| Message |
|
|
|
Depinde. Daca e cel din poza... nu bag mana in foc. Pune macar un burete bolbositor si mai pune apa.
|
 |
|
|
|
Asa ai putea creste duritatea. In mod normal nu prea e bine deoarece se evapora doar apa nu si alte elemente, iar prin adaugarea apei de la robinet mai adaugi aceleasi elemente. Eu stiu ca asa creste duritatea sau kh-ul nu stiu sigur care.
|
 |
|
|
SAlut!
In primul acvariu: Schimba fundalul, scoate pietricelele acela transparente, decorul acela rosu, pietrele alea par a fi calcaroase, punw un strop de otet pe ele si daca e vreo reactie scoatele, pune plante naturale.
In al doilea acvariu, scoate fundalul, si nu prea e bine ca ai amestecat ciclidele cu puii de zebra.
O sa se revolve toate 
|
 |
|
|
|
Ai putea incerca ideea cu scoicile, insa nu stiu exact daca nu au si alte urmari. Ph-ul mi se pare ok asa. Nu e bine sa-l modifici pe timpul ciclarii. Bacteriile pot fi afectate.
|
 |
|
|
|
Aiputea sa ei un pietris de undeva si sa-l speli si apoi sa-l fierbi. Sa-l culegi de undeva.
|
 |
|
|
Chiaar imi place cum evolueaza acvariul. Singurul lucru pe care l-as schimba ar fi pietrisul. In rest arata chiar bine. 
|
 |
|
|
|
Ok.
|
 |
|
|
|
Tie acolo ti-ar trebui un filtru de 280-400l\h, prea puternic nu e.
|
 |
|
|
|
Tinand cont a este ziua a opta, ciclarea mi se pare destul de ok.
Insa, pesti nu prea se potrivesc, ai avea nevoie de un spatiu mai mare ca sa cresti si xipho. Dar, poti pune 5-6 guppy si 5 cory.
|
 |
|
|
|
Sau poti pune pietris! Si am uitat sa mentionez ca pe timpul cilarii carbunele activ nu e bun pentru ca retine din amoniac.
|
 |
|
|
|
Carbunele activ se foloseste dupa ce ai terminat un tratament, ca sa scoti medicamentul din apa.
|
 |
|
|
|
Da e posibil sa inceapa algele....
Dar tu mai ai o problema(sau mai multe) la plante: Substratul tetra e slab (unii spun ca e mai slab decat pietrisul normal)+carbunele activ din filtru= plante moarte si la care nu le merge bine. Si am impresia ca nu pui nici nutrienti lichizi (pe care daca ii pui o sa ti elimine carbunele activ) si nici iluminarea nu e prea grozava.
|
 |
|
|
|
Sub unde scrie Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor ai niste chesti scrise cu albastru, pe aolo trebuie sa scrie private message.
|
 |
|
|
|
Sti, ciclarea e foarte simpla de inteles. Este ca o roata, intr-un fel. Ciclarea, sau sindromul acvariului proaspat sau cicluz azotului, sau proces de nitrificare, etc. este procesul prin care se formeaza niste bacterii.
E ceva de genu: <@((><(pesti) =>kk(excremente)=>amoniac=> (apar niste bacterii care transforma amoniacul, care este foarte toxic, in nitriti sau no2) => Alte bacterii transforma no2 care de asemenea este toxic in no3=> no3 (nitrati) este consumat de plante si eliminat prin schimbul a mai utin de 25%din apa.
Poate intelegi schema de mai sus, sau daca nu intelegi:
In 3-6 saptamani, tu trebuie sa ciclezi avariul, asta inseamna ca in prima zi pui tot(substrat plante filtru lumina), faci schimburi de 10% din apa macar o data la doua zile, zilnic pui putina mancare pentru pesti, ca sa apara amoniacul din aceasta. In prezenta amoniacului apare no2 si apoi no3, si asta dureaza macar 3 saptamani. Apa cu care faci schimburi trebuie sa stea la declorinizat 24 de ore intr-un lighean sau galeata.
Bafta!!!
|
 |
|
|
|
In 234L as pune 4 discusi singuri. Dar as astepta as strange bani si as lua 300L unde sa pun 5discusi si eventual 7-8 neoni.
|
 |
|
|
Pentru intrebarea 6 cu nisipul: de la 7lei la muuult.
Depinde de firma, cantitate si ce fel de nisip. 
|
 |
|
|
Salut ia un acvariu de 100 l si renunta la scalari!!!
Ai o tona de pesti scalari au nevoie de minim 100l! Xifo 70L! Molly 50!! Schimba substratul! Scoate scoicile alea, macar pune niste plante naturale. Se rezolva toate fi linistit  .
|
 |
|
|
|
Ar fi ok daca ai mai pune un neon de 18w.
|
 |
|
|
|
Salut! Sti ca pirahnia au nevoie de minim 100L si se tin in grup de minim 6? Si cand sunt 6 au nevoie de 400-500L ?????
|
 |
|
|
|
Cu o lampa prinsa cu ceva pe acolo.
|
 |
|
|