[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Poate ar merge ceva bolovani, nu prea mari in centru? Sau mai multi mai mici aruncati asa pe pajistea aia din centru?
Asta in loc de buturuga.

O seara placuta,
Dragos
Nu ma pricep prea tare la creveti, ce pot sa va spun e ca RCS pe care ii am in plantatul de 400 litri cu pH in jur de 6,5 acum
si KH in jur de 3 s-au inmultit
O sa ma mai documentez si revin.
Ce fel de filtrare ai? Sau mai bine zis ai filtrare?
Pai depinde si ce creveti vrei sa ai, dar ai deja KH 10. Poate isi mai dau si altii cu parerea...
Sper sa reusesc maine seara, daca nu abia luni mai ajung la birou.
La malawi nu ma pricep asa ca ii las pe colegii care stiu sa iti spuna mai multe.
Doar doua observatii, lumina cred ca iti ajung si 2 x 54w, halide nu cred ca e cazul,
iar la partea de filtrare e bine sa ai doua filtre, obligatoriu unul extern cat mai mare
pentru filtrare biologica.

O seara placuta,
Dragos
Haiosi puiutii, pacat ca nu au supravietuit
Cred ca jumatate din forum a cumparat de la ea si au fost super ok
Daca vrei cichlide tot te sfatuiesc sa faci acvariul mai lat. Mai consulta si pe cei care au cichlide.
Eu am un plantat de 400 litri net, iar plante gasesti pe forum, se trimit prin curier.
Oricum ar fi, mai bine il faci mai lat de 45.
Si a fost ok pina la urma, mai putin partea cu bricheta
Porcu wrote:Nu stiu daca Toninele sufera din cauza amoniacului sau a acvariului proaspat da' cert e ca nu-s in apele lor. Nu par irecuperabile, daca au conditii cred ca vor da lastari.
HC cred ca-i afectata de amoniac, am "ars-o" si eu odata, la mine s-a topit de pe o zi pe alta.
Ar fi bine sa ridici PO4 la vreo 0,5, nu mai mult la inceput, Eriocaulonii si Toninele s-ar bucura.

Dap, ai avut dreptate, toninele au inceput sa isi revina, si la fel si eriocaulonii setaceum. Toninele au inceput sa faca pui, chiar daca restul e maro adica tulpina si restul frunzelor,
iar setaceumul se inverzeste si creste usor, cred ca isi revin. Iar cinereum cam o treime din frunze s-au ingalbenit iar restul sint verzi si au inceput sa creasca.
HC-ul parea topit dar se pare ca isi revine si el.

Problemele sint cu PO4, ca am ,0,05, deci de maine pun pompa in functiune si bag Fosfo de la Easy life. Si daca tot sint la capitolul parametri apei, am masurat in seara asta si am urmatoarele
valori:

KH - 8 (e mai mare decat GH si ca urmare a aditiei de apa amoniacala)
GH - 5
NH4 - intre 1,5 si 3, mai mult spre 3
NO2 - sarit mult din scala, peste 2, am masurat de doua ori, a doua oara cu volum dublu de apa si tot la fel de tare s-a colorat
NO3 - intre 10 si 20 (e clar ca s-au format si bacteriile denitrificatoare)
PO4 - <0,02 (bagam de maine aditie de fosfo)
Fe - 0,05 (cam mic, bag de maine si Ferro de la Easy life)

Ce e ciudat e cu fierul, ca schema de fertilizare am inceput-o de acum 2 saptamani, la o saptamina dupa startare, oare testul sa nu detecteze fierul de la Dennerle din E15?
Si o sa bag si niste Easy carbo, asa de control.

Ce e important este ca am incheiat ciclarea, sau asa cred, ca sa ma conving, maine fac un schimb de 90% si adaug 1 mg/l de amoniac si daca pina joi dimineata nu mai e amoniac e ok.
Se pare deci ca metoda e ok si dureaza mai putin, in jur de 2 saptamani daca dozezi cum trebuie amoniacul.

O seara placuta,
Dragos
Da' n-am zis ca e urat, da' nu stiu de unde sa il apuc
Saptamina viitoare daca vrei, joi plec din Bucuresti si ma intorc duminica.
Dar ce s-a intamplat cu puiutii?
Rau nu arata da' parca nu are nici cap nici coada, e un amalgam, sau asa mi se pare mie

O seara placuta,
Dragos
pomi wrote:Fi atent ce propunere lansez.....

Daca reusesc sa-mi iau un Canon 600D, vin si tragem niste poze la unul din acvariile tale si-ti garantez ca vor iesi numa' bune de orice concurs

Pai il am eu deja cu 4 obiective, 28, 55, 18-55 si 55-250 plus trepied
Daca ma primiti in gasca va las sa faceti cate poze vreti poate asa mai invat si eu una alta
Pai tocmai d'aia e paranoia, ca l-a luat sh si intr-o seara statea cu bricheta pe sub acvariu sa vada daca se stinge sau nu
Pai asta am si spus, ca amoniacul este extrem de toxic si trebuie sa stii sa il manipulezi.
am sa fac un topic separat despre aceasta metoda de ciclare cu detalii amanuntite, inclusiv cu fisa apei amoniacale
Bine ai venit!

Pai sa le luam pe rand:

Incalzitorul de la Aquamedic nu are termostat si trebuie folosit cu un controller de temperatura, deci orienteaza-te catre altceva, eventual Jaeger (de la Eheim), 200 W e ok desi eu ti-as recomanda 300 W
Daca mergi pe bomba, desi la 300 litri (vreo 250 net) nu ai ce face cu bomba, reactorul Aquamedic 1000 nu este potrivit, este pentru CO2 sub presiune (butelie), pentru bomba poti folosi Aquamedic 100,
care de fapt este un difuzor
Backgound - ai de gand sa ai cichlide in acavriu? Pentru ca in acest caz nu au ce cauta plantele, iar daca vrei plante, backgroundul pe care vrei sa il faci nu merge, daca vrei un background 3D, facut sau cumparat
pentru un acvariu plantat te sfatuiesc sa iei (faci) unul care sa ocupe cat mai putin din latimea acvariului. Daca totusi vrei sa il faci pe acela din link ar trebui ca latimea acvariului sa fie de minim 60
Neoane, daca ai 250 litri net eu te sfatuiesc sa pui 4 sau 6 neoane T5 de 54W (4 daca vrei plante nepretentioase, 6 daca vrei si plante care necesita mai multa lumina; daca iti pui 6 o schema ok ar fi
4 x Aquamedic Plant Grow + 2 x Reef White

In concluzie nu te grabi, gandeste-te ce vrei sa faci exact ca dupa aia regreti ca ai taiat sticla.

O seara placuta,
Dragos
Bine ai venit, frumoase bazine si asteptam cu interes discusii
Bine ai venit, poate ne arati si noua niste poze.

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: