[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Daca folosesti apa de osmoza remineralizarea este facuta in primul rand pentru pesti si apoi
este facuta pentru a creste KH-ul. KH-ul actioneaza ca un buffer pentru pH, cu cat KH-ul este
mai mare cu atat e mai greu de modificat pH-ul. Pe de alta parte apa de osmoza are un KH 0
ceea ce inseamna lipsa completa a bufferului si in acest caz pH poate varia foarte usor, foarte mult
si foarte brusc. Adica se poate intampla sa iti scada brusc de la 7 la 5. Moment in care vei avea un
soc de pH asupra pestilor si la revedere. Ca sa iesi mai ieftin poti sa amesteci apa de osmoza cu
apa din fantana. Dar trebuie obligatoriu sa faci teste la apa din fantana. Eu as face teste nu numai
la nitriti si nitrati dar si la cupru, fier si metale grele. Apa este potabila? Adica tu bei din ea?

O zi buna,
Dragos
Tocmai ce am introdus inca o pereche de discusi in acvariu, White Diamond de 15-16 cm
Acum se acomodeaza cu imprejurimile si locatarii
Puteti sa ii vedeti pe camera.

O zi buna,
Dragos

LE Si am mutat o pereche in steril, poate poate ...
Poze maine dupa amiaza.
Am un vas tampon de 100 litri si 2 pompe, una scoate din acvariu si alta baga in acvariu. Amandoua sint comandate
de calculator, prima pleaca la 21:30 si se opreste cand senzorul de nivel minim indica ca s-a scos cata apa trebuie apoi
pleaca a doua si completeaza apa la loc si se opreste cand un al doilea senzor indica nivelul maxim. In timpul schimbului
fac si aditia de minerale pentru discusi si KH buffer (remineralizare) cu 2 pompe peristaltice. Doza pe care o adaug este
pentru cei 50 litri pe care ii schimb.

Citeste topicul meu de la inceput si gasesti si mai multe detalii.

O zi buna,
Dragos
Va fi foarte folositor, faci bine ceea ce faci, si altii vor intelege mai bine ce inseamna ciclarea.
Poate ar fi mai bine ca topicul sa fie mutat la Coltul incepatorului? Poate ne citeste un admin si isi da cu parerea.

O zi buna,
Dragos
Si daca ai apa dura ar fi bine sa iti iei o instalatie de osmoza. Iar cand faci schimburile sa faci si remineralizarea apei de
osmoza. Stiu ca este mai scump dar merita. Eu am adus 8 discusi in 4 luni de la 8 centimetri la 14-16 cm.

O zi buna,
Dragos
Locuiesc langa Piata Domenii, iar apa daca te uiti la inceputul topicului gasesti, dar iti spun si aici,
schimb 50 litri zilnic la 400 litri si folosesc numai apa de osmoza, am instalatia de osmoza in baie de
langa camera unde este acvariul. Schimbul se face automat si la fiecare schimb de apa fac si aditie
de minerale pentru discusi si saruri de remineralizare pentru KH buffer.
Am vazut ca apa la tine e dura, cea mai buna varianta este cu apa de osmoza dar obligatoriu daca
folosesti aceasta metoda trebuie sa faci si remineralizare. La o instalatie de osmoza buna si care
functioneaza normal ar trebui ca apa osmozata, permeatul cum se numeste, sa aiba GH si KH 0.

O zi buna,
Dragos
Si asta este linkul topicului, este un topic sticky la Plante (vezi ca e bine sa cititi si topicurile sticky )

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8130.page#69726
Daca pui 2 picaturi in apa, apa va influenta rezultatul pe care ti-l arata testul.
Reactivul este pregatit pentru a fi folosit asa cum este. Chiar daca JBL da si aceasta varianta,
ea nu este corecta. Eu mai am un test permanent de la Dennerle si este la fel, se pune reactivul
fara a se dilua.
Exista undeva pe forum un topic unde se discuta aceasta problema numai ca nu il gasesc acum...

O zi buna,
Dragos
Asa vreau sa fac, probabil maine voi muta din plante. Astazi vreau sa tund putin din ele si sa mai curat din alge.
Backgroundul este cumparat si toate tevile sint in spatele lui, gasesti niste poze la inceputul topicului, are o grosime
intre 6 si 15 cm in pozitia in care e fixat acum.

Si eu sper sa vad ceva puiuti, mersi de aprecieri.

