[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
crimson wrote:timpul de formare al bacteriilor nu are nici o legatura cu capacitatea de filtrare... bacteriile se depun in filtru... da acolo se depun cu preponderenta, daca mai pui un filtru imbunatatesti filtrarea dar nu grabesti ciclarea... daca te grabesti poti folosi filter start si dureaza cam 1-2 saptamani....

Chiar daca folosesti filter start, timpul nu se poate reduce la jumatate decat daca le dai de mancare la bacterii,
adica amoniac, in cantitate suficienta. Altfel, oricata mancare ai pune in acvariu, nivelul de amoniac cu greu va atinge
nivelul dorit in timp scurt.

O zi buna,
Dragos
Nu, nu te ajuta cu nimic inca un filtru. Exista totusi o metoda pentru a grabi ciclarea, prin aditia de amoniac
(apa amoniacala 25%). Dar trebuie sa sti exact ce faci, sa faci teste ale apei aproape zilnice, iar amoniacul
este extreme de toxic si trebuie sa sti sa il manipulezi. Prin aceasta metoda timpul necesar ciclarii se poate reduce
la jumatate. Un articol pe aceasta tema, in engleza, gasesti aici:

http://www.aquahobby.com/articles/e_fishless.php

O zi buna,
Dragos
Fain, arata bine si din lateral
Nu, in nici un caz. Sa te duci inapoi la cel de la care ai cumparat produsele si sa ii spui ca te minte, nu se poate
face ciclare in 3 zile. Ciclarea facuta normal dureaza minim 3-4 saptamani. Sa iti arate unde a citit ca ciclarea se
face in 3 zile.
Si apropos de ciclare vezi ca trebuie sa pui cate putina mancare in fiecare zi pentru a incepe ciclul azotului.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
Asta inseamna ca ar fi mai bine sa merge pe varianta A1 Daily in loc de S7. Cu A1 Daily bag NPK si pot aditiona
zilnic, pe cand cu S7 doar saptamanal. O sa incerc, mai prost e ca acvariul e la birou si in weekend nu trec tot
timpul pe acolo.

Mersi de sfaturi,
O zi buna,
Dragos
Atata timp cat asiguri o circulatie buna apei in acvariu in asa fel incat sa duci tot detritusul sau o mare parte din el
catre sump nu ai nevoie de un alt filtru intern. Pompa pentru sump mi se cam mica eu as merge pe o pompa de
2000 litri/ora minim. Eu la 400 litri net am 2 filtre externe Eheim 2078 care merg fiecare la 800-900 litri pe ora, dar
acest debit este cu medii de filtrare.
Insa va trebui sa fi atent la aceasta solutie cu sumpul pentru ca poti avea probleme. Si anume turul (cel care aduce)
apa din acvariu in sump trebuie pus mai la suprafata pentru ca daca nu e pus la nivelul la care trebuie si se opreste
curentul te vei alege cu o inundatie Iar in acest caz e indicat sa folosesti o pompa de circulatie a apei in acvariu
pentru ca turul va fi undeva aproape de suprafata apei si nu va reusi sa adune detritusul. Deci nu iti va face o curatare
mecanica de calitate.
De asemenea va trebui sa calculezi, si aici nu ma pricep sa iti fau sfaturi, debitul apei prin mediile de filtrare cu apa in
cadere libera. Diferenta intre filtre externe si sump este ca filtrele externe sint ermetice si nu trebuie sa mai calculezi
nimic, trebuie doar sa vezi care este debitul prin mediile de filtrare si in functie de asta alegi filtrul care iti trebuie.
Tot ce am scris mai sus este in cazul unui sump deschis. Daca poti sa il faci ermetic, ceea ce este mai greu dar nu imposibil,
atunci nu mai ai problema cu inundatia si poti pune turul mai jos in acvariu.

Deci daca ma intrebi pe mine varianta cu sumpul este putin mai complicata, dar poti pune mult mai multe medii de filtrare.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
Eu unul ti-as recomanda un substrat complet, gen Fertisoil, este ceea ce eu folosesc, dar este destul de scump. Acesta nu se mai acopera cu nimic si nu tulbura apa
cand umbli la el. Dar are un pret pe masura. Altceva nu pot sa iti recomand ca nu am folosit. Abia acum folosesc DeponitMix de la Dennerle dar acvariul abia are 3 saptamani
si nu stiu sa iti spun prea multe.

O seara placuta,
Dragos
Pai ce KH ai? Pe aia o folosesti.
Frumos
Bine ai venit!
Poate deschizi un topic si ne pui si niste poze cu acvariul tau.

O zi buna,
Dragos
Nu e rea ideea ta, dar nu prea e fezabila. Ar trebui in primul rand sa stric tot setupul la discusi pentru ca
am background 3D. Iar ca spatiu nu ma ajuta foarte tare, acvariul cu discusi ar ocupa acelasi loc in sufragerie
iar marinul nu as putea sa il fac mult mai lat pentru ca nu am acces la el din spate, adica am dar doar cat sa intru
in spatele lui, mansarda la mine are acoperisul foarte inclinat si practic la exterior nu am decat vreo 60-70 cm
inaltime.
Asa incat am sa raman la varianta initiala, pina la urma cred ca ma voi descurca si cu un acvariu de 125x60x70.

Multumesc de sfaturi,
O zi buna,
Dragos
Ti se pare mult pentru ca e acvariul mic. Nu stiu daca ai citit, bazinul are 8 litri
Arata foarte bine.
Pai pui pozele pe imageshack si apoi link catre ele.
Multumesc Lucian, succes si tie cu discusii in plantat
Da, va fi un reef de vreo 400 litri plus 150 litri sump.
Detalii aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page

O noua tura de teste ale apei:

NH4 5
NO2 peste 1
NO3 intre 5 si 10 (mai colorat decat ieri)
PO4 <0,02

N-am mai adaugat amoniac si sper sa nu mai adaug.

O sa mai adaug doar dupa ce am NO2 aproape 0 ca sa vedem daca de la o zi la alta se reduce amoniacul si nitritii.

O seara buna,
Dragos
Mai mult decat superb, am ramas fara cuvinte
Arata bine pentru inceput, sa vedem si poza din fata
Mersi, n-ai sa vezi mai multe cuburi ca ma da nevasta-mea afara cu tot cu pesti si cuburi
Si in plus ma apuc de un acvariu marin.

In alta ordine de idei fac 2 aditii diferite: una cu minerale pentru discusi, acestea sint aditionate special
pentru ei, si cea de-a doua pentru KH buffer. Ti-am raspuns in topicul tau. Separat fac si fertilizare
pentru plante.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: