[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Poti sa mai adaugi putina apa, poti sa lasi si asa. Daca apa nu clipoceste este ok
Exista test dedicat pentru oxigen dar nu cred ca e necesar sa il cumperi.
Nu trebuie sa faci valuri prea mari pentru ca valurile prea mari iti scot CO2 din apa.
O valurire usoara e suficienta pentru a asigura schimbul de gaze intre apa si atmosfera.
Stiu, o sa pun niste poze
stefanp wrote:Cu siguranta e mai vechi. E instalatia cumparata de la ender daca mai tineti minte din topicul vechi.
Deocamdata nu vad nicio modificare si inca baga gaz in acvariu in mod normal...ma gandesc ca a mai ramas pe furtun...

Dupa ce electrovalva se inchide mai intra gaz in acvariu pentru o perioda, respectiv pina presiunea din tub se egalizeaza
cu presiunea apei. Daca continua sa bage gaz inseamna ca electrovalva nu inchide cum trebuie.
Probabil ca si reductoarele mai cedeaza in timp In orice caz, daca variatia de presiune este mare si
presiunea cand electrovalva este inchisa e mai mare de 2 bari, nu e ok si inseamna ca reductorul practic
nu mai face ce trebuie, adica sa reduca presiunea. Sper sa nu fie cazul.
Nu cred ca vrei sa vezi poze, ca imi iau ban

O sa pun duminica ceva poze, poate pina atunci isi mai revin plantele.
O parte din ele nu au fost afectate de nivelul mare de amoniac cealalta parte au fost.
In orice caz, ciclarea cu amoniac este mult mai rapida si mai simpla, dar amoniacul
trebuie manuit cu grija pentru ca este extrem de periculos.

Porcu wrote:Scoate electrovalva din priza si vezi pina la cit urca, sint curios.

N-ar trebui sa urce mai sus de 2 bari.
Nu conteaza ce cantitate de gaz bagi in acvariu, o bula pe secunda sau deschis la maxim robinetul,
atata timp cat butelia ta mai are gaz la o presiune de 50 bari reductorul va reduce aceasta presiune
la cat este setat el, intre 1 si 2 bari de obicei. Deci indiferent daca ai robinetul inchis sau deschis (nu
ma refer la robinetul de pe butelie ) si/sau electrovalva inchisa sau deschisa presiunea ta la iesire
este la cat e setat reductorul ( 1-2 bari). Deci presiunea ramane constanta, se modifica doar debitul
atunci cand deschizi mai mult robinetul. Atentie, eu cand vorbesc de robinet ma refer la robinetul
de reglaj fin. Exista unele reductoare care mai au un robinet pentru a regla presiunea la iesirea din
butelie in reductor care de obicei trebuie sa fie intre 50 si 60 bari, iar acest reductor poate fi folosit
la butelii mai mari unde presiunea in butelie este mai mare de 60 bari.

Sper ca acum e clar, o zi buna,
Dragos
In mod normal nu trebuie sa iti faci nicio problema. De aia se numeste reductor, ca sa iti reduca presiunea
din butelie (50-60 bari) la o presiune joasa pe care sa o poti folosi in acvariu (1-2 bari). Deci in mod normal,
daca reductorul functioneaza corespunzator nu ar trebui sa ai mai mult de 2 pe furtunul care duce la
electrovalva cand aceasta este inchisa.

O zi buna,
Dragos
Bravo, foarte bine ca rezisti tentatiei de a aglomera acvariul pe care il ai.
E bine si pentru pesti si e bine si pentru tine.
Cand vei face upgrade-ul la cel de 160 litri ar fi bine sa te gandesti la achizitionarea unui filtru extern
cat mai puternic, carasii fac multa mizerie si au nevoie de apa de calitate.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
O noua versiune, de data asta si cu refugiu.

image
Da' de ce nu o pui pe laterala din dreapta? Nu ai avea o circulatie mai buna a apei? Parca am vazut
turul in coltul din stanga ...
Trebuie sa mai ai rabdare sa creasca plantele.
Dar arata bine, sint curios cum o sa evolueze.

O seara placuta,
Dragos
Vezi ca e un anunt de sistem CO2 cu tot cu controller si electrovalva la 900 la vanzari.
L-am vazut mai devreme.

O seara placuta,
Dragos
Bine ai venit!
Foarte frumos, bravo
Important mi se pare altceva: dupa ciclare pot spune, da, se poate si fara pesti, am facut-o si pe asta
Si chiar e ok metoda daca umbli cu grija cu amoniacul.

O seara buna,
Dragos
Update la teste astazi:

NH4 - intre 3 si 5 (azi nu am mai bagat amoniac)
NO2 - 0,6 ( in crestere de la 0,4 ieri)
NO3 - 5 ( in crestere, ieri era intre 1 si 5)

Deci se confirma tendinta si se pare ca partea buna a lucrurilor este ca se dezvolta si bacteriile responsabile
de reducerea nitritilor.

Daca merge in ritmul actual ar trebui ca pina luni sa am NO2 mare iar de luni sa inceapa sa scada si cred ca pina
joi sau vineri acvariul ar fi ciclat. Asta ar insemna putin mai mult de 2 saptamani, sa zicem 20 de zile. Pina la urma
nu este mult mai repede decat metoda conventionala dar am facut o greseala la inceput cand am bagat in 2 zile adunat
15 ml de amoniac la 50 de litri de apa, o doza de vreo 15 ori mai mare decat ar fi trebuit sa bag. Din aceasta cauza
a trebuit sa schimb din apa de vreo 3 ori ca sa ajung la concentratia recomandata. Probabil ca daca nu as fi facut
aceasta greseala acum acvariul ar fi fost ciclat.

O seara buna,
Dragos
Trebuie o valurire usoara, sa nu se auda, nu valuri. Si eu as scoate in primul rand perdeaua de aer.
Nu baga inca CO2 daca nu ai plante.
Iar pentru preparare CO2 gasesti o gramada de retete si topicuri, da un search pe forum dupa bomba.

O zi buna,
Dragos
Aveam aparatul la birou si d'aia n-am pozat-o. Da' e pe undeva prin camera, poate o mai prind acolo, cine stie

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: