[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Val wrote:Am gasit intr-un magazin Eleocharis Acicularis. In documentatie scrie inaltime maxima 10-15cm. Eu pe asta din magazin l-am vazut la cel putin 25cm. Ce se intampla?
E o varza si in capu' meu cu "iarba" asta. Sint multe varietati care arata cam la fel si difera doar prin inaltime. Le poti deosebi doar daca le vezi moaca, din poze te pacalesti.
Araldq wrote:Si faptul ca nu mai sapa...practic nu ii priveaza de un comportament natural al lor?
Eu cred ca ai dreptate. Se pot lasa in decoru' ala niste gropi pe care sa le umpli cu nisip ....... pentru placerea ....... groparilor .

@koala: Angajeaza doi psihiatri: unu' pentru pesti si unu' ....... sa te scape de oboseala , ca de batrinete te scapa numa' .......
johnny6600 wrote:Asta seara le-am dat libelule congelate si a mancat si el , chiar i-au placut.
E posibil sa aiba paraziti pe dinauntru sau sa nu aiba.

1. Lasa-i 2 zile fara haleala si apoi da-le hrana de calitate. Urmareste-l atent daca maninca.

2. Spioneaza-l cind merge la W.C. :18: Consider ca majoritatea pestilor sint hraniti cu Tubifex netratat (sa creasca repede) = sanse mari de paraziti intestinali (protozoare sau viermi). Unii pesti pot trai toata viata parazitati fara sa stii, altii pot fi ucisi.
mark2202 wrote:Asta cu (daca-i inmultesti tu eu ce m-ai vind) nu cred ca isi are locul pe forum.
Reproducerea discusului nu mai e demult un mister. Apa moale, curata si ....... parinti de calitate = care sa nu-si haleasca urmasii si sa secrete mucus. Altceva nu cred sa fie in plus fata de alte specii considerate banale.
Dupa parerea mea e mai multa bataie de cap sa aduci o generatie de scalari la 5 cm decit o generatie de discusi.
adi_ci23 wrote:vreau sa achizitionez 10 discusi, pui, pe care sa ii pun intr-un acvariu de 150 l efectiv.
Cam mic acvariul pentru 10 discusi. 300-400 litri ar fi mai bine.

adi_ci23 wrote:cum se simpte un neon la 30 grade?
Rau. Traieste putin. Mai bine fara. Am facut si eu greseli din astea si nu-i bine.
soare wrote:da ce sunt astea balene? am avut eu scalari si in acvariu de 50 litri...si merg...
Cind vad asemenea conceptii despre acvaristica am senzatia ca vorbim cu televizoru' .......
johnny6600 wrote:Chiar sunt curios unde tii tu toti acesti pesti , adica cati litri are acvariu
Am o presimtire :paperbag: ....... oricum ghiveciu' e remarcabil ....... ce cauta viviparii impreuna cu scalarii nu pricep.

Detaliile ar fi binevenite, chiar obligatorii.

Daca e intr-adevar o ciuperca, foloseste Mycopur de la Sera. Sau de la Tetra - Fungistop parca ii zice. Pune o poza sa vedem ce-i acolo.
FLORI AN wrote:am mai pus Nutrivit in apa, dar nu prea am vazut vreo ameliarare
Uita Nutrivitu' ala. N-are nici un efect smilie .

FLORI AN wrote:cine are plante de aruncat... cersesc plante
Eu spun sa nu mai bagi plante acolo. Probabil vor avea aceeasi soarta daca nu indentifici cauza din care mor. Pentru asta baga toate detaliile despre acvariul ala (marime, pesti, lumina ....... tot ce crezi sau nu crezi ca-i important ....... ).
Endo_ro wrote:Cand le improspatez apa, asta fiind zilnic, se coloreaza foarte intens si se simt foarte bine. I-am invatat prost ?
Eu cred ca procedezi corect cu schimbu' de apa zilnic. Le stimuleaza cresterea si ii fereste de concentratii periculoase de amoniac, nitriti, nitrati. Cu atit mai mult cu cit acvariul e mic.

P.S. In ce stadiu esti cu acvariu mare?
Araldq wrote:Carbunele trebuie inlocuit cam la 2-3 luni (in functie de volumul de apa filtrat, de cantitatea de substante chimice din apa etc..).
Cam asa e. Nu se poate spune cu precizie cit de mult timp este activ.
E cam ca un burete in care se aduna mizerie. Buretele se poate imbicsi complet si intr-o saptamina si in 3 luni. Depinde de cit de mult ii dai de lucru.
Nu-i mare lucru de explicat. Sint specii diferite. Asemanatoare dar diferite. Altum e mai dificil de tinut in acvarii. Probabil pentru ca e mai tinar in acvaristica.
kiwiboy wrote:eu inseamna ca am 4 femele ca toate sunt albastre - lila ... nu am nici unul galben .... la ce varsta ajung la maturitate ei?
Nu inseamna ca ai 4 femele. Cind sint mici sint toti albastri si nu stii care e mascul. Cind vor creste, masculii vor deveni galben-portocalii. Ajung la maturitate pe la 7-9 luni. Se reproduc inainte de a atinge dimensiunea maxima (cel putin ai mei asa au facut).
Endo_ro wrote:Eu cred ca nu este inca o problema pentru ca fecalele albe au aparut de cateva ori.
Eu cred ca este o problema.
Endo_ro wrote:Acum n-am mai sesizat chestia asta.
Daca n-ai mai sesizat-o crezi ca au disparut presupusii paraziti de la sine?

Sa stii ca pestii pot trai mult si bine cu paraziti interni. La cea mai mica slabiciune din partea pestelui, parazitii se inmultesc peste cit poate duce pestele. Se poate intimpla peste o saptamina, o luna sau un an sau. Bomba cu ceas.
muscalu wrote:ceva sfaturi in legatura cu siliconul? este bun Aquasilicone de la denBraven?
DenBraven fiind o firma renumita, daca pe tub scrie ca e bun la acvarii asa trebuie sa fie. Daca nu ai incredere in el, foloseste Bison pentru acvarii. Asta sigur e bun (o spun din experienta).

In legatura cu degresarea cu alcool sanitar: puneti citeva picaturi pe etajera din baie. Dupa ce se usuca vor ramine pete albastrui => nu se evapora complet, ramine niste colorant. Cit e de periculos nu stiu, da' n-as risca la un acvariu asa mare. Nu vreau sa spun ca acvariul se va desface instantaneu daca-l degresezi cu alcuul sanitar, e doar o parere personala. Eu folosesc la degresat alcool din ala transparent de 80-90 grade. Si dupa ce degresez, dau cu o cirpa uscata si curata (care nu face scame) pe suprafata de lipire.
E greu de comentat acvariul pentru ca arata bine de tot. As putea umple o pagina cu laude, da' n-are rost ca presupun ca nu de aia ai deschis topicu' . Imi place mult ca ai Rotala macrandra si culoarea fundalului ca e bine pusa in evidenta.

Sugestii: Limnophila pare ca nu se potriveste in acvariul asta. Nu-mi dau de ce am senzatia asta, da' asa mi se pare mie.

In legatura cu Rotala macrandra, Dalles cred ca are dreptate:
Dalles wrote:- umple cu tufe de Rotala toata partea stanga a triunghiului de jos, pana la verticala din mijloc.
Tot in legatura cu Rotala macrandra: tufa mi-ar place sa fie mai deasa, formata din mai multe fire. Citeva mai inalte in spate si citeva mai scurte in fata. Exact deasupra ei as pune un bec economic Phillips de 20 W cu lumina calda pentru ca e foarte pretentioasa la lumina. Si daca sint mai multe fire, poate avea probleme cu frunzele de jos. In plus, un bec cu lumina calda deasupra, ar face-o si mai rosie. Iar acest bec sa-l pui la vreo 10 cm in fata tufei cu citeva ore inainte de a face poze. Ca sa-si orienteze frunzele spre fata. Efectul artistic e bestial .
gogolanu wrote:cele mai bune rezultate 90% am obtinut cu urmatoarea reteta :
dg 0,5 pina la 1,5
kh 0,5 pina la 1 maxim
.......
dupa parerea mea nu hrana este de vina ci calitatea apei, indeosebi duritatea, am lucrat si eu cu apa osmozata pura si ma-m palit de aceleasi probleme se pare ca nu le place o apa prea distilata
Eu nu folosesc apa osmozata. Asa vine la robinet cu GH=1 (testu' schimba culoarea la prima picatura) si KH=0 (testu' nu indica nimic). Lacu' de acumulare e undeva la inaltime. Apa e foarte buna si are mereu aceeasi duritate. De ce uneori apar pui din astia si alteori nu, ramine un mister pentru mine.
Larve din astea am observat si eu. N-am reusit sa fac legatura intre numarul lor si conditiile din acvariu (temperatura, debit de aer .......). La ultima depunere mi-a iesit o singura larva din asta. Interesant este ca din cauza pozitiei in care sint nevoiti sa inoate de mici, dupa 2-3 saptamini (chiar mai repede) coloana vertebrala se indoaie formind un unghi la vreo 2 mm de coada. Foarte ciudat e ca uneori isi revin .

Am mai observat la vivipari fenomenu'.
La multe specii de killie este foarte enervant fenomenu'. Puilor li se spune belly-sliders. Detinatorii de killie nu cunosc cauza, unii chiar dupa 50 ani de experienta. Se presupune ca e ceva in legatura cu conditiile cit stau icrele in faza uscata. Cica au fost capturati si in natura kiliie-belly. Presupun ca la discusi cauza e alta.

P.S. Apa la mine are duritatea 1.
Endo_ro wrote:La astia am observat fecale albicioase si chiar respiratie cu frecventa mai mare.

Endo_ro wrote:Ultimii doi - unul fiind cel mai mic dintre discusi iar celalalt cel mai mare nu au vrut sa puna gura pe mancare sub nici o forma.

1. Luati oameni buni discusii direct de la crescatori. Nu mai vorbesc de avantaje ca se stiu.
2. Daca nu gasiti un crescator prin zona voastra, urmariti pestii din magazin cu vreo saptamina inainte de a-i cumpara. Si cind ii cumparati cereti vinzatorului sa le dea un pic de haleala. Sa-i vedeti voi ca maninca. Si daca refuza hrana nu-i mai luati.

Acuma, ca tot ai luat niste pesti bolnavi (aia cu fecale albicioase) trebuie sa-i deparazitezi pppaaa toti. Baga Metronidazol 1 pastila la 40 litri (eu folosesc o pastila la 20 litri, da' pestii tai par slabiti si poate nu rezista).

Tratamentu' e cam asa:

ziua 1: schimbi 50% din apa cu apa statuta la aceeasi temperatura cu apa din acvariu si apoi pui Metronidazol 1 pastila / 40 litri
ziua 2: nu faci nimic
ziua 3: schimbi 50% din apa cu apa statuta la aceeasi temperatura cu apa din acvariu si apoi pui Metronidazol 1 pastila / 40 litri
ziua 4: nu faci nimic
ziua 5: schimbi 50% din apa cu apa statuta la aceeasi temperatura cu apa din acvariu si apoi pui Metronidazol 1 pastila / 40 litri
ziua 6: nu faci nimic
ziua 7: schimbi 50% din apa cu apa statuta la aceeasi temperatura cu apa din acvariu si apoi pui Metronidazol 1 pastila / 40 litri
ziua 8: nu faci nimic
schimbi 50% din apa cu apa statuta la aceeasi temperatura cu apa din acvariu si apoi pui Metronidazol 1 pastila / 40 litri
ziua 10: nu faci nimic
ziua 11: schimbi 50% din apa cu apa statuta la aceeasi temperatura cu apa din acvariu si apoi pui Metronidazol 1 pastila / 40 litri
ziua 12: nu faci nimic
ziua 13: schimbi 50% din apa cu apa statuta la aceeasi temperatura cu apa din acvariu si apoi pui Metronidazol 1 pastila / 40 litri
ziua 14: nu faci nimic

Faci tot tratamentu' la 32-33 C ca la mai mult e posibil sa nu reziste pestii de care spui ca respira greu. Probabil ca au ceva paraziti pe branhii.
mikehorizon wrote:de ce nu mai pot modifica (Edit) posturile mele?
Click
mareus wrote:nu vreau sa-ti stric afacerea, dar eu am folosi tuburi dintr-astea si sunt proaste...
oricum nu se compara cu cele specializate ptr acv.
Va rog nu mai faceti comentarii despre calitatea ofertei. Daca nu va place, n-aveti decit sa nu cumparati.

Daca doriti o discutie despre iluminat, exista alte sectiuni pe forum. De fapt s-a vorbit mult despre iluminatul acvariilor. Exista si un articol super pentru cine e cu adevarat interesat.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: