Message |
|
Cred ca ai pus pietre calcaroase in scvariu, care sunt nocive pentru pesti.
Singurul lucru pe care las face in locul tau ca sa alvez pestele ar fi:
1 scot pestele si il las la cineva cu acvariu sau cu carantina, unde ar putea tine pestele tau ceva timp.
2 As schimba toata apa, as arunca pietrle alea si as pune apa si as lasa-o la ciclat.
3 pune pestele inapoi.
Sper sa-ti traiasca.
Ps. sa nu mai pui pietre calcaroase in acvariu ca ridica duritatea apei. In acvariu pune numai pietre de rau.
|
 |
|
morphaeus26 wrote:In urma cu 1 sapt am schimbat apa total
Niciodata, never ever sa schimbi apa total!!!
|
 |
|
daca cumva s-au dizolvat, poti sa-ti iei adio de la pestisor, sau ar mai fi o sansa dar e mai complicat. Da-mi date exacte.
|
 |
|
Cum adica pietrele acelea s-au sfarmat?
|
 |
|
Eu am tratat ihhtiftiriazia (boala punctelor albe sau grisul) cu VERDE DE MALACHIT.Il gasesti la petshop. Si sa cresti temperatura si sa pui si un pic de sare.
|
 |
|
Cel mai probabil problema vine de la aerare.
Insa se poate si ca neonul sa fie mai sensibil, bolnav, etc. Asa ca spunemi cum a fost cand lai luat, ce fac cilalti pesti si ceva date despre acvariu.
Cum a spus si v.sorin verifica aerarea!
|
 |
|
Din experienta mea scalarii se inteleg foarte bine cu multe feluri de gurami ( amandoi sunt pesti linistiti, pasnici, etc.).
Vroiam sa aud si parerile altora.
Multumesc.
|
 |
|
Acvariul tau e un pic suprapopulat. Si mai bine scoate scoicile si rapanele alea din apa, ca le fac rau pestilor. 
|
 |
|
Discusilor le place sa stea cu alti discusi, si in acvarii de 300l.Si ciclidele la fel.
Cei de la petshop te-au cam fraerit.
|
 |
|
Ma numesc Dragos . Vin din Cluj-Napoca. Am 14 ani. Nu pot spune ca sunt incepator dar nici foarte avansat nu sunt. Mam nascut cu un acvariu in casa deci stiu cate ceva.
Am un acvariu de 120l cu 4 scalari, 2 sanitari, 1 gurami rosu, 2 gurami albastrii, 3 kuhli si un racusor mic, care are un spatiu amenajat. Am un filtru,incalzitor, aerisitoare, si recent s-a ars neonul asa ca folosesc o lamapa de citit cu bec de 45w pe moment. Ca substraat am un strat de pietris de 1.5 cm iar intr-o zona acesta este de 5-6 cm inaltime. Plantele din acvariul meu sunt 6 cabomba aquatica si doua care nu stiu cum se numesc. eu folosesc ca substanta nutritiva pentru plante sera florena, la pesti le dau lavre congelate, mancare uscata de 3 feluri si uneori vitamine iar la racusor ii dau mancare speciala pentru crustacee.Ca decor am doua pietre si un beustean de la petshop (busteanul e facut din lemn, nu ca altele).
le schimb 30 % din apa o data pe saptamana si le curat filtrul o data la 3-4 zile.
Motivul pentru care sunt aici este de a capata mai multa experienta.
Cam asta e tot ce am de zis despre mine.
|
 |
|
Gurami pot sa stea cu betta mascul si scalar?
Multumesc!
|
 |
|
sigur nu ii avea pentru vanzare.Ii tinea de decor si ca hobby, insa nu cred ca s-a informat prea mult legat de acestia.
|
 |
|
"am uitat sa intreb .. discusii merg cu guppy si neoni ?? ''
Discusii prefera sa stea numai cu alti discusi si in acvarii mai maricele...300L.
Scalarii aia o sa aiba de suferit...Asa ca mai bune scapa de ei( nu ma refer la  sau la :fight  dui la un petshop sau dai la cineva.
|
 |
|
Salut. Sunt tare curios, aveam o cunostinta care detinea 5 acvari de 30l in fiecare avand zeci de guppy, acvariul era plin de guppy. Doar guppy, aerisitoarea, termometru,etc. fara substrat sau plante. Persoana respectiva avea f mare grija de ei, dar totus erau 100 de guppy intr-un acvariu de 30l. Eu pesronal nu sunt de acord cu asta, voi ce parere aveti   daca considerati ca topicul e o prostie, imi pare rau e greeala mea... nu imi place sa vb de rau pe alti, dar vreau sa aud parerile voastre).
|
 |
|
Salut.Am cateva intrebari despre scalari:
1.Cam cat traieste un scalar?
2.De cati litri de apa are nevoie un scalar?Dar 7?
3. Cam cati cm inaltime arre un scalar care se afla in maturitatea sexuala?
4. Eu am intr-un acvariu de 50l 4scalari(1adult,2pui,1cred ca rasa pitica),Un gurami rosu, un ancistus,un ssanitar, un kuhli.Stiu ca e suprapopulat(o sa imi iau un acvariu de 150l zilele astea),Insa eu vreau sa stiu daca speciile acestea sunt compatibile.
 MULTUMESC
|
 |
|