| Message |
|
|
Da, asta da poza, bravo inca odata
Poate ar trebui sa faci o poza si cu trofeul lipit pe acvariul care a primit trofeul
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Dap, e faina chestia cu norii da' trebuie sa gasesc echilibrul intre fertilizare, lumina si CO2, inca nu le-am gasit si am ceva alge
Mai ales cand e vorba de mancare, si probabil ca venea ora mesei, atunci se fugaresc. Oricum au o ierahie bine stabilita in bazin
Si mai trebuie sa gradinaresc un pic si sa fac ceva curatenie, am cam mult detritus si din cauza plantelor multe nu prea am o circulatie
buna in apa in momentul asta. Poate in seara asta imi fac timp
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Masurarea O2 in apa e destul de scumpa si nu cred ca e necesara, dar este posibila.
1. Da, sint posibile pentru T5. Eu merg pe varianta de ciclu zi/noapte plus nori pentru T5, iar pentru
fazele lunii merg pe leduri. Ca sa dimmezi lumina la T5 iti trebuie balasturi dimmabile.
2. La ce te referi cand spui "interfereaza"? Intre ele nu comunica, nici nu se exclud, poti sa le folosesti
in acelasi timp. Totusi ar fi de preferat sa folosesti un controller pentru tot ce ai nevoie.
Daca te hotarasti sa mergi pe varianta Profilux da-mi un mesaj sa iti mai dau ceva sfaturi tehnice.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
Bravo bitane, e super acvariul
Si la multi ani pentru noul an
|
 |
|
|
|
Eu zic sa nu mai modifici layoutul, arata bine asa. Poti planta ceva gazon pe portiunea cu nisip alb si se va vedea
foarte bine.
Redu lumina la MH la 2 ore pe zi, altfel te umpli de alge. Adica un program de 2 ore T5, 2 ore MH, 2 ore T5.
Dupa ce plantezi masiv, dai drumul la CO2 si incepi si fertilizare poti sa cresti progresiv, cu cate o ora la 3-4 zile,
durata la MH, pina ajungi la 8 ore.
Mai jos de 35 cm eu zic sa nu lasi MH, o sa iti incalzeasca si apa si e foarte puternica lumina. Depinde si ce bec ai.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Nu baga niciun peste si nu schimba apa. Schimbul de apa nu face decat sa creasca durata ciclarii.
Si poti sa adaugi si un filter start daca poti. Faptul ca ai adaugat un filtru care a functionat 1 luna
intr-un alt acvariu nu este o garantie a ciclarii.
Iar testele 5 in 1 nu sint foarte precise. Testeaza de curiozitate si apa pe care o folosesti la schimb.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Servus, eu am doua filtre Eheim 2078 puse pe un Scubaline 460  si nu se aud absolut deloc.
Acvariul il am la mansarda unde si dorm uneori si nu am nicio problema.
Eu am scos neoanele cu care vine acvariul si am pus o lampa suspendata Blau, 8x54w, dar nu folosesc
decat 6 tuburi in momentul de fata. Acvariul poti sa il vezi online, ai linkul in semnatura mea.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Bravo, frumos gest!
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Aceeasi problema si cu celelalte douazeci si ceva de poze
|
 |
|
|
Eu nu m pricep prea bine si nu as putea sa iti spun, dar chiar daca m-as pricepe in poza aia de care zici tu
nu se vede mare lucru. Asa ca nu trebuie sa fi surprins ca ai un monolog
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Schimbul la picatura e ok, o iti raspunda cei care il fac, sint destui aici pe forum.
Eu schimb zilnic 50 litri la aproximativ 400 litri net. Probabil ca nu ar fi necesar un
schimb atat de mare, dar eu am considerat ca e mai bine pentru pestii mei, si am
reusit sa am 8 discusi care arata bine, zic eu, si care in plantat au crescut in 5 luni si
jumatate de la 8 poate 9 cm la 12-14 cm. Cam 1 cm pe luna. Iar la mine schimbul
de apa este automat, controlat de calculator, cu doua pompe si o electrovalva. Pompele
le folosesc pentru a scoate apa din acvariu pina la un anumit nivel citit de un senzor de
nivel, o pompa, iar cealalta baga apa dintr-un bazin de stocare pina la nivelul maxim
citit de un alt senzor de nivel. Electrovalva o folosesc pentru a intrerupe efectul pe sifon
pe circuitul de scoatere a apei, altfel as ramane fara apa in bazin.
Daca poti sa implementezi schimbul la picatura este ok.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Indiferent de ce tip de saratura vrei, mai intai pune mana si citeste cat poti de mult, e plin netul
de informatii. Inca odata repet, un acvariu marin, mai ales un nano nu se face batand din palme.
Orice acvariu, marin sau apa dulce este cu atat mai stabil cu cat este mai mare. Bineinteles daca
respecti niste reguli. Sfatul meu inainte sa te apuci de el, documenteaza-te si vezi daca poti sa il
faci sau nu.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Depinde de ce filtrare ai, dar in 54 litri nu poti baga prea multi pesti, asta daca nu vrei sa se simta ca la parnaie
Tie ti-ar place sa stai intr-o camera de 3 pe 3 metri cu inca 6-7 persoane? Probabil ca ai reusi sa supravietuiesti, dar
ma indoiesc ca te vei simti bine vreodata.
Petrecere frumoasa de revelion,
Dragos
|
 |
|
|
|
Marinele sint cu totul altceva, documenteaza-te temeinic. Ai nevoie de mult mai multe
lucruri decat la apa dulce.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Pina la urma cati pesti ai in cei 200 litri? Si ce filtrare? Daca nu inlaturi cauza, care probabil este
apa de proaste calitate datorata suprapopularii, nu rezolvi nimic.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
mariaienesel wrote:1. Cu ce pesti e compatibila aceasta specie?
2. Cata apa ii trebuie?
3. Pot sa il hranesc doar cu hrana uscata?
4. Rezista la ciupiturile "de intampinare" ale scalarului meu? (Betta nu a rezistat!)
5. Cam cat costa? (mi-e cam lene sa ma duc pana la hornbach ca sa vad ca e prea scump pt mine)
6. Sta cineva in brasov (ca si mine) care imi poate spune pretul EXACT al unui astfel de peste?
La acvariul tau de 60 de litri cu plante din plastic fix un peste fluture iti lipseste
Chiar nu iti e mila de bietele fiinte din acvariul tau?!
|
 |
|
|
|
Si nu inseamna neaparat ca o si duc bine. Inainte sa mai dai sfaturi citeste regulile de baza in ceea ce
priveste popularea unui bazin in functie de specii, marimi si volum de apa.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Si sa citeasca cat mai mult, sa se documenteze.
Da, poti face un schimb de 60-70% cand s-a terminat ciclarea si a doua zi inca un schimb la fel.
In functie de valorile nitratilor dupa schimburile de apa, e posibil sa trebuiasca sa mai faci schimburi
de apa sau nu.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|