[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: NeoZealot
Forum Index » Profile for NeoZealot » Messages posted by NeoZealot
Cumpar cate 10 pui(2-5 cm) de firefish, demasoni si 5 ancistrusi. ar fi de preferat sa fie toti din acelasi loc dar daca nu sunt ancistrusii nui prob macar ceilalti.
dupa cum scrie si in titlu donez plante in bacau doar in SEARA ASTA, acum fac curat in acvariu si am de tuns multisoare plante nu le stiu denumirea(vreo5-6 specii) .... daca sunt doritori 0755258125 nu sunati decat in seara asta ca dupa ce termin curatenia le arunc.
m-am gandit sa va arat pe unde am ajuns pana acum cu proiectul
Are 14W si este echivalentul a 100W normali, emana mult mai putina caldura decat orice neon, este noua adusa din italia de 2 zile. Uitati link: http://www.szgtled.com/en/ProductView.asp?ID=48 Pret... facetimi o oferta ca am ajuns in posesia ei fara sa vreau si nu am ce face cu ea, poate daca aveam vreo 6 pt acvariul meu de 500l . Dimensiuni are 31cm/31cm.]

Panoul s-a dat rog adminii sa inchida post-ul.
interesant topic, am ajuns si io fara sa vreau in posesia a asa ceva http://www.szgtled.com/en/ProductView.asp?ID=48 daca e cineva interesat... nu am pretentii mari )
hmm... pe punga care am luat-o scria k e fertil, poate incurk io si nu o fi fost manado si e altceva asemanator da park din asta era.. oricum la plante le merge bn si e ok aja orice ar fi
ii iubesc atat de mult incat uit si cum ii cheama
da is 5 pietre edcorative si pestii is platy nush de ce le tot zic moly
buna din nou, vam spus de noul meu proiect la inceput acum sa va arat unde am ajuns deocamdata... un acvariu de 165lungime/60inaltime/50latime, sticla de 10 cu intarituri longitudinale si unape latime pe mijlok sus, substrat fertil manado 25l, 50 kg pietris(0.2-2mm diametru) incalzitor 300w aquael, filtru eihem 2228(1050l/h)2xsiphorax si un sertar cu ceramica, plante creo 8 specii nu le cunosc dar care le stiti le vedeti in poze cateva din ele plantate de 12 zile si in mare parte puse de 2 zile cele mai vechi o duc bine peste cateva zile sa vedem si restu cum reactioneaza schimbatii de mediu, 4 pietre decor dupa care am umblat dupa un rau prin padure de am innebunit dar mie imi plac , apoi de 2 zile am pus si 7 pestisori pe care ii iubesc ff mult (moly), era sa uit lumina am 4X58W 2 philips tld 865 si 2 cu lumina rece din care unul am sa il schimb cand aduc pesti mai multi peste 2-3 sapt cu un aquarelle pt culoare. Si cam atat cred in caz ca am uitat ceva si imi aduc aminte am sa postez.Stima!
buna, am sa te rog si eu ceva, acum imi sta un acvariu de 510l brut la intarit(siliconul) in 1-3 saptamani o sa fie gata si o sa am nevoie de plante destul de multe, vad ca tu faci niste pachetele de plante superbe :X doar ca mie mi-ar trebui ceva mai multe si te rog daca poti cam pana cand va fi gata acvariul meu, ca sa nu tin plantele prin borcane sau ceva, sa imi faci un pachetel mai mare la in jur de 150 lei si sa imi pui si o poza la fel ca restu pe care le-ai pus sa le si vad, si daca poti te rog sa pui plante de toate dimensiunile ca sa pot "popula" putin acvariul. Stima.
Nu poti sa pui un ventilator ceva sa sufle pe suprafata apei sa mai scada macar 1-2 grade temperatura apei? si asa ai avea ceva mai multe variante cu ce sa populezi acvariul.
Levy wrote:Mersi, si eu am citit reteta asa neschimbata dar de spui ca asa e mai bine te cred si am sati urmez sfaturile gelatina e deja la racit

Cana cati ml are? si lingurita de drojdie mare sau mica? ms
Mersi de raspuns am sa pun incalsitor de 300w ca sa fie, si lumina am sa incerc sa ajung la 200+w specificati de domnul de mai sus, am vazut ca sunt neoane de la osram parca de 80w si daca pun 3 ar trebui sa fie ok.
Si mai am o nelamurire in privinta iluminarii vad ca scrie ca ar trebui 0.5w/l sau 1w/1l apa asta mie mi-ar insemna 200-500w :O cu neoane de cate 20-50 w ce fac mi-ar trebui 10 neoane???? si un filtru tetratec 1200 e cam mult peste 500 lei nu stiti de undeva sa il pot achizitiona putin mai ieftin pe la 400? ms.
vietuitoare nu stiu as vrea macar 20 neoni si 20 zebre in rest sa valculez la volum pe peste sa vad cati mai pot tine si sa fiu chiar putin sub limita k nu vreau sa ii aglomerez iar, si plante nu stiu numele lor deocamdata stiu doar cum as vrea sa arate vad ca pestii astia conform tabelului ar insemna 240 litri apa pana la 450 mai am 210 litri... ceva sugestii?
aici ma incadrez, pot sa caut de 350w dar nu am vazut, exista?
hmm 1w/l? io vazusem ca 1w/0.5 dar nu cred sa fie o problema pentru ca e cald in camera. si apoi volumul acvariului e de 510 dar apa in el o sa fie 403l dupa calculele mele, deci nici 1w/l nu e departe. ms de raspuns.
10mm cu intarituri longitudinale si una transversala pe mijlok sus Filtru as vrea tetratec ex 1200, incalzitor de 300 w si lumina nu stiu inca ar fi bine pana acu?
Mersi de raspuns am sa caut altele.
Solot Iulian din Bacau va deranjeaza Experienta mea ca acvarist a fost cam nasoala pana acum din motive de prostie, in sensul ca nu m-am informat delok. Am avut un acvariu de 120l in care am pus apa pietre si pesti, plante artificiale asta pe la 15 ani acvariul mi-a fost facut cadou. Timp de 2 ani am chinuit practic pestisori care in ciuda a ce le faceam traiau odata chiar mia facut o femela si puisori. Sa va zic prostiile pe care le faceam... schimbam apa in totalitate saptamanal spalam pietrisul si pietrele si acvariul pe interior cu sapun in timpul asta pestii stateau intro galeata cu apa din acvariu, cand ii puneam inapoi ii luam unu cate unu sa nu pun apa murdara inapoi(credeam ca e bine) aveam un filtru intern fff slab un neon deasupra care mergea non-stop nu aveam decat plante artificiale, aveam incalzitor bun (macar temperatura era intruna 24 grade :lol odata am luat odata cu pietrele un sanitar peste care am pus apa fierbinte l-am vazut si lam pus repede in acvariu si sia revenit ... ma uimit faza. aveam ff multi pestisori in acvariu printre care si 2 carasi aurii de 20-25 cm(deci acvariu faorte suprapopulat). Dupa 2 ani de facut astea m-am lasat mi se parea ff multa treaba in fiecare sambata spalam acvariul cu totul frecat pietre filtru desfacut si spalat cu sapun tot si totusi mia placut ff mult, de cand am dat acvariul ala am tot vrut sa imi fac altul, intre timp de la 17 ani pana acu la 22 am tot citit despre acvarii si tot ce cuprinde, am ramas uimit cum de nu mureau pestii aia la cate prostii faceam si acum, cred ca as putea sa respect ce e scris pe aici si sa imi fak un acvariu frumos. Miam facut proiect de acvariu de 510l (170x50x60) pe care in ceva timp o sa il am am sa va tin la curent cu ce fac si dak vedeti ceva prostii pe care o sa le fac iar, vas ramane recunoscator daca ma atentionati ca as vrea un acvariu frumos de data asta. Vad ca m-am cam lungit.. va multumesc celor care ma vor ajuta. Stima.

Forum Index » Profile for NeoZealot » Messages posted by NeoZealot
Go to: