[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
De ce nu bagi demasoni? !Dau mai bine cu labidochromisi,si nici nu cresc mari rau.
Sarbatori fericite si tie.Sa auzim de bine.
Si da,si nu.Acum depinde de ce tip de ciclide tinem.Adica la haplachromis eu zic sa pui 1 bolovan sau 2 mari de tot si gata.Dar la mbuna nu mi se pare o idee prea buna sa nu le faci deloc ascunzisuri.Important ar fi ca nr ascunzatorilor sa fie depasit de 5-6 ori de numarul pestilor ca sa nu se mai bata pe teritorii asa rau !Daca tii mbuna doar cu 2 bolovani nu este asa bine.Sincer la mine prin acvariu masculul dominant de labidochromis lupta cu sau fara ascunzatori!La un moment dat am scos toate pietrele,cateva zile s-a linistit,iar dupa aia din nou masacre !
Salut!In acvariul mic ar fi mers tanganiykanii ocelatusi gold.Cateva exemplare stateau super in el.La asta mare poti sa alegi o gama mai mare de ciclide.Mie mi se pare cam golut acvariul.Eu zic sa mai bagi niste bolovani si mai mari !
O idee foarte interesanta,multumesc koala.Cred ca este cea mai plauzibila si practica!O sa pun deasupra un blat de 18 mm de pal.Daca stai sa gandesti masa actuala are 90 cm lungime daca pun acvariul de 120 lungime,acesta ar depasi-o cam cu 30 cm,sau 15 cm in ambele parti.Deci nu prea mult zic eu.Cu niste intarituri pe lungime la blatul atasat dublator si a blatului actual cred ca tine.Masa asta are 6 picioare,intarite in partea de jos de un sistem de alte blani,greu de explicat,dar...am incercat .Fiecare picior are suprafata patrata,grosimea ar fi de 18 cm pentru fiecare picior!Deci este o masa/birou mai neobisnuita.Habar nu am din ce este facut blatul mesei,este cam tot lemn,dar nu il afecteaza apa deloc si nu face curbura ca palul.O sa incarc maine o poza sa vedeti masa in cauza.
Da,ar fi nasol sa cedeze.Dar am curaj sa pun pe biroul asta 1t si fac pariu ca nu pleaca nicaieri!Iar masa ar fi cam la fel de rezistenta.Teama principala este insa sa nu cauzeze fundului ca sta pe 2 mese si nu pe 1.Mie mi-e teama ca acea fisura care se creeaza intre cele doua corpuri stand sa nu distruga fundul bazinului.As face si din metal,dar este migaleala,adica teava rectangulara de care?Cum sa il sudez perfect?Cat costa teava pentru un stand de 130 pe 55?Asa din lemn,am pe cineva in domeniu care se pricepe mai bine.In afara de lipit acvariul la restul nu ma bag !Acest cineva a facut si masa pe care tin acvariul de 64 litri si de 10 ani sta neclintit!Este facut ca un tanc.Mi-ar face un birou sa tina 3 masini,dar daca il face din o singura piesa este greu de manevrat.Asa daca face 2 mese ma descurc mai bine cand montez acvariul.
Am un birou din lemn masiv,pe el sta unul din acvariile mele,este foarte rezistent.Ma gandeam sa fac o masa mica care sa aiba aceeasi inaltime si rezistenta si sa il prelungesc pe lungime.De la 90 cm sa il aduc la 120-130.Va sta deci pe 2 mese una langa alta.Deasupra lor sa pun un burete gros,sa nu afecteze minuscula despartitura dintre cele doua mese fundul bazinului!Ar merge?Mai rau ma complic,sau merita incercat?As iesi mai ieftin asa,si as putea baga banii in aparatura si restul dcat sa ii bag intr-un stand.Multumesc!
Felicitari pentru acvariu !Claudiu l-a amenajat foarte frumos.
Salutari!Ma simt onorat sa raspund primul.Faptul ca pestii stau in stratul de suprafata al apei ar putea trada o problema cu oxigenarea.Eu recomand sa plantezi acvariul cat mai repede(plantele cedeaza oxigen) si sa injumatatesti numarul pestilor!Sau sa mai pui o pompa de oxigen.Vad ca ai o apa dura (ori grade inseamna temperatura ori dh ?)si totusi ai bagat niste scoici prin acvariu!Mare grija,scoate din ele sa nu iti modifice ph-ul.Guppy nu sunt africani sa stea in ape extrem de dure!
