| Message |
|
|
|
Bine ai venit si la multi ani si voua!
|
 |
|
|
Mama ce fain
Dar are dreptate Stefan, scoate pietrele alea 2 din stanga si pe cele 3 mici din centru, nu se pupa cu cele mari pe care
le ai si care arata foarte bine. Si baga plante la greu.
O zi buna,
Dragos
LE Daca te tii de gradinarit si ai rabdare poate sa iasa un super aquascape, ai grija cum si ce plante alegi.
|
 |
|
|
|
Daca tot nu esti langa acvariu eu zic sa bei un spritz, sa petreci, sa te plimbi si iti doresc petrecere frumoasa
de Revelion si un an nou cu tot ce iti doresti!
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Continua asa, e bine ceea ce faci. Doza de amoniac in prima faza, pina ai spikeul de nitriti trebuie sa fie de 5 mg/l,
dupa spikeul de nitriti trebuie redusa la 3 mg/l pina cand si nitritii vor tinde catre 0. Atunci masori nitratii, probabil
ca o sa fie cat China  faci un schimb de apa masiv, chiar si pina la 90% ca sa elimini nitratii dupa care poti baga
pesti. Cauta pe google "fishless cycling" si in prima pagina de rezultate sint vreo 3 sau 4 articole pe tema ciclarii cu
amoniac. Daca am timp saptamana asta am sa scriu un articol pe tema ciclarii cu amoniac din propria experienta,
cred ca ar fi folositor celor care vor sa faca o ciclare cu amoniac.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
E ok, o singura observatie, cred ca ar merge in fundal niste plante rosii, de care vrei tu, care sa ajunga pina la
suprafata apei.
La multi ani si multe impliniri pentru noul an tie si familiei tale si tuturor colegilor de pe forum, sa va aduca noul
an tot ce va doriti!
Dragos
|
 |
|
|
La fel si cloramina, care nu iese daca lasi apa la statut
|
 |
|
|
La filtru nu stiu ce sa iti spun, probabil ca are ceva aer in el, presupun.
La testul de CO2 trebuie sa faci asa:
1. Scoti capacul transparent ca in imaginea de mai jos (nu e obligatoriu sa lipesti autocolantul ala pe capacul transparent, eu zic sa il lipesti pe geam in afara acvariului):
2. Intorci capacul invers, cu partea cu margini unde ar trebui sa fie autocolantul spre tine, si pui 35 de picaturi din solutia de test
( Nu pui niciun fel de apa din acvariu, doar solutie de test!):
3. Introduci la loc baza de culoare neagra in capacul transparent, ai grija ca are si o garnitura de cauciuc, capacul transparent trebuie sa ramana in pozitia in care ai turnat picaturile in el, si daca te
uiti atent la baza de culoare neagra o sa vezi ca in fata are o degajare unde ar trebui sa fie lichidul, ca sa faci operatia asta e bine sa inclini putin partea transparenta cu lichidul spre tine si sa introduci
baza neagra cu degajarea spre tine, ca sa nu iti iasa lichidul afara:
4. Dupa oreratia anterioara ar trebui sa ai baza neagra cu degajarea si cu lichidul inspre tine, rasucesti 180 de grade spre tine, ca in figura, in asa fel incat lichidul sa nu curga:
5. In momentul asta ar trebui sa ai testerul cu cele 2 ventuze in partea de jos, in pozitia asta il iei si il bagi in acvariu ca in poza:
Si cam asta ar fi. Poti sa lipesti pe geamul exterior in dreptul testerului un autocolant cu valorile CO2 functie de pH si gata.
Sper ca am fost destul de explicit, daca nu oricum te sun mai tarziu si incerc sa iti explic la telefon
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Probabil ca filtrul nou este in curs de ciclare dar bacteriile care descompun amoniacul s-au format mai repede, si datorita filtrului intern ciclat pe care il ai, pe cand bacteriile
care descompun nitritii inca nu au ajuns la numarul optim. Ar trebui in cateva zile sa ai valori scazute si la nitriti. Alta explicatie nu am, poate ne mai ajuta cei cu mai multa experienta.
Oricum faptul ca ai pastrat filtrul intern iti grabeste ciclarea filtrului extern, dar tot exista o perioada in care se face ciclarea si implicit si un spike de nitriti.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Poti sa cauti aici:
http://www.glassexpert.ro/
Eu tocmai mi-am comandat geam ultraclar, care este mai scump, pentru un acvariu marin. Geamul ultraclar de 15 mm
nu il au tot timpul pe stoc, am avut noroc de data asta si l-am gasit. Pentru acvariul meu am comandat doar lateralele
din geam ultraclar, nu avea sens sa comand si fundul acvariului care va fi dublu din geam de 10 mm, datorita pretului.
Pretul pentru geamul ultraclar de 15mm este mai mare, eu am platit aproximativ 470 Ron pe metrul patrat, geamurile
cantuite.Pentru geamul float clar nu stiu preturile, sigur este mai ieftin dar nu stiu cu cat.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
La multi ani Stefane, tot ce iti doresti sa ti se implineasca,
si noi pe langa tine!
|
 |
|
|
|
Inseamna ca cel nou are o problema, e gatuit cumva in
interior. Ia vezi poate a intrat ceva si iti optureaza pe
interior, eventual acolo unde intra furtunul sau poate
unde este robinetul. Alta explicatie nu am, ar trebui
sa functioneze.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Pina la urma nu te costa mai scump standul din lemn decat unul din teava rectangulara de 40mm sudat, cu tot cu
manopera? La cel metalic iti trebuie mai putin material, e suficient un stalp in fata si in spate la mijloc si eventual
orizontal tot la mijloc in planul superior unde vine acvariul. Ai facut ceva calcule?
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Eu am unul de la Eheim pe baterii si care nu scoate apa din bazin ci are un rezervor cu plasa fina unde retine impuritatile.
Sa zicem ca e bunicel. Doar ca eu am substrat fertil 1-3 mm si nu e asa greu cum este pietrisul.
In cazul tau cred ca problema apare datorita pietrisului pe care il ai 4-6 mm, probabil ca este prea greu pentru a fi antrenat
de viteza apei care este absorbita. Si in cazul asta nu vad solutie. Nu cred ca procedezi gresit, pur si simplu pietrisul tau e
prea greu.
O seara placuta,
Dragos
LE Curios ca zici ca mergea cu cel vechi, pe cel vechi cum il foloseai, tot pe principiul sifonului?
|
 |
|
|
Sarbatori fericite si tie si bine ai venit!
Ca sa primesti sfaturi ar trebui sa ne spui mai multe, cam cat de mare, cam ce pesti, daca iti plac plantele sau nu,
cam cati bani ai fi dispus sa investesti etc. Macar o idee de ceea ce vrei sa faci presupun ca ai.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Vorbe, vorbe, vorbe  Iar noi vrem poze, poze, poze
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Sper ca nu te superi ca ma bag si eu in "ciorba" asta
Pi (3,14) se foloseste si la calculul perimetrului si la calculul ariei unui cerc. Respectiv aria este pi x patratul razei,
iar perimetrul este 2 x pi x raza. Ca sa afli viteza cu care iese apa din aspirator mai ai o formula, viteza este functie
de acceleratia gravitationala intr-un sistem ideal si in cazul unui sifon (adica nu ai nici un fel de aer pe langa apa,
ceea ce cred ca este cazul), viteza fiind egala cu radacina patrata din 2 x g x h (g - constanta de acceleratie gravitationala,
conventional stability la 9,8 metri pe secunda la patrat, iar h este diferenta de nivel dintre suprafata apei si galeata unde
versi apa). In aceste conditii viteza este aceeasi si nu depinde de aria sectiunii furtunului, depinde doar de diferenta de nivel.
In acelasi timp, daca maresti aria sectiunii furtunului (folosesti un furtun mai gros) viteza apei nu se va modifica, dar se va
modifica debitul de apa pe care il scoti dupa formula Q = A x v (Q - debit, A - aria sectiunii, v - viteza).
In concluzie, daca vrei sa aspiri substratul eficient trebuie sa maresti diferenta de nivel. Si bineinteles ca depinde si ce fel de
substrat ai, cu cat substratul este format din particule mai grele cu atat ai nevoie de viteza mai mare, implicit de diferenta
de nivel mai mare.
O seara placuta,
Dragos
LE In practica poate sa apara o situatie, dar nu este cazul tau, in cazul in care micsorezi foarte mult sectiunea furtunului,
datorita tensiunii superficiale viteza va scadea.
|
 |
|
|
|
Inclin sa cred ca este o infectie bacteriana, dar cum nu am experienta iti sugerez sa astepti si alte pareri.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
scificuss wrote:Sedinta de shoot-ing cu capacu' din mai multe pozitii indecente si gasim o rezolvare.
 tare asta cu "pozitii indecente"
Probabil ca scificuss e unul dintre cei mai in masura sa iti dea sfaturi la bricolatul capacului.
Poti sa si cauti pe forum, stiu ca exista cateva topicuri despre bricolarea capacelor.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Si sa schimbi zilnic apa (daca te maninca te scarpini, nu?!  )
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|