[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aditzu'
Forum Index » Profile for aditzu' » Messages posted by aditzu'
Numai pentru cine vine sa ii ia din zona piata 1 Mai. Nu trimit in tara.
Disponibile mai multe pachete. Pentru doritori, detalii pe PM.
Melci de substrat. Oferta de Craciun
15 buc (diferite marimi) - 1 Leu pachetul , asta ca sa nu ajunga la canal. Am un program foarte incarcat asa ca oferta e valabila doar pentru cine se deplaseaza sa ii ia personal din zona Piata 1 Mai, bd-ul Ion Mihalache. Oferta e valabila pana pe 23 decembrie, probabil vor mai fi disponibili altii dupa 5 ianuarie dupa ce ma intorc in Bucuresti.
E normal sa nu ramana curat , important esa verifici daca se modifica debitul de apa in mod semnificativ, deoarece atunci e momentul sa il speli. Poate e bine sa mai adaugi unul canistra, si sa fii atent la cantitatea de mancare pe care o dai pestilor. La fel de important sa aspiri bine substratul atunci cand faci schimburile de apa.
Filtrul ar trebui spalat la trei luni, folosind apa din acvariu ca sa nu distrugi coloniile de bacterii. Daca il speli asa de des, banuiesc ca e subdimensionat sau ca nu aspiri separat mizeria de pe substrat. Rolul filtrului nu este sa aspire mizeria. In plus e posibil sa le dai o cantitate mai mare de mancare decat consuma ei.
la domnul Boloni gasesti multe varietati
DA!
Rezolvat!
Multumesc
Salut,
Cumpar in jur de 5, 6 bucati. Vor sta intr-un acvariu in care tin doar neoni.
oferte pe pm
multumesc
Tocmai mi-am cumparat si eu de la magazinul din Cora (Pantelimon).
Sunt mai sensibili, dar daca ai mai avut ramirezi pana acum, in mare e cam acelasi lucru, chiar daca nu sunt aceeasi specie.
Poti sa citesti articolul despre ramirezi de pe acest site pentru o informare generala, pentru ca fac o comparatie cu genul Apistogramma.
Sper sa nu dau de tot in offtopicareala.
O mica justificare. Am precizat ca folosesc numai produse cumparate de la magazine de profil. Nu dau nume, ca sa nu dam in publicitate. Dar mi se pare normal sa gasesti reteta knopp pe un forum de acvaristica, macar din punct de vedere istoric al acvaristicii, daca nu si pentru cei care vor, au timp, eventual cunostinte tehnice care sa le permita experimentarea unor solutii in vederea imbunatatirii formulei. Nu am sugerat ca se pot ajunge la performante comparabile cu cele ale produselor profi, din motivele pe care le-am enumarat mai sus. Cred ca ai dreptate in privinta userului Muscalu. Poate ar fi mai bine ca cineva sa curete acest topic si sa lase doar reteta knopp.
De ce nu rezultate bune? Acum depinde de termenul de referinta. Poate pentru plante mai putin pretentioase, sau pentru acvaristi mai putin pretentiosi Eu din pacate nu am timp sa ma ocup de asa ceva, nici macar nu am sugerat ca as vrea sa ma ocup, dar duceam dorul unor discutii cat de cat mai tehnice. Nu stiu daca e o drama ca Muscalu a incercat sa "reinventeze" roata, si sa produca o solutie veche, cunoscuta si depasita moral, dar ce am apreciat la el ca nu incerca sa prezinte solutia ca pe un elexir, ca pe o reteta miraculoasa, descoperita in bucatarie sau alergand dupa cartite prin gradina, ci pur si simplu incerca sa vinda un produs bazat pe o reteta publica, chiar daca poate depasita moral.
Acum fara nici o urma de polemica. Stiu ca au fost din pacate multe discutii aprinse pe vechiul forum despre necesitatea folosirii unor produse profi, in dauna celor facute pe genunchi. E bine ca fiecare sa aiba de unde sa aleaga si paleta produselor sa fie cat mai larga si pe buzunarul oricui. Nu o sa vin niciodata sa spun ca o dacie poate sa ofere acelasi confort ca si un mercedes. E normal ca firmele serioase, cu traditie, care aloca timp si multi bani in cercetare sa ofere produse pe masura. Acum depinde de fiecare cat de mult vrea sa investeasca in acvaristica, de posibilitatile financiare si de ce rezultate se asteapta sa obtina.