Imi place mikula din cauza irizatiilor de albastru,si din ce stiu eu nu cresc la fel de mari ca burundi.Eu stiu ca mikula ajunge pe la 30 cm si burundi pe la 40.Sunt foarte scumpi mikula,dar daca tot fac ceva,vreau ceva spectaculos .Ii comand prin nevertebrate(daca te intereseaza).Burundi am de unde sa iau la preturi ok.Daca vor depune cred ca le gasesc repede caminuri .
Multumesc pentru raspuns,parca am mai prins ceva curaj .Ma temeam putin ca luandu-i pui(totusi mikula sunt scumpi)sa nu mai creasca suficient.Detinand frontosa te-as intreba daca cresc in acvariul dat de mine de la 3 cm la macar 25?Asta bineinteles in timp de ani.Si inca ceva pur curiozativ,culorile frontosei mikula sunt aceleasi ca si in poze sau clipuri?(nu am unde sa vad in realitate,decat burundi,si ii comand direct fara sa vad).Multumesc.
Acvariul este mult prea micut.La pestii tai ai nevoie de vreo 50 litri de apa .
Cu placere.Daca nu gasesti acei cauta alta specie care iti place.Malawi are sute de specii de mbune .
Scuze ca am deschis un new topic din nou,dar vreau sa ma lamuresc dinainte ce o sa tin in viitorul acvariu african.Dimensiune(inca indecis,dar intre 120-50-50 si 125-50-55(l) ).Asa cum zice si titlul vreau sa stiu exact ce pot tine in practica(in teorie stiu ) in el.Desi imi plac Malawi mbuna din mai multe motive,mizez pe un acvariu tanganiyka.Apreciez frontosa mikula enorm!Vreau sa bag 3 pui de mikula si 3 somni synodontys in acvariu.Stiu cat cresc frontosa,si stiu ca masculii pot fi foarte rai.Dar totusi au un temperament mai slab decat mbuna,de aceea vreau sa stiu daca ii pot tine in 300l,daca vor creste ii mut in 350 in viitor(dar este maximul pe care il pot oferi momentan,stau la parinti si am o camera a mea,dar nu prea am spatiu pentru monstri ,(vreau sa ma mut peste ceva ani si sa fac un tanganiyka de 800 l) ).Deci pot sa tin frontosii in 300-350 litrii la maturitate?
Pai in primul rand faza cu icrele in borcan este ok daca pui borcanul in acvariul mare sa i se pastreze temperatura constanta.Mai simpulu cu maternitate!Si vezi cum montezi filtrul sa aereze puternic.Iar in al doilea,cu acei msuli ai grija ca in spatiu asa mic au tendinta sa nu mai creasca mari !Ca si sfat as zice sa ii cumperi adulti mai bine sa nu mai ai grija cresterii,daca ii iei adulti si ai grija la filtrare,merg.Eu am tinut un labidochromis 1 an in 64 litri,pui,singur!A ajuns de la 2 la 5 cm in aceasta perioada !
Ar putea fi prima data.In mod normal nu mai mananca in perioada asta.Foarte ciudat comportamentul.Data viitore cand mai vezi ca are oua in gura sa i le iei tu,le pui in maternitate si ies singure .
Vad eu .Treaba-i sa incapa in masina
Foarte ciudat!In mod normal femelele cu gusa nu se lupta asa,iar faptul ca se invart in acelasi sens(cel putin in clip)arata ca ambii sunt masculi !!!!!!!O fi agresata de ceva de lupta asa cu icre in gura.
Am facut cu un calculator costul la fan curier,in jur de 270 lei costa transportul !Dar cunosc bine zona Ghencea,acolo este Coralis pet-shop,ma duc mai mereu in vizita .Am un prieten cu o duba,sa vorbesc zilele astea cu el,facem masuratori si daca nu il da,s-ar putea sa il iau daca se incadreaza in dimensiunile dubei.Ce ma sperie putin este lungimea standului,daca acvariul are 140 standul prin imagini in lungime ar avea 150 cm,este?Treaba nasoala este ca daca are 150 nu mai incape in locul unde trebuie sa il pun in casa ,si trebuie pus langa geam,iar iarna o sa aiba probleme .Iar sa il iau fara stand nu rezolv nimic,sincer pe mine ma intereseaza si standul,acvariul il mai lipesti,dar un stand bun se gaseste greu! .
Scuzati editarea proasata a raspunsului,dar sunt pe aici de putin timp si inca ma aclimatizez .

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: