[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalarul scuipa mancarea  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Am in acvariu de 100 de litri 4 scalari(3 pui si unul matur) 1 ancistrus si 2 leeri..
Din pacate de vreo 3 zile scalarul mare tot scuipa hrana si manaca foarte putin.Nu reusesc sa-mi dau seama de ce , hrana pe care le-o dau este destul de variata : Tetra Prima , Tropica . tubi liliofilizati si niste amestecuri din inima de vita si alte prostii care se gasesc in pungi simple sub forma de granule unele rosiatice si unele maro inchis.
Acvariul este bine plantat , substrat pietris , si este in functiune de vreo 2 luni.Schimburile de apa le fac la interval de 7 zile.Oare sa aiba paraziti intestinali sau o alta boala?Daca da atunci ce tratament pot aplica?
PS: Sa nu va aud cu faze de genu ai acvariul prea mic pt ca stiu dar am luat scalarii in speranta ca se va alege o pereche si pe ceilalti doi sa-i dau , sau daca reusesc sa scap de gura mamei fac unul k lumea si-i tin pe toti 4.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Parazitii intestinali sunt indicati de prezenta fecalelor albe si filamentoase de care s-a mai discutat pe aici. Daca pestele e bolnav, ar trebui sa aiba astfel de fecale agatate de anus. Daca pestele e curat, inseamna ca nu are nimic cu stomacul.
Hrana mai e buna? Poate a expirat si pestele o scuipa cand ii simte gustul alterat. Ceilalti mananca aceeasi hrana pe care o refuza cel de care povestesti?

Revin cu apelul de a nu mai da pestilor hrana din pungi no-name, fara sigiliu ermetic si fara termen de garantie. In piata o astfel de punguta poate parea un chilipir, dar acasa poate provoca un dezastru de cateva milioane bune.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

NU am vazut excremente filamentoase la el si de-asta nu stiu ce naiba are.Ceilalti mananca mancarea fara probleme si o manca si el pana acum 4 zile dar acum nu mai vrea nici un fel de mancare .Cand ii hranesc el se duce spre ea o ia in gura apoi o scuipa ca si cum nu i-ar mai placea.
Am intelesc si n-o sa mai cumpar pungi cu mnacare no name dar din moment ce i-am hranit mai mult de-o luna cu mancarea aia nu vad de ce i-ar afect abia acum.Poate sa se fi stricat dar chiar asa toata mnacarea?Nu pot sa-mi dau seama ca nu are termen de garantie binenteles dar cea de la Tropica si Tetra e in termen si tot nu mananca.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce am omis sa va spun si cred k era destul de important.Doi dintre scalarii mai mici cumparati din Obor au avut cam aceleasi simtome , adica nu mancau sau luau mancare in gura si o scuipau.Dupa ce am citit niste posturi pe aici am incercat cu furazolidon 3 zile la rand tratament si se pare ca a avut efect(3 zile la rand cate 4 pastile).Acum manaca linistiti si nu mai scuipa nimic.Problema e ca furazolidonul mi-a omorat toti melcii si cateva plante si in plus se pare ca nu a rezolvat problema definitiv din moment ce s-a imbolnavit si scalarul mare.
Asta seara le-am dat libelule congelate si a mancat si el , chiar i-au placut.Nu stiu ce sa mai zic e posibil doar sa se fi saturat de mancarea uscata si sa vrea ceva mai bun ,mai proaspat?Maine ma duc in Obor sa iau tubi si chironomide pt k nu vreu sa moara prin infometare.
Altceva nu stiu ce detalii sa mai dau.Excrementele nu le-a avut filamentoase dar acum in ultimele 3 zile nu le-am mai observat deloc deci nu-mi pot da cu parerea.Excremente filamentoase am observat doar la un ancistrus dar asta mai demult.
Cam atat ar fi de zis pana acum o sa-i tin sub observatie atenta sa vad cu m arata excrementele lor.Cred k ar trebui k un moderator sa mute acest topic la Boli si Tratamente pentru ca nu prea isi are locul aici.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

johnny6600 wrote:Asta seara le-am dat libelule congelate si a mancat si el , chiar i-au placut.
E posibil sa aiba paraziti pe dinauntru sau sa nu aiba.

1. Lasa-i 2 zile fara haleala si apoi da-le hrana de calitate. Urmareste-l atent daca maninca.

2. Spioneaza-l cind merge la W.C. :18: Consider ca majoritatea pestilor sint hraniti cu Tubifex netratat (sa creasca repede) = sanse mari de paraziti intestinali (protozoare sau viermi). Unii pesti pot trai toata viata parazitati fara sa stii, altii pot fi ucisi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Da e posibil sa fie de la tubifex dar ultima oara cand i-am hranit cu asa ceva a fost acum mai bine de o luna.Nici libelule nu le-am mai dat tot cam de o luna.Despre tratamentul ce trebuie aplicat tubilor am citit dar la libelule ce tratament ar trebui aplicat pentru a putea fi o hrana mai sigura?
Chiar este necesar sa-i tin nemancati 2 zile , pt k mi-e foarte mila de ei cand ii vad k vin langa geamul din fata si cersesc.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

johnny6600 wrote:Chiar este necesar sa-i tin nemancati 2 zile
Nu e necesar, da' daca o faci, dupa doua zile vor fi foarte flaminzi. Si daca fiind flaminzi refuza hrana inseamna ca e vorba de boala.

johnny6600 wrote:pentru k mi-e foarte mila de ei cand ii vad k vin langa geamul din fata si cersesc.
Crede-ma ca nu patesc nimic in 2 zile de post negru. Nici in natura nu halesc zilnic din greu.

Poze: smilie ... Poze cu plante
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma indoiesc ca s-a plictisit scalarul meu de mancat , el era cel mai mancacios pana intr-o dimineata cand am vazut ca in loc sa manance , scuipa mancarea.Ce m-a uimit a fost ca aseara a mancat cu o pofta foarte mare libelulele.
Nu stiu ce sa fac o sa-i urmaresc fecalele sa vad cu marata cat depre infometare ma mai gandesc.Imi pare rau ca nu am un bazin destul de mare sa-l separ si sa-l urmaresc indeaproape.

johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Am observat in seara asta ca fecalale nu sunt filamentose , si sunt destul de maro.Poate putin albicioase dar nu-s sigur trebuie sa mai astept "un rand".

Forum Index » Cichlidae
Go to: