[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AdrianMar
Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Humbert wrote:Nu stiu ce e cu rasina aia, nu am vazut astfel de rasina pe instalatiile de osmoza pt consum uman si de aia nu as folosi.

Habar nu am daca e sau nu toxica pt consum dar uite ce zice la instructiuni - nu pare safe de baut

"Provoaca o iritare grava a ochilor. Spalati-va bine pe maini dupa manipulare. Purtati manusi de protectie / imbracaminte de protectie / protectie pentru ochi / fata. Daca ajunge in ochi clatiti cu precautie cu apa timp de cateva minute. Indepartati lentilele de contact. Continuati sa clatiti. Daca iritatia ochilor persista adresativa medicului."

Sursa
https://www.aqua-life.ro/aquaforest-rasina-nps-di-resin-1000ml

In plus, chiar si daca e safe de baut, tot nu as folosi ca nu aduce nici un beneficiu. Repet, apa pura de osmoza nu e buna de baut (pe termen lung), deci trebuie cartus de remineralizare dupa ea.

In conditiile astea pare absurd sa folosesc rasina ca sa duc tds de la 1 la zero, doar pt a o remineraliza dupa aia.

Avand in vedere ca pestii si crevetii sunt ceva mai sensibili decat noi nu stiu ce rau ar putea face unui om.
Probabil se refera la a nu fi sparte sau cine stie, s-or lipi intre ele sau de ochi ).
Multe despre efectul NPS la om nici eu nu stiu ce sa zic, dar avand in vedere ca, cloramina de prin apa are efecte mult mai grave eu zic ca nu e asa mare riscul pana la urma.
dan.pavelescu wrote:Apa de osmoza nu e buna pentru consum, cu sau fara cartus NPS. Apa fiind lipsita de minerale le va extrage din corpul uman dupa ce o bei.
Varianta de consum ar fi cu un cartus de remineralizare dupa instalatia de osmoza. Apoi calculeaza preturile si vei vedea ca nu merita.
Sa dai banii pe instalatie de osmoza pentru apa de baut.. scump si inutil. In plus, care e raportul de apa de osmoza/apa reziduala? 1/5?

O varianta ieftina (ieftina, dar buna) pentru apa de consum ar fi filtrele de tip "borcan". De exemplu: https://www.emag.ro/filtru-triplu-10-inch-echipat-filtru-carbune-activ-filtru-bumbac-si-filtru-sita-1-tol-everline-ewf-3f11-10/pd/D4J1NJBBM/
Fie il folosesti ca atare asa cum e echipat, fie poti inlocui cartusele dupa necesitati (ceramic, sedimente, carbon granulat sau bloc, etc). Eventual un filtru magnetic inline inainte de borcane.

Chiar si un contract cu "la fantana" e mai avantajos. 150 lei pe luna aparatul + 3 bidoane in contract, suficiente pentru consum si gatit.

Daca o indoi are minerale, la mine apa e de izvor subteran fara clor, asa ca mineralele lipsa nu sunt o problema, problema la consum e ca are prea multe minerale.
La o duritate de 20-25 (gh) si 16-20 (kh) pe timp lung nu e foarte sanatoasa, in rest e ok cu sedimentele nu prea ai ce face cu alt tip de filtrare decat osmoza la ea.
Avand in vedere ca vreau doar sa beau si indoi 5 litri la 5 litri eu zic ca merita la pret si "comoditate" , gatit si restul se fac din apa care vine direct.
In cazul asta e putin dubios.
Tot ce am in galeata unde tin apa este o pompa submersibila pentru acvarii cu care scot apa stocata.
Sa fie ce miroase ceva metale de pe axul pompei?
Desi ar parea cam absurd.
Humbert, de ce ai scoate cartusul cu NPS? O cauza de cost, sau e nociv pentru oameni?
Salutare!
Am un osmozor montat recent (de cand il am s-au dus si etichetele , dar cred ca e Aquili 190 lpzi cu Nps adaugat).
Dispune doar de un flow restrictor de 300 pus pe traseul apei aruncate de osmozor la canalizare.
Pe teste apa este in parametrii, tds-ul nu urca peste 10 ppm.
Problema este ca nu il folosesc tot timpul si uneori sta cu apa in el cateva zile, la cateva utilizari il spal dar nu de fiecare data.
Apa "buna" are un miros dubios nu prea placut, parametrii pe teste nu sunt alterati in schimb si nici nu stiu cat de nociv este pentru animalele acvatice sensibile din aceasta cauza.
Ma gandeam ca posibila cauza ar fi stagnarea apei in cartuse in principal in cel de sedimente.
Nu ar trebui sa nu poata trece totusi mirosul de membrana osmotica?
Ma gandeam sa ii montez un flow restrictor cu robinet pentru spalare a membranei dar nu stiu cat de eficient ar fi si nici nu stiu unde sa gasesc unul de 300.
Voi va confruntati cu asa problema sau v-ati confruntat vreodata?
Cum va mentineti sistemele de osmoza si ce componente aveti care va ajuta sa gestionati problema asta pe care o am eu?
De asemenea locuind intr-o zona cu apa dura ma gandesc sa amestec niste apa de osmoza cu apa potabila nefiltrata in caz ca rezolv problema mirosului.
Ar fi nociv sa bei apa de la un Aquili proiectat pentru acvariu?; eu nu vad cum ar fi dar poate stie cineva ceva.

Salut!
Nu am mai intrat de ceva timp pe forum, de-abea asteptam sa ma intorc !
Poti tine neocaridine cu co2 lichid si fertilizant cu continut scazut de metale cu incredere si succes; depinzand de parametrii apei.

ps: Alga este hair algae ;)!
Va salut pe toti, si Hristos a Iviat !
Desi nu am mai fost activ pe forum, am fost prins in proiectele noastre..., unde sper sa va placa ce veti vedea in curand .
Referitor la subiectul acestui topic :
Ofer spre vanzare un mascul crescut de mine de frontosa Mpimbwe Blue, unul dintre cei mai scumpi pesti din lacul Tanganyika, si una dintre cele mai scumpe ciclide africane.
Sunt pasionat de multi ani de acesti pesti uimitori (poate unii inca va mai aduceti aminte de asta ), dupa parerea mea (si nu numai) acest peste este cu adevarat regele ciclidelor africane.
Detalii despre pestele oferit :
La noi in bazin este masculul cu cel mai bland comportament si toleranta.
A fost crescut in apa mai dura, caracteristica ciclidelor si cu filtrare externa alaturi de alte frontose.
Temperatura de crestere a fost cuprinsa intre 23 si 26 grade C, atata timp cat aveti un acvariu bine filtrat si aerat apa se poate incalzi pana la 30 de grade fara probleme.
Consuma exceptional orice fel de hrana cu continut ridicat de proteine, ocazional mananca si mancare cu spirulina.
Il puteti tine singur sau in grup, nu sunt pesti foarte atasati de un grup, insa formeaza grupuri in habitatul natural. Ambele variante insa vor necesita un volum de apa serios cu o baza a acvariului cat mai extinsa. Acvariul nu este necesar neaparat sa fie foarte adanc.
Intr-o colonie serioasa aveti nevoie de 2-3 masculi adulti la 300-400 litri, depinde insa si de cum se inteleg si ierarhia din bazinul respectiv.

De obicei intr-un acvariu cu frontose mari merg pusi pesti de dimensiuni similare din aceleasi habitate.
In general sunt pesti pasnici si linistiti, insa daca aveti mai multi masculi apar luptele.

Pretul exemplarului este de 260 de euro cu tot ce inseamna transport si ambalare incluse.
Pestele are 13 cm si o varsta de 4 ani.

Pentru ca sunt pesti valorosi vom stabili impreuna cea mai buna modalitate de livrare pentru siguranta maxima. Garantam livrarea sigura, daca este cazul il aducem personal, pentru detalii nu ezitati sa ne sunati, sau orice alte nelamuriri.
Avem 1 singur exemplar disponibil la aceasta dimensiune.
Orice doriti sa ne intrebati despre exemplarul oferit la vanzare (inclusiv daca vreti sa-l vedeti live) o puteti face la telefon prin mesaj sau sunati, raspundem ambelor variante :

Telefon 1 : 073 1501 324
Telefon 2 : 0787 202 837

Imaginile sunt reale !

Cu deosebit respect pe care il port acestei comunitati,
Adrian Marin !
STOC LIMITAT - 11 exemplare
IMAGI REALE, NE APARTIN !

Crescute la noi in tara !
Talie maxima : 3 - 5 cm

Oferim broscute golden albino adulte, extrem de sanatoase si adaptabile !
Compatibile cu orice specie de pesti care nu reprezinta pentru ele un pericol, sunt total acvatice, doar ca mai ies deasupra apei sa respire, in schimb ele nu parasesc acvariile niciodata si nu necesita insulite sa iasa din apa !
Nu deranjeaza plantele sau alti colegi din mediul de trai.
Isi traiesc toata viata in acvariu, nu necesita amenajari sau conditii speciale fata de pesti !
Broscutele pitice africane sunt mult mai rezistente decat majoritatea pestilor si au o durata de viata de pana la 6 ani in captivitate.
Sunt animale care se simt bine in colonii de 15-20 exemplare , insa pot trai si in numere mai reduse , de cateva perechi .

Dimensiunea acvariului : pentru un grup de 20 exemplare ,noi recomandam minim 15-20 litri volum de apa cu filtrare eficienta ( se simt in siguranta la inghesuiala ).
Pentru alte detalii nu ezitati sa ne contactati !
Livram personal in capitala la o taxa de transport de 4 lei, si rapid si sigur in Romania sau afara ei incepand de la 10 lei!
Oferim garantia supravietuirii!

Udang.ro ofera creveti spoturi albe adulti , reprodusi si crescuti la noi acasa, in Romania !
Crevetii se dau la mixt de intensitate culoare rosie sau la selectie la preturi diferite in functie de varietate .

OFERTA SPECIALA !!!

STOC LIMITAT,OFERTA UNICA : ultimele 10 EXEMPLARE :

INCLUSE TOATE TAXELE :

- AMBALARE PROFESIONALA ;
- GARANTIA SUPRAVIETUIRII SI INLOCUIREA PIERDERILOR ;
- CADOU, HRANA PENTRU EI CARE SA AJUNGA TIMP DE 2 LUNI ;

Creveti frumosi pentru oameni deosebiti !

FOTOGRAFII REALE !

Am facut eforturi considerabile sa aducem aceste minunate creaturi in tara noastra si sa le stabilizam si reproducem !
Pretul ridicat al lor reflecta greutatea cu care noi i-am pus pe picioare !
Incercand cu creveti salbatici am pierdut cateva sute, pana cand... in sfarsit am reusit sa creeam o generatie foarte adaptabila !
Povestea lor este una lunga, poate intr-o zi o vom spune chiar noi !
Pasiunea este ceeea ce ne-a facut sa ne ridicam de fiecare data si sa mergem mai departe.

Vizitati-ne site-ul in constructie : http://udang.ro

Pentru orice alte detalii nu ezitati sa ne contactati : 073 150 1324 sau 078 760 3640 - Adrian

Cumpar cateva kg de piatra vie.
Imi puteti scrie in privat, asteptam ofertele!
;)

Pereche cyprichromis moba !
LIVRARE ORIUNDE IN TARA !
Detalii in privat sau la telefon : 0731.501.324

Mascul in colorare , tanar + femela mare , noi ii consideram pereche !

110 lei / exemplar

Poze si detalii aici :

https://www.facebook.com/UDANGROMANIA/

Ape limpezi !

Salut! Pot sa aduc eu specia respectiva :

Si multi altii.
Se vand red devil.
Transport oriunde in tara, detalii pe pm si telefon : 073.150.1324
Se asigura garantia supravietuirii !
Pestii sunt sanatosi si voiosi , disponibili cate 10 la fiecare dimensiune.

Neocaridina heteropoda var
Poza este reala!
Se expediaza in tara oriunde.
Am disponibili 2 masculi frumosi si sanatosi.
Pretul este 45 lei.
Pestele e superb! Ce lungime are?
Este o larva carnivora, poate captura pesti mai mari decat guppy.Am vazut personal cum prindea pui de broasca abea metamorfozati din mormoloci.Cel mai bine e sa o scoti din acvariu, si da, e larva de libelula si sunt periculoase in acvarii, sunt pradatori vorace si se fac maricele. Hristos a inviat!
Frunzele nu sunt decat un supliment alimentar , nu inlocuie hrana. Va salut si Paste fericit tuturor!
Neocaridina rezista si in apa cu gh 25, daca ai kh mai mic, nu ai nevoie de apa de osmoza. Daca ai posibilitatea poti strange apa de ploaie pt reducerea duritatii, o filtrezi prin carbune activ si un filtru mecanic, asta in cazul in care ai un motiv sa scazi duritatea, cel mai probabil apa dura va afecta plantele.
Salut!
Eu nu sunt de aceeasi parere.
Problema aceea cel mai probabil ar fi aparut si cu mascul si fara.
Daca sunt intr-adevar icre si arata asa iar pestele nu a mai facut pui pana acum poate fi inclusiv o cauza genetica.
Ofer blue/ black carbon, 13 lei/ buc. Trimit oriunde , in capitala ii pot aduce si eu, stoc foarte limitat! Marime 1-2 cm.Contact puteti si aici prin Pm. Compatibili cu aproape toate tipurile de apa!

Forum Index » Profile for AdrianMar » Messages posted by AdrianMar
Go to: