| Message |
|
|
nightman wrote:Acvariu are volumul de 70 maxim 80 litri
N-as vrea sa fiu prin preajma cind apare maestrul  .
|
 |
|
|
Val wrote:Mie tot mi se pare prea greu sa compar o culoare TRANSPARENTA a likidului din eprubeta aia, cu o culoare OPACA de pe hartie.
Pune hirtia aia colorata pppaaa o coala alba. Linga ea (nu pppaaa ea) pui eprubeta. E imposibil sa nu distingi care nuanta se potriveste. E greu de confundat albastru cu galben sau protocaliu (cel putin cam astea-s culorile la testu' meu).
Daca tot nu merge ia-ti un pH-metru electronic  . Sau mai bine un ph-controller  .
|
 |
|
|
DENNZ wrote:Am citit intr-o carte ca se mai pot tine cu carbune activ si cu o oxigenare a apei. Cica rezista 3 saptamani.
Asa o fi .......
Eu ii tin intr-un lighean, in baie, cu apa cam 0,5-1 cm. Ii spal zilnic. Rezista uneori 4-5 luni ( fara misto ca n-am chef) - numai daca n-au ramas cu traume fizice (sau psihice  ) in urma colectarii - viermi rupti, raniti care sa moara si sa-i strice pe toti.
Spalatul il fac asa: intr-o galeata de 5 litri "desfac" complet ghemu'. Pun apa pina sus si amestec. Viermii "sanatosi" pica primii pe fund. Cei "rupti" sau care incep sa se "strice" mai ramin citeva secunde in masa apei. Ii vars (pe aia penali) in lighean si pe ei ii dau premii la pesti. Atentie sa nu fie chiar morti  ca nu-s buni.
Daca prinzi o tura "penala" de viermi poti sa le spui si poezii seara la culcare ca tot nu-i tii vii mai mult de o saptamina.
P.s. Imi amintesc ca s-a vorbit mult pe forum despre pastrarea Tubifexului.
|
 |
|
|
fr0ggy wrote:nu am unde sa scot plecoul (are cam 30 de cm), iar de dat nu cred ca se inghesuie nimeni. si nici eu nu as vrea sa il dau.
Am patit-o si eu cu un pleco. Avea boala pppaaa discusi. A trebuit sa-l dau ca era din ce in ce mai porc.
Nu stiu cita rabdare o sa mai aiba oscarii pina sa treaca la lucruri grele  .
|
 |
|
|
Da' ce-ti veni sa iei pestii inaintea stabilizarii acvariului? Nu forta norocu' ca data viitoare poate te lasa. Or fi lombardoii pesti rezistenti, da' nu mai fa chestii din astea  .
|
 |
|
|
Se pare ca ai mai dat cu coasa  prin el de cind l-am vazut eu. Atunci nu prea se puteau misca pestii printre zarzavaturi    .
O piesa grea pentru convingerea poporului de avantajele picaturii  !
Votez si eu cu o buturuga-spectacol  .
|
 |
|
|
adi_ci23 wrote:se mai fac gauri la ghivece?
nu iese turba? daca le fac
Fara gauri. Daca sint gauri in ghivece astupa-le.
|
 |
|
|
|
Incearca sale indepartezi mecanic pe cit posibil. Nu pare sa fie infipta in frunze. Pozele nu sint cele mai stralucite, da' din cite vad imi pare ca le-am avut si eu. Daca e aceeasi lighioana, incearca apa oxigenata 3%. 50 ml la 100 litri. Dimineata si seara 3 zile la rind. Scoate melcii ca uneori au probleme cu apa oxigenata. Daca nu merge, poti incerca Algumin.
|
 |
|
|
ADXX wrote:in general, o substanta folosita pentru tratment, nu se pune nici "putin", nici "mult" ci exact atat cat trebuie ca sa asiguri vindecarea!
Daca pui mai putin decit doza corecta, ai toate sansele (la multe medicamente) sa obtii numai ....... niste microbi, protozoare ... cu rezistenta marita la respectivul medicament. Si nici pestele nu se vindeca.
Se vorbeste demult de rezistenta Hexamitei la Metronidazol. Ca-n medicina umana microbii rezistenti la antibiotice sint cunoscuti de-o gramada de vreme.
|
 |
|
|
adi_ci23 wrote:black peat, wite peat
Eu zic sa incerci. Se pare ca e (si) turba acolo.
adi_ci23 wrote:NPK fertilizer, trace-elements
 Atentie mare sa nu ajunga ceva turba in apa (are NPK) ca te vad cistigator de concursuri de alge    .......
adi_ci23 wrote:resistence.................................900ohm/cm/cm2
Asta-i dementiala ....... 
|
 |
|
|
adi_ci23 wrote:galben, cu portocaliu, cu rosu (astea sunt dungi la capete) sacul e alb si scrie cu verde pe el
M-ai spart  . Or fi schimbat ambalaju'. Daca e terreau universel, o fi ....... pamint   . N-am folosit.
|
 |
|
|
Endo_ro wrote:doar unul are putin coada arsa.
Probabil in urma transportului, stres ....... ar trebui sa-i treaca in citeva zile.
Endo_ro wrote:Astia nu mananca si le-am crescut temperatura la 30-31, le schimb apa zilnic 10% si am pus putin verde malachit.
Din experienta iti spun ca discusii urasc verdele malachit. Am pus o singura data verde malachit la niste pui de discus si instantaneu s-au facut negri, s-au strins toti intr-un colt si respirau accelerat. De atunci n-am mai folosit niciodata verde malachit.
Endo_ro wrote:Ei sunt vioi dar par stresati.
Crezi ca din rautate spuneam ca acvariul e prea mic? Sint ei stresati de schimbarea mediului, da' nici contributia spatiului mic pe care-l au la dispozitie nu-i de neglijat.
Pe de alta parte, presupun ca de unde i-ai luat erau multi. Asa cum se simt ei in siguranta. Acuma sint putini = inca un factor de stres. Probabil ca se vor adapta in citeva zile si vor deveni "sociabili".
|
 |
|
|
adi_ci23 wrote:e olandeza scrie pe ea potgrund, tulip, terreau universel
.......
a mai folosit-o cineva?
Se pare ca e vorba de pamintu' fertil.
Turba e in sac galben portocaliu, pamintu' in sac albastru.
Ce culoare are sacu' de spre care vorbesti?
|
 |
|
|
lukaboy wrote:... este vreun motiv pentru care va luati si folositi turba in locul lui ToruMin( care este extract de turba)?
Turba asta fertila Potgrond e pentru plante. Se pune la radacina si se acopera cu un strat de nisip fin sa nu iasa nimic in apa ca te duci apoi la concurs de alge :smecher: .
|
 |
|
|
haihui wrote:dupa ce o sa imi induplec sotia
Eu zic sa folosesti toate strategiile posibile.
E pacat sa chinui un caras sub ochii copilului. Sint convins ca asta e imaginea acvaristicii propovaduita prin filme  si ca domnii de la Pet-Shop au spus ca e bine asa  , da' crede-ma ca lucrurile stau exact pe dos. Acuma nu vreau sa spun ca trebuie sa scoti din buzunar sute de euroi pentru acvariu si instalatii sofisticate intru bunastarea carasului, da' un acvaru decent se poate  !
|
 |
|
|
Eu as vrea tuburile pentru ca trafuri am deja. Daca e careva care vrea suporturile e rugat sa iasa la bara  pentru ca omu' nu poate sa dea numai tuburile si sa ramina cu suporturile.
|
 |
|
|
nebunu wrote:Asta vroiam eu sa vad daca poate convietui linistit cu ceilalti fara sa le faca ceva.
Daca sint pesti de grup, se simt bine in grup. Daca tii unu' singur nu se simte bine = se chinuie. Daca se da la ceilalti pesti sau nu, nu se poate spune cu precizie. Cunosc cazul unui caras ce traiaste in acvariu cu pirania (a fost pus acolo ca hrana  ). Nu se ating de el. De ce? Sfintu' duh o fi stiind ....... . In schimb haleasc repede orica alt peste care e bagat acolo  .
|
 |
|
|
kiwiboy wrote:110 x 50 x 50 cam asa ceva
Iti sugerez o latime mai mare de 50 cm. Nu vreau sa spun ca o latime de 50 cm e mica, da' africanii fiind teritoriali au nevoie de suprafata mare. Iar daca faci si clasicul munte din bolovani, n-o sa-ti para rau daca alegi o latime mare. Iti sugerez 60 cm. Prea mult spatiu din camera nu-ti fura aia 10 cm in plus.
Grabeste-te cu acvariu mare ca lombardoii cresc destul de repede  !
|
 |
|
|
nebunu wrote:as cumpara si un pirania sa vad daca un singur peste carnivor incearca sa atace cei 10 pesti omnivori.
Eu zic sa lasi la o parte astfel de experimente singeroase  . Ce vrei sa afli?
Dimensiunile acvariului  ?
|
 |
|
|
Endo_ro wrote:Am spus ca fac acvariu mai mare. Dureaza doua saptamani pana e gata.
Acvariul in care ii tii acuma fiind mic iti sugerez sa le dai mincare doar cit halesc. Sa nu ramina deloc hrana neconsumata. Ii hranesti de multe ori pe zi cite putin. Pentru ca acvariul e mic si neciclat eu as face schimburi zilnice de apa. Cam 15 litri. Cu apa statuta de pe o zi pe alta si cu aceeasi temperatura. Sifonezi si eventuale resturi/excremente la schimbu' de apa. E cam enervanta treaba asta, da' doua saptamini nu-s o vesnicie. Riscul unor concentratii periculoase de amoniac si/sau nitriti e mare.
Pentru ca acvariul mare e pe drum, nu mai pune substrat in asta mic.
|
 |
|
|