O zi buna,
Dragos
Conform recomandarilor Dennerle doza de S7 este calculata ca sa fie suficienta pentru o saptamina.
Tinand cont ca am tonina si eriocauloane si eu m-am gandit ca ar fi mai bine sa folosesc A1, si
astfel mi-am luat si A1 Daily NPK. Problema este ca acvariul este la birou si nu ajung in fiecare
sambata si duminica la birou. Pentru moment am sa incerc cu S7 sa vedem ce zice si daca nu
merge bine o sa trec la A1.
Topicul tau l-am citit inainte sa ma apuc de acvariu dar nici eu nu imi aduc aminte cum ai
procedat, o sa ma mai uit odata.

Multumesc de sfaturi, o zi buna,
Dragos
Radu.U wrote:e testul !

Ca sfat ai grija cand intorci porcaria aia invers ca sa o bagi in acvariu ) eu jumatate din sticluta am varsat'o prin acvariu. Am 2 maini stangace ce sa-i fac Dar era frumos ca se colora ca un curcumbou ca ma vedeam in reflexie !

Deci daca-mi amitesc, faci asa:

baga cam 1/4 din reactiv, ca n-are rost sa-l umpli. Tot culoarea aia iese, si asa il ai pe ceva luni.
Il bagi cu curun sus sub apa, il lipesti si il invarti cam atat.

Daca faci asa nu iti intra apa din acvariu in el? Eu procedez altfel, desfac capacul transparent, pun 35 de picaturi
de reactiv, apoi introduc baza neagra in capac dupa care il intorc invers, in pozitia in care trebuie sa stea, in asa
fel incat reactivul sa ramana in interior, dupa care introduc aparatul in acavariu in pozitia normala si il lipesc pe geam
la 10cm sub nivelul apei.

O zi buna,
Dragos
Schema standard de fertilizare de la Dennerle presupune folosirea S7 saptamanal, E15 si V30 alternant odata la
2 saptamani. Nu inteleg de ce ti se pare inutila folosirea S7. In loc de S7 se poate folosi zilnic A1. Dar trebuie aditionat
ceva, nu se poate numai cu E15 si V30.

O zi buna,
Dragos
o updatare cu parametri apei, tocmai am testat apa in seara asta:

pH 6,7
GH 3
KH 3
NH4 <0,05
NO2 0,025
NO3 10
PO4 0,2
Fe 0,02
O2 8-10

Niste poze o sa postez probabil duminica dupa ce fac curat si mai bag o pereche de discusi, White Diamond

Un weekend placut,
Dragos
Daca nu vrei sa il pui pe filtru iti trebuie o pompa externa si furtun.
Da' nu merita, eu zic sa il bagi pe returul de la filtru.
Eu folosesc, ce vrei sa stii?
Radu.U wrote:da-le ceva nutrienti la radacina ( Dennerle e15 ai fi fost perfect + plantagold) mai ales la asemenea plante
Iti garanjez 100 ca vor da pui , nicidecum sa arate astfel.

Le-am dat deja
Saptamina trecuta E15 si S7 si Plantagold iar saptamina asta V30 si S7 si Plantagold.
Problema e ca atunci cand am pus plantele aveam amoniac de vreo 15 ori mai mult decat doza normala,
adica aveam 75 in loc de 5 Si am nu mi-am dat seama imediat ca aveam prea mult amoniac si pina sa incep
sa schimb din apa a trecut o saptamina. Doar in ultima saptamina au avut cat de cat doza normala. O sa vedem
daca isi revin.

O poza de ansamblu o sa pun duminica, atunci mai ajung la birou.

Un weekend placut,
Dragos
Buturuga aia mi se pare imensa Da' daca zici ca in realitate nu e asa de mare...
Spor la treaba, asteptam pozele cu plante.

Un weekend placut,
Dragos
Ultimele masuratori din seara asta sint chiar ok, in momentul asta ciclarea merge mai repede decat ma asteptam:

NH4 intre 1,5 si 3
NO2 1 sau peste 1
NO3 intre 5 si 10

Am mai adaugat 1ml de amoniac si mai repet maine si duminica testele apei.

Si niste poze cum m-a rugat Preamaritul

image

image

image

image

image

image

Dupa cum se poate vedea cel mai afectate sint Tonina Belem, Ericaulon Setaceum e asa si asa, Ericaulon Cinereum la fel, unele frunze s-au uscat altele au crescut,
iar cel mai bine se comporta Pogostemon Erectus care a inceput sa creasca si nu s-a uscat deloc. La fel si HC-ul s-a cam ingalbenit. Iar anubiasii sint asa si asa, o
parte din frunze se usuca dar au aparut si frunze noi.

O seara placuta,
Dragos

Electrovalva are o problema. Daca e inchisa nu mai trebuie sa bage CO2.
UV-ul se conecteaza pe returul filtrului extern. De obicei UV-urile vin cu 2 dimensiuni de coturi sau mufe de conectare.
Vezi care se potriveste la furtunul pe care il ai tu la filtru.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: