[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vreau un acvariu de Characidae :)  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
kiwiboy
Member

IP:

Am inceput ... acvariul meu cu niste neoni platty scalari molly si ancistrusi ... asa e la inceput vrei de toate in acvariu. Dar gata mi-am facut damblaua si vreau sa trec si eu pe o singura clasa macar. Characidae pt ca ma atrag mult neonii.

Am gasit in Obor o tanti vanzatoare de pesti (si crescatoare) binevoitoare, de la care am tot cumparat eu ce am momentan prin acvariu si careia i-am propus sa ii dau toti ceilalti pesti ai mei in afara de cei 7 neoni si sa imi aduca la schimb niste neoni rosii si cred ca si verzi si inca ceva dar nu stiu ce inca ... tot din clasa Characidae. Nu am vazut pana acum in Obor neoni de alta culoare in afara de aia normai si cei negrii. Ea mi-a zis ca are acasa si alte culori dar nu ii aduce in obor pentru ca sunt destul de scumpi si nu ii cumpara lumea. Ii aduce doar pe comanda. Daca mai cauta cineva neoni rosii ... va trimit eu la "tanti" .

As vrea sa pun cca. 15 neoni (rosii si verzi) si inca vreo 10 pesti dintr-un alt CARD dar nu stiu ce s-ar vedea bine pe langa neoni. In afara de Rasbora pe care ii stiu ... si in lipsa de altceva cred ca o sa pun un card din acestia. Ma sfatuiti voi altceva in afara de Rasbora????

Pentru plante as vrea si eu ceva fertilizator ca sa fie si ele mai viu colorate ... si sa creasca mai mult unele din ele la mine au o tenta galbuie (verde-galbui) ... nu le-am pus nimic pana acum in apa ... tot tanti vanzatoarea mi-a recomandat de la TETRA ceva ...
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

kiwiboy wrote:
As vrea sa pun cca. 15 neoni (rosii si verzi) si inca vreo 10 pesti dintr-un alt CARD dar nu stiu ce s-ar vedea bine pe langa neoni. In afara de Rasbora pe care ii stiu ... si in lipsa de altceva cred ca o sa pun un card din acestia. Ma sfatuiti voi altceva in afara de Rasbora????...

O pereche de ramirezi?...Sau vrei tot pesti de cird?

kiwiboy wrote:Pentru plante as vrea si eu ceva fertilizator ca sa fie si ele mai viu colorate ... si sa creasca mai mult unele din ele la mine au o tenta galbuie (verde-galbui) ... nu le-am pus nimic pana acum in apa ... tot tanti vanzatoarea mi-a recomandat de la TETRA ceva ...

De la Tetra - cred ca TetraPlant - PlantaMin - pentru frunze, iar pentru radacini TetraPlant CryptoFertiliser.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

kiwiboy wrote:

Ma sfatuiti voi altceva in afara de Rasbora????

Daca vrei insa tot pesti de cird, mai poti pune calistusi. Vezi despre ei aici.

PS. Ahhh, cit imi lipseste butonul minune EDIT!
Pirania
Member
[Avatar]

IP:

Sau poti pune cativa pirania, doar sunt pesti de card
[Yahoo!]
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Mda, cred ca merge o combinatie de 5-6 callistus cu 10-15 neoni (depinde si de dimensiunile acvariului, acum).

Daca tii neaparat sa stea in card, poti adauga ceva mai mare pe langa neoni (mare, nu agresiv!!!). Deocamdata nu-mi vine nimic in minte din familia Characidae.

Oricum, daca afli cu cat da "tanti" neonii rosii, zi-mi si mie, ca sunt interesat.
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Ai putea pune cativa sultewi, rhondostomus, sau tetra phantom care la fel si ei sunt pesti de card am si eu un acvariu numai cu caracide si au un efect foatre frumos cum se misca to timpul de-a lungul acvariului dar nu cred ca o sa gasesti la voi in Bucuresti aici la noi sunt pline magazinele de caracidae dar parca nu sunt destul de comerciali,ai mai putea sa-ti pui o doua perechi de palmery.Creeaza-le o apa acida cu turba si se vor simti foarte bine si vor fi foarte colorati, poate vei avea norocul sa-ti si depuna.
[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Rasbora nu face parte din fam Characidae ci din Cyprinidae, dar poate fi tinut usor cu Characidele fiind pasnic si necesitand cam aceleasi conditii. Daca vrei mai multe specii in acvariu -si cum toti cei mentionati de tine sunt pesti de card (min 6buc/specie) - atentie la nr final de pesti, deci la supraaglomerare (depinde de ce vol de apa ai). Una din cartile splendide de design acvatic a lui Amano era dedicata acvariilor de characide (inainte sa treaca la perioada acvariilor zen, mai "asiatice" ca aspect). Succes

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.

Forum Index » Characidae
Go to: