Message |
|
Depinde de ce ai in bazin Dane. In principiu la tine cred ca nu ar fi o problema, consumul de Ca, Mg si alcalinitate
la tine nu cred sa fie mari. Ai putea sa faci timp de 1 saptamana din 2 in 2 zile teste ca sa vezi consumurile si in
functie de ele sa aditionezi AIO (all in one), pentru 1-2 luni ar trebui sa fie ok, poate chiar si mai mult. AIO nu merge
cand ai multi corali duri, nu e cazul tau.
@Andrei eu zic sa ramai cu aceeasi sare si sa faci aditii. Tinand cont ca vei avea si LPS si SPS chiar daca schimbi sarea
tot va trebui sa faci la un moment dat ceva aditii, doar un schimb de apa nu va mai fi suficient de un moment dat incolo.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Referitor la controllere pentru lampi, cel mai si cel mai si cel mai mi s-a parut a fi cel de la AI. E mirific si atat.
Sunt foarte curios cum e cel de la GHL Profilux, n-am avut niciodata ocazia sa-l butonez.
Nu stiu care varianta de la AI, eu am prima versiune si nu m-a dat pe spate, a venit bundle cu lampile. Profilux e
cu totul altceva, mie mi se pare cel mai bun la ora actuala, mai ales ca nu are doar lumini. Si eu il am pe cel vechi,
astea mai noi sint si mai faine...
|
 |
|
Esti la limita cu 2 lampi, e posibil sa ai nevoie de 3... o sa vezi masurand cu parmetrul.
|
 |
|
|
 |
|
Vezi ca ai doua mesaje private Silviu...
|
 |
|
Nu am loc in curte, ca aveam de mult un iaz
|
 |
|
|
 |
|
Crapaturile alea din piatra se pot infunda, nu e o solutie. Sau nu e foarte safe..
Solutia pe care o gandesc eu nu presupune pieptane. Se face un compartiment
pe latura din spate a acvariului, sa zicem de 6 cm latime, pe toata lungimea laturii,
cu geam pina sus, se dau doua gauri in extremitati unde se monteaza flanse cu
coturi la 90 de grade intoarse sus la inaltimea unde se doreste nivelul apei in
paludarium, coturile ar trebui sa fie ceva mai mari, sa zicem de 25, pentru a nu avea
bolboroseala, iar in compartimentul din spate se poate face un bean animal cu 2 sau
3 tevi cu teava de 16 (parca e si de 16 din PVC). Coturile se pot masca cu niste pietre
care se pot prinde pe lateralul coturilor. Bineinteles ca aceste coturi se monteaza in
acvariu, nu in compartiment, iesirea este in compartiment (un capat al flansei)...
Ne mai gandim...
|
 |
|
+1 
|
 |
|
Arata bine, daca iti faci timp de el va arata si mai bine
|
 |
|
E deja invazie, si se vor mai inmulti daca nu ai grija...
|
 |
|
|
 |
|
Intrebare: ce inseamna pentru tine nano? 50 de litri sa zicem e un nano? Te-ar coafa?
Daca da, sugestia mea este sa faci un sump in dulapul pe care vei tine paludariumul.
Un sump de vreo 50 de litri ar fi super ok.
Avantaje:
- filtrare dupa plac, din belsug, si mai ales poti filtra mecanic bine daca e gandit bine tot ansamblul
- dublezi practic cantitatea de apa
- ai posibilitatea cu o pompa si mai multe furtunuri sa duci apa cum vrei, cascade, paraiase si ce mai vrei tu
Dezavantaje:
- trebuie sa ne gandim la un sistem de overflow care sa nu se vada (compilez... inca  )
- iti trebuie dulap sa ascunzi sumpul
Asta e asa la prima vedere, ne mai gandim...
|
 |
|
... da, maine plec la Iasi si Tg Secuiesc...
|
 |
|
Fain 
|
 |
|
Acum am vazut, am si eu un butoi de 100 de litri care eplin tot timpul... daca nu ai rezolvat in 30 de minute ajung acasa,
zona Piata Domenii...
|
 |
|
... asteptam gradina de corali
|
 |
|
... carcotesc eu mai pe seara, stai sa plec de la birou ca iese fum din creierii mei
|
 |
|
|
 |
|
Un overflow facut din tevi de plastic se va vedea, nu prea vad cum il poti ascunde. Si din cate imi dau seama
este pentru noul acvariu care va avea vietati deosebite, e pacat sa se vada ditamai pleasca de tevi de plastic in acvariu.
Raman la parerea ca acrylul curbat este cea mai eleganta solutie, nu si cea mai simpla. Ce nu inteleg este de ce trebuie
sa il reglezi des, din postarea ta cam asa inteleg. Presupun ca ar trebui sa il reglezi o singura data si chiar daca e mai dificil
nu e imposibil. Iar de reglat ulterior presupun ca nu se va intampla des. Dar tu stii exact ce vrei...
|
 |
|