[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
kmol wrote: dar as putea zice ca este mai "wild" asa...

Exact asta era ideea.
Da e o colectie mostenita (nu sunt eu asa sadic ). Doar le studiez.
Dar acvariu cum ti se pare?
Donez doi pui de pisica( un mascul si o femela) au 5 saptamani.
Doritorii sa fie din cluj, si sa ma contacteze pe pm. Pisoii sunt alb cu negru.
Poti sa pui ramirezi. 2 perechi.
Nu. Pentru un oscar ai avea nevoie de minim 160L.
Hmmmmm.... Si asta
Dupa multi ani de naivitate, si spargerea unui acvariu de 150L , am facut acest acvariu ca sa imi dreg nelinistea sufleteasca, de cand miam luat adio de la frumosii mei scalarii.

Date tehnice:
56\30\30 50L
Filtrare: 280L/h aquael fanmini (cred).
Incalzitor 75w.
Lumina(aici o sa ma certati)
15w sun glo t8.
Substrat JBl... aquabasis sau forrapol (am aruncat ambalajul inainte sa citesc ce fel de substrat e ) Acoperit cu 2 cm de pietris 3-5 mm.
Co2: bomba.
fertilizare: Ferropol de la, prea cinstitu JBL.
Flora: 27 fire de egeria densa, 1 Echinodorus rosea, 4 echinodorus harbii rosea, 3 cryptocorine moehlamanii, vreo 6 pui tot de ceva cryptocorine, un pumn de plante de suprafata, a caror nume, bineinteles nu il stiu, vreo 5-10 cladophora, mai mici sau mai mari.
Fauna: 5calistus,2pomaceea, 8-1 red cherry (-1 pentru ca l-am gasit exoschelet in filtru )

Sunt de un rosu foarte intens, si stau toata ziua si ciugulesc.
Si ce am mai observat: unii au o pata ros-portocalie pe cefalotorace, altii au o dunga ocru-portocalie pe spate, de la cap la capatul cozii, iar altii nici una nici alta. Or fi specii diferite, masculi femele, sau si mai rau, bolnavi???
Vad ca e din ce in ce mai bine . Mai pune plante, sa mai consume din nitrati.
Cand am luat red cherry shrimp de la petshop erau alb-roz, iar a doua zi, in acvaraiu erau rosii. De ce?
Pai intr-un acvariu asa mic nu poti pune pesti. Numai creveti.Plante care seamana cu moss-ul ar fi cladophora, insa nu cred ca e bine sa o pui pe pietre. Am uitat sa mentionez ca ai nevoie de teste de apa, si sa ciclezi si ciclarea dureaza cam 2-8 saptamani.
Da, dar iti trebuie si lampa si incalzitor. Si daca vrei un nano serios, frumos, plantele sunt cam 50 de lei in total. Ajungi pe la 200 de lei, da ca nu si mai mult.
Andrei.. wrote:Iti trimit pe pm adresa unde sa-mi trimiti acvariul de 30 l ?

Nu.

Am spus ca un acvariu asa mic e greu de setat, si pe parcurs e am la fel de scump ca si unul de 30L.
Citeste tot ce prinzi pe forum. Incepe cu ciclul azotului si ghidul incepatorului.
Salut, fiind ca esti incepator iti recomand un acvariu mai mare, minim 30L. Un acvariu asa mic e greu de setat.
O parte buna este fitrul care din video mi se pare foarte ok.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Kitsch

Pesti ai cam multi. Ori renunti la scalari xipho si zebre si la rasbora (pe care iam vazut in videoclip) ori la restu si ramai cu rasbora, care daca ai doar doua mai ia inca 6 si lasa acvariu cu 8 rasbore si muuulte plante(sa se simpta bine) si doar atat.

P.S Scuze entru s-ul uitat cand am scris kitsch
Pune niste plante naturale care sa consume nitratii si scoate scoicile alea. Ca fundal pune autocolant negru sau albastru. Si inca ceva, mi se pare mie sau ai mai pus pesti? Si te mai rog inscrie aici toti pestii pe care ii ai , si cati din fiecare specie.

Ps. plantele artificiale sunt kicth, plus ca nu sunt bune, deoarece mai emana toxine din vopsea.
Pietrisul ala de substraat nu se spala, ca daca il speli nu mai e bun. Ca sa nu iasa mizeria din el, Cand il pui in acvariu in acoperi cu 1-2 cm de nisip de 2-3-4mm.
Plantele artificiale sa nu le folosesti.
Pune incalzitorul setat la 25-26 de grade.
Cory pune cam peste o sapatamana, daca aceia sunt sanitarii la care te referi.

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: