Porcu wrote:Nu stiu daca Toninele sufera din cauza amoniacului sau a acvariului proaspat da' cert e ca nu-s in apele lor. Nu par irecuperabile, daca au conditii cred ca vor da lastari.
HC cred ca-i afectata de amoniac, am "ars-o" si eu odata, la mine s-a topit de pe o zi pe alta.
Ar fi bine sa ridici PO4 la vreo 0,5, nu mai mult la inceput, Eriocaulonii si Toninele s-ar bucura.
Dap, ai avut dreptate, toninele au inceput sa isi revina, si la fel si eriocaulonii setaceum. Toninele au inceput sa faca pui, chiar daca restul e maro

adica tulpina si restul frunzelor,
iar setaceumul se inverzeste si creste usor, cred ca isi revin. Iar cinereum cam o treime din frunze s-au ingalbenit iar restul sint verzi si au inceput sa creasca.
HC-ul parea topit dar se pare ca isi revine si el.
Problemele sint cu PO4, ca am ,0,05, deci de maine pun pompa in functiune si bag Fosfo de la Easy life. Si daca tot sint la capitolul parametri apei, am masurat in seara asta si am urmatoarele
valori:
KH - 8 (e mai mare decat GH si ca urmare a aditiei de apa amoniacala)
GH - 5
NH4 - intre 1,5 si 3, mai mult spre 3
NO2 - sarit mult din scala, peste 2, am masurat de doua ori, a doua oara cu volum dublu de apa si tot la fel de tare s-a colorat
NO3 - intre 10 si 20 (e clar ca s-au format si bacteriile denitrificatoare)
PO4 - <0,02 (bagam de maine aditie de fosfo)
Fe - 0,05 (cam mic, bag de maine si Ferro de la Easy life)
Ce e ciudat e cu fierul, ca schema de fertilizare am inceput-o de acum 2 saptamani, la o saptamina dupa startare, oare testul sa nu detecteze fierul de la Dennerle din E15?
Si o sa bag si niste Easy carbo, asa de control.
Ce e important este ca am incheiat ciclarea, sau asa cred, ca sa ma conving, maine fac un schimb de 90% si adaug 1 mg/l de amoniac si daca pina joi dimineata nu mai e amoniac e ok.
Se pare deci ca metoda e ok si dureaza mai putin, in jur de 2 saptamani daca dozezi cum trebuie amoniacul.
O seara placuta,
Dragos