[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aditzu'
Forum Index » Profile for aditzu' » Messages posted by aditzu'
Sunt si mai sensibili de felul lor. Nu stiu daca ai citit, dar pe site e un articol bun despre raimirezi.
Inainte sa mai faci o incercare cred ca ar fi bine sa verifici calitatea apei din acvariu. Poate nu strica sa faci cateva masuratori.
@Mitica Despre care ramirezi vorbesti? De la magazin sau de la Boloni?
Am luat si eu acum trei saptamani de la Boloni trei perechi, voalati si gold si sunt OK. E adevarat ca erau destul de mici cand i-am luat si nu erau asa de colorati. Dar acum incep sa arate normal pentru varsta lor
incercarea nu, dar pestii sigur o s-o aiba
Din cate stiu in "3/4 aer" se baga ceva oxigen ca sa reziste pestii mai mai mult.
Oricum daca vorbesti cu un magazin mai serios e posibil sa aiba ei cum sa ti-i impacheteze in modul asta.
Ca tot ziceam ca nu auzisera de asa ceva. Am gasit pana la urma produsul.
Am fost sambata la Animax-ul de pe Turda si am gasit mineral salt, produs de Sera.
45 RON
De data asta am dat peste cineve care stie despre ce e vorba
Si eu m-am dus intai la rafturi, dar m-am uitat dupa tot felul de sticle de plastic
Se pare ca nu prea stiu ce vand
Dalles, unde ai gasit sa cumperi solutia asta?
Am tot intrebat de ea la Animax (Turda si cel din Carrefour) si degeaba.
Nici nu auzisera de ea.
Nu chiar. E o specie mutanta creata artificial. Am gasit tradus articolul asta.
http://www.acvaristica.com/index.php?act=articol&target=glo_fish
Cred ca nu ai inteles intrebarea mea. Nu ma referam la pesti vopsiti.
Doi la mana, am citit articolul de mai sus atunci cand a fost scris, deci nici macar nu se pune problema daca vreau sa cumpar sau nu pesti vopsiti.
Am spus ca am vazut niste zebre rosii care nu par deloc vopsite. As fi vrut sa stiu daca e vorba de un hibrid (modificari genetice obtinute prin incrucisari si care nu se transmit la urmatoarele generatii), sau e vorba de o specie nou obtinuta. Nu am de gand sa intru in polemici daca e bine sa luam sau nu. Oricum, nu am de gand sa iau asa ceva.
Ma intreb daca stii cum s-au obtinut si molly de au ajuns negrii complet, dar asta a alta poveste. Sau carasii, la care se lucreaza de vreo doua mii de ani ... Vezi China ... Din pacate 99% din pesti sunt modificati fata de variantele salbatice. Nu stiu cat e de moral sau nu, dar ma indoiesc ca ai in acvariu variante salbatice.
Personal, zebrele rosii mi-au parut la fel de chicioase ca si pietrele vopsite pe care le tin unii in acvariu
Am vazut acum cateva zile la cineva niste zebre rosii.
Stiu ca s-a mai discutat pe forumul vechi, dar nu il mai pot accesa.
Banuiesc ca sunt modificate genetic, si nu vopsite
Stiti cumva daca sunt un fel de hibrizi care nu transmit mai departe aceste caracteristici, sau puii mostenesc acelasi modificari?
Care comison .... M-ai inteles gresit.
M-am referit la avansul pe care urmeaza sa il dai la magazin .... Ma interesa daca vor in avans toata suma sau doar un procent din suma. Banuiesc ca nu fac comanda doar pe baza unei promisiuni ...
As fi interesat, dar as vrea sa stiu la ce pret, si mai ales cat timp dureza din momentul in care se face comanda. M-ar interesa sa stiu daca plata se face integral in avans, sau daca nu, care ar fi procentul.
Multumesc
Sper ca nu schimbi toata apa

Reiau intrebarea lui Dalles. Esti sigur ca au viermi intestinali ca sa aiba rost sa faci tratamentul asta?

Ca sa te scutesc de "efortu" de a cauta pe forum despre tratament ...
Binenteles ca e luat tot de pe forum. Din cate tin minte, autor e M.A.

"O tableta de 250mg Metronidazol strivita si dizolvata in putina apa calda pentru
fiecare 40-70l de apa timp de 3-5 zile. Se poate folosi Metronidazol B perfuzab
il in cantitate echivalenta. Se recomanda schimbarea apei in proportie de 50% mai ales in cazul in care se folosesc tablete sau solutie Metronidazol A deoarece
acestea contin glucoza/zaharuri iar bacteriile pot prolifera! Mai mult, aspirare
a/curatarea substratului duce la limitarea posibilitatii de reproducere a flagel
atelor deoarece acestea nu au posibilitatea de supravietuire indelungata inafara
gazdei, in special in medii cu incarcatura organica redusa si, in acelasi timp
riscul de reintroducere scade deoarece Hexamita se transmite prin fecale.

Metronidazul este oxidat in cateva ore si de aceea este necesara dozarea pentru
intregul volum al bazinului, nu doar pentru cantitatea de apa schimbata.

Ridicarea temperaturii in bazinul de tratament este indicata raportandu-se vinde
cari prin cresterea temperaturii la 33-37C. In plus, Metronidazolul fiind un produs destinat medicinii umane, acesta are efect maxim la temperatura corpului. Es
te posibil ca administrarea de Metronidazol la 15-18C sa nu aiba nici un efect.
Deoarece solubilitatea oxigenului scade cu temperatura este necesara si aerarea
mai puternica a apei (in plus Hexamita este clasificata ca fiind microaeroba/ana
eroba) reducandu-se astfel si stresul la care sunt supuse exemplarele bolnave.

Metronidazolul este absorbit prin branhii si are efect sistemic.

In cazul in care pestii bolnavi se mai hranesc inca, este indicata amestecarea/inmuierea hranei in Metronidazol 1g la 100g de hrana. In acest caz tratamentul dureaza cel putin o saptamana, timp in care pestii se hranesc numai
cu hrana astfel tratata.

Aceasta boala este foarte comuna si in cazul in tratati pestii bolnavi aplicati tratamentul in intregime, fara a-l intrerupe. Hexamita pare ca poate dezvolta rezistenta la tratament si uneori doze mai ridicate sunt necesare pentru vindecare. Din nefericire, in doze mari Metronidazolul este toxic"
Sunt ceva sanse sa gasesc asa ceva in Bucuresti? As incerca o cultura.
Chiar, cum se numesc cele care au aripile atrofiate? Nu mai tin minte cum se numesc
Ar fi cele mai bune pentru culturi. Care aveti pile pe la un laborator cu asa ceva? :-P
Am gasit adresa domnului Boloni. O am de pe vechiul forum.
Vezi ca ti-am trimis un pm.
Boloni e unul dintre crescatorii vechi din Bucuresti. Vinde si en-detail, ca sa ma exprim asa, deci poti sa te duci sa iti cumperi fara nici o problema. Daca nu te grabesti, luni pot sa iti trimit adresa exacta pe pm.
Poti sa faci o schimbare majora de decor in acvariu inainte sa introduci femela.
In felul asta poate il pacalesti .... :-P

Forum Index » Profile for aditzu' » Messages posted by aditzu'
Go to: