[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Preintampinarea problemelor africanilor prin alegere corecta  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Scuze ca am deschis un new topic din nou,dar vreau sa ma lamuresc dinainte ce o sa tin in viitorul acvariu african.Dimensiune(inca indecis,dar intre 120-50-50 si 125-50-55(l) ).Asa cum zice si titlul vreau sa stiu exact ce pot tine in practica(in teorie stiu ) in el.Desi imi plac Malawi mbuna din mai multe motive,mizez pe un acvariu tanganiyka.Apreciez frontosa mikula enorm!Vreau sa bag 3 pui de mikula si 3 somni synodontys in acvariu.Stiu cat cresc frontosa,si stiu ca masculii pot fi foarte rai.Dar totusi au un temperament mai slab decat mbuna,de aceea vreau sa stiu daca ii pot tine in 300l,daca vor creste ii mut in 350 in viitor(dar este maximul pe care il pot oferi momentan,stau la parinti si am o camera a mea,dar nu prea am spatiu pentru monstri ,(vreau sa ma mut peste ceva ani si sa fac un tanganiyka de 800 l) ).Deci pot sa tin frontosii in 300-350 litrii la maturitate?
florian.n
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
Eu sunt un mare iubitor de frontosa, si detin o familie de frontosa formata din 1 mascul aprox 20cm si 3 femele, stau in cei 300L ai mei fara nici o problema si pe lana asta au si alti locatati din Tanganyka respectiv 3 perechi de calvusi + un marlieri. Asa ca stai linistit ca au loc sunt f pasnici deobicei, se agita ceva mai tare in momentul reproducerii insa asta se va intampla cand ajung la maturitate adica pe la varsta de 3 ani si jumatate. Eu pe viitorul foarte apropiat intentionez sa tin familia de frontosa doar cu cativa din puii lor si atat. Deci DA poti tine frontosa in 300 L - 350 L
[Email]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspuns,parca am mai prins ceva curaj .Ma temeam putin ca luandu-i pui(totusi mikula sunt scumpi)sa nu mai creasca suficient.Detinand frontosa te-as intreba daca cresc in acvariul dat de mine de la 3 cm la macar 25?Asta bineinteles in timp de ani.Si inca ceva pur curiozativ,culorile frontosei mikula sunt aceleasi ca si in poze sau clipuri?(nu am unde sa vad in realitate,decat burundi,si ii comand direct fara sa vad).Multumesc.
florian.n
Member
[Avatar]

IP:

Iti dau exemplul meu. Am cumparat 4 frontosa de 3-4 acum 4-5 ani si initial au stat intr-un acvariu de 70 de litrii apoi i-am mutat in acvariul de 300 L si s-au dezvoltat foarte bine. Refeitor la culori nu ma pot exprima. Dar de ce vrei mikula ? Eu am de vanzare frontosa burundi daca te intereseaza.
[Email]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi place mikula din cauza irizatiilor de albastru,si din ce stiu eu nu cresc la fel de mari ca burundi.Eu stiu ca mikula ajunge pe la 30 cm si burundi pe la 40.Sunt foarte scumpi mikula,dar daca tot fac ceva,vreau ceva spectaculos .Ii comand prin nevertebrate(daca te intereseaza).Burundi am de unde sa iau la preturi ok.Daca vor depune cred ca le gasesc repede caminuri .
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Apropo,am intr-un acvariu un synodontis petricola urias,daca iau pesti cam la 3 cm,exista sanse sa ii haleasca?Vreau sa iau frontose mici si sa il tin si pe el in acelasi acvariu,am sanse?

This message was edited 1 time. Last update was at 29/04/2014 09:13:20

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Rog pe cineva in masura sa imi modifice n-ul cu s.Graba m-a facut sa tastez prost .Era synodontis,dar oricum nu mai conteaza.

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: