa scurme substratul (si sa dezradacineze plante) si cresc cam maricei.
Ancistrusii nu distrug plantele naturale. Din contra, le curata de alge si chiar de frunze moarte. In schimb, poti sa le suplimentezi meniul cu frunze de salata fierte sau cu felii de castravete.
|
 |
|
Eu m-am ales cu asa ceva intamplator...probabil au venit o data cu vreo planta cumparata. Acum am vreo 10! Ei sa fie sanatosi, ca nu-i vad prea des si nici nu stiu cand se inmultesc!
@Mausmann: Poate ai vreo specie de pesti mancatori de melci (gen Botia)?
|
 |
|
Hygrophila le zice! ;)
Guramul e mascul sau femela? Ce specie?
|
 |
|
Salut!
Da si tu mai multe detalii:
- Substratul din ce e? L-ai spalat inainte sa-l pui?
- Ce culoare are pulberea? A aparut de la bun inceput, sau pe parcursul ciclarii?
- Bolovanii aia au fost spalati/fierti?
- Ai buturugi/lemn?
|
 |
|
Salut!
Felicitari pentru achizitie. Inainte sa te apuci sa-l populezi, va trebui sa te documentezi despre pestii care iti plac.
Cat despre compatibilitate, a mai recomandat cineva inainte acest site:
http://www.liveaquaria.com/general/fwcompatibility_chart.cfm
care arata intr-o maniera intuitiva ce merge si ce nu.
Ai grija sa nu-l suprapopulezi. Bafta!
|
 |
|
Mai mult spatiu pentru pesti, mai putin pentru tine! :sic: :sic: :sic:
Oricum, e o alegere buna.
|
 |
|
Poti incerca sa trimiti pestii la cineva "in gazda" – un prieten care are un acvariu mai mare, de exemplu. Si sa-ti lasi acvariul la ciclat doua saptamani, dupa care sa reintroduci treptat pestii pe care te-ai hotarat sa-i pastrezi. Totul e sa gasesti pe cineva cu acvariu de inchiriat. :sic:
|
 |
|
Unde e blestematul ala de buton de "Edit"?
Hai ca am gasit-o si pe tropica.com, aici: http://www.tropica.com/productcard_1.asp?id=128
|
 |
|
Aia e!  Merci mult! Stii ceva de ea? E pretentioasa la lumina?
|
 |
|
Trecui azi pe la pet-shop-ul din Piata Moghioros (Drumul Taberei) si vazui o planta ciudata si pe care nu am mai vazut-o pana acuma:
Arata ca un nufar, dar cu frunzele mai mici si mai carnoase. E plutitoare. Nu are frunzele lucioasa, ci "paroase" (are niste peri fini pe ele). Iar ca radacina, are niste firisoare rosii foarte dese.
Nu am gasit-o nici pe Tropica.com. Se vindea cu 20.000/bucata.
Ghici, ghicitoarea mea! :sic:
Daca are cineva idee ce este sau o mai vede careva, sa-mi zica si mie cu ce se mananca, ce stie sa faca si cu ce prieteni umbla. 
|
 |
|
Belea!  Dar de ce sa copiem, cand putem sa-l trecem la sectiunea de Links?! 
|
 |
|
Continuand in aceeasi nota pesimista :sic: , as zice ca CD-ul s-ar vinde in cel mult 10-20 de exemplare, iar ceilalti l-ar pirata.
PS: Lucrez in software. ;)
|
 |
|
Un CD ar avea mai multe avantaje fata de o revista:
1. ajunge si la hobbysti pasivi (cei care nu stau frecvent pe forum, nu contribuie cu materiale, etc).
2. poate educa si producatorii/patronii de pet-shop-uri.
Pe de alta parte, ideea cu revista mi se pare proasta pentru ca:
1. e greu sa gasesti sponsori
2. e scump
3. e mai ieftin sa dai un newsletter electronic cu materiale selectate direct de pe forum/site si editate de cineva profesionist.
|
 |
|
Da, dar nu DVD, ci CD. 
|
 |
|
Mai e o varianta, dar nu am testat-o si nici nu vreau sa-i fac reclama.
Fish-sitter (o varianta de baby-sitter):
http://www.animax.ro/intretinere_acvarii.html
Cei de la Animax ofera asa ceva, dar nu stiu preturi, conditii, etc.
(repet, nu vreau sa fac reclama).
Oricum, am inteles ca in strainatate e ceva comun.
|
 |
|
Poate nu ai fost atent, dar am zis: "fara taxele de rigoare"!
|
 |
|
Eu tin Vallisneria la 25-26 de grade si nu are nimic! Bine, recunosc, nici nu creste spectaculos... ritmul e de 2-3 fire pe luna, cred!
Oricum, asa cum a zis si Marele Alb, da-ne mai multe detalii... Cu iluminatul cum stai?
|
 |
|
Chiar asa putin traiesc melcii? 1 an?  Pai si cand au timp sa creasca asa mari, ca am vazut unii cam cat o nuca!???
Oricum, si ai mei s-au stins subit la un moment dat, fara urme de agonie, deci probabil au murit de batranete... 
|
 |
|