Personal cumpar numai produse din magazine de profil. Ce imi pare rau, ca nu exista nici o firma romaneasca care sa se implice in dezvoltarea unor produse competitive, asa cum exista in sectorul de horticultura. Probabil ca inca nu s-a dezvoltat o piata in Romania care sa justifice acest lucru.
Oricum incercase o abordare tehnica, ca sa zic asa reteta era "open source".
Nu incerca sa vanda "tuica" pe post de elixir, refuzand sa specifice compozitia pe motiv de risc de furt intelectual. Acum nu sunt in masura sa imi dau cu parerea despre calitatea obtinuta, dar macar discutia generata era interesanta si fiecare persoana avizata putea veni cu comentarii. Din pacate asemenea discutii tehnice care erau pe vechiul forum cam lipsesc de pe cel nou. Nu mai vorbesc de cate scheme electronice erau postate la DIY.
Stiu ca a fost o discutie pe forumul vechi, dar cum nu mai pot sa il accesez ...
M-am trezit cu hidre pe geamul acvariului. Cred ca singura sursa ar putea fi de la artemia congelata pe care o dau la pesti. Probabil contine si oua de hidre. Stiu ca artemia provine din apa salmastra, dar alta idee nu am o fi batut vantul tare!
Nu am reusit sa gasesc inca un articol mai serios depre impactul hidrelor in acvariu.
Ma intereseaza sa stiu daca pot fi in vreun fel daunatoare. Daca elimina vreo toxina, etc.
Altfel, cred ca nu pot afecta decat puii fff mici de pesti.
Orice parere avizata e bine venita.
Multumesc!
Salut,
Ai pm.
Citisem mai de mult articolul, dar nu vazusem ca ai adaugat noi comentarii, inclusiv fotografii.

La mine nu a iesit absolut nimic pana acum, desi cred ca au fost sute de oua in cateva luni.
Ce ar fi daca as incerca sa le desprind de pe geam si sa sa le tin intr-o apa salmastra?
Eventual sa incerc diferite concentratii de salinitate.
Sandu a adus la un moment dat la carciuma. Am comandat atunci cinci Neritina, si din cate tin minte au mai fost cativa care au mai vrut. Ii multumesc din nou pe aceasta cale pentru ei.
Sunt foarte eficienti in lupta impotriva algelor.
Apropo de inmultit ..
De cand i-am luat, au aparut depuneri de oua, destul de mari, de cuolare alba-galbuiei, (nefiind grupate), dar insirate, mai ales pe geam, prin tot acvariul. Sunt sigur ca sunt de la ei, pentru ca inainte nu am avut asa ceva. Numai ca desi povestea se tot repeta de cateva luni, nu a iesit ablsout nimic din oua pana acum. La un moment dat se descompun. Pot fi sterili? Sau e nevoie sa am conditii speciale de apa?
Nu de alta, dar la cate oua am avut pana acum, puteam sa umplu tot forumul de Neritina, si asta pe gratis Poate asa se inghesuiau mai multi sa incerce metoda
O sa incerc sa fac niste poze si sa le pun pe forum.
Sunt de ceva vreme pe forumul asta si pot spune ca au fost si sunt in continuare foarte multe topikuri la aceasta sectiune cu subiecte despre caini, pisici, papagali, etc. Niciodata nu a fost vreo problema cu legatura dintre caini si acvaristica, de exemplu.
Atunci de ce ei nu ar avea voie si cu gandaci?
Doar pentru ca unii s-au oripilat la vederea lor?
Ca sugestie, pentru ca nu fac parte din conducerea forumului, si ca simplu membru mi se pare normal sa respect regulile impuse de voi, cred ca ar fi bine sa aplicati acelasi reguli pentru toti userii, si mai ales pentru ORICE subiect care nu are de a face cu acvaristica, daca asta se vrea.
E doar o sugestie, si nu o critica ... Sper sa o tratati ca atare, si nu ca pe un afront catre moderatori.
PS. Puteti sa stergeti comentariile mele daca nu vi se par pertinente.
Da ce domle', are RH-ul negativ si e la a doua sarcina?

Forum Index » Profile for aditzu' » Messages posted by aditzu'
Go to: