[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
soare wrote:... oricum din cate stiu eu..scalari sunt cam pretentiosi...
In afara de spatiu, curatenie, haleala de calitate, parametri apei acceptati de specia lor ....... nu cred ca mai au nevoie de altceva. Exact ca noi.
Mitul ca scalarii ar fi pretentiosi vine de la faptul ca sint inghesuiti in puiernite. Ei refuza astfel de conditii. Ei sint pretentiosi sau noi cam ....... :18: ??? ....... nu spun cum ca-mi iau ban.

Vezi care e speranta de viata in tarile lumii a V-a. Din cauza conditiilor de viata mizerabile se moare. Indiferent daca esti scalar, om sau leguma.

soare wrote:si nu ajung prea multi la maturitate...
Nu e asa . De ce sa nu ajunga la maturitate?
Primii mei scalari au fost 6 din aia "albi". Pe vremurile fostei dictaturi (reincarnata acum in dictatorii de pe forum ). Au ajuns la maturitate 5. Unu' a ramas mic si a murit. Am poze alb-negru cu ei.
milan wrote:Daca plantele tale nu au murit 3 zile fara lumina atunci presupun ca si eu pot apela la metoda asta.
Nu mor !

milan wrote:Cu "firele de par" functioneaza aceeasi metoda?
Nu prea. Indeparteaza-le mecanic cit poti.
N-ai spus cum schimbi apa si nici citi sumatrani ai.
Schimburile de apa dese nu prea convin algelor. Schimba zilnic vreo 10 litri + culege tot zilnic algele ca radacina.
Dolly wrote:
MARELE ALB wrote:Esti sigur ca vrei sa mai pui scalari in acvariul in care au murit cei 4?

Pai cred ca de asta a cumparat solutie pentru dezinfectarea bazinului. Stia el ce stia...
Problema e daca dezinfectantu' ala ucide si lighioana care a ucis scalarii. Lighioana care nu stim inca ce e . In afara de asta ceilalti pesti pot fi purtatori ai lighioanei chiar daca nu par afectati.
Cory wrote:De ce nu o fi invatat pestii ceva util de la oameni - sa se duca la toaleta si sa traga apa!?! Ba, chiar ar face foarte bine sa ia galetusele sa isi schimbe singuri apa, sa fie si ei mai voluntari, mai implicati in hobby-ul asta!!! Hmm, poftim educatie...
Da ai dreptate . Si sa creasca singuri grindal! Daca nu la place sa mearga dupa Tubifex . Si, daca se poate, sa te astepte cu clatite calde cind te intorci obosit de la servici. Sau, mai bine, sa mearga ei la servici . Porci nerecunoscatori ce sint !
soare wrote:am vb cu cineva de pe forum si imi doneaza 2 scalari mari... cu cei mici e mai greu
Esti sigur ca vrei sa mai pui scalari in acvariul in care au murit cei 4?
ADXX wrote:M.A., vorbesti despre aceleasi medicamente (americane) ca si Nishikigoi? Ai cumparat de la el?
Da. Am luat de la el. Altfel nu postam aici.
gogolanu wrote:probabil ca nu te referi la discusi ci la alte specii
De discusi vorbesc. Dupa cum spuneam apa de la robinet are GH=1 in Baia Mare.
Patura aia = cyanobacterii. Eu le aspir cu clopotu' zilnic pina dispar. Sau/si las lumina stinsa vreo 3 zile.

"Radacinile" nu-s radacini. Sint alge.
Lucian wrote:plaja/bere/apa
Ce-s astea :aaa: ? Chestile alea bune care se intimpla numai altora :aaa: ? Au cumva legatura cu magicul cuvint "concediu" ? De fapt, ce-i ala concediu :o ?
Mi-am luat si eu . Impotriva: gill flukes, tapeworms, flatworms, anchorworms, Hexamita, Capillaria, trematode ....... tot felu' de lighioane ....... poate trecem si in ceea ce priveste bolile la etapa a II-a (ca la plante cu fertilizantii si CO2-u') ca tot e plina sectiunea "Boli/tratamente" cu diverse probleme care nu se rezolva cu anticele verde malachit si albastru de metil.

Eu incerc si deparazitarea Tubifexului cu medicamentele astea. Daca trateaza pestele nu vad de ce n-ar curata si Tubifexul .
attilio wrote:deci.. pentru 50 h cu 80 latime, 300 lungime ?

4. Geam de 19 neaparat, daca e tot din sticla.

19 neaparat ? unde gasesc si cat e m ?
Parerea mea e ca la inaltimea de 50 cm merge si geam de 15 mm. Cu atit mai mult cu cit in Bucuresti gasesti geam de calitate - DeltaGlass, SwissGlass (de astea am aflat de pe forum). Daca poti pune geam de 19 e si mai bine .

Conditia esentiala e ca suprafata pe care-l pui sa fie construita plana. Am auzit ca exista o solutie autonivelanta. E un lichid care se toarna intr-un mini-cofrag inalt de 1 cm. Datorita fortei gravitationale, suprafata acestui lichid va fi cu adevatat plana. Ca suprafata apei dintr-un vas. Dupa ce se intareste asa ramine . Are consistenta betonului. Reaq stie cum se numeste.

Sugestii:
1. fa tot acvariul din sticla. Fara fund sau spate si laterale din beton.
2. daca poti sa ai acces in acvariu si prin spate ar fi super. Latimea de 80 e perfecta, da' e destul de greu de ajuns in spatele acvariului daca ai acces numai prin fata.
Pestoci wrote:albi, mici mici, perfect rotunzi, cu foarte multe picioare in jurul lor, miscandu-se pe geamuri, niste minipaianjeni, ca niste paduchi de mici.
Poate sint Cyclopi - pureci de balta Au obicieiu' sa stea si pe geamuri. Daca e asa, e ! Ce altceva ar putea fi nu-mi vine in minte .

Pestoci wrote:si am mai pus niste sare. Dar nu cred ca e bine.
Nu e bine nici pentru plante nici pentru Cory. Schimba putina apa (fa-o des) sa reduci concentratia de sare.
De fapt, cita sare ai pus?
Endo_ro wrote:In schimb cel care s-a colorat cel mai tare a devenit foarte agresiv. Ii bate pe ceilalti la masa
Imi permit sa-ti amintesc ce spuneam la inceputul topicului:

MARELE ALB wrote:
Endo_ro wrote:O sa le iau un acvariu mai mare. Deocamdata o sa iau 2-5 discusi micuti si or sa stea singuri fara alti pesti.
Daca sint putini, cel mai slab va fi mereu trimis la colt de cel mai puternic. Nu va apuca sa haleasca consistent si in timp va ajunge o "fantoma". Asa se intimpla de regula.
Dupa ce este "eliminat" cel ma slab, altul va fi tinta tartorului sef.
Daca sint multi, agresivitatea se va disipa si nu vor apare probleme. Cel mai bine e cu 9-10 pui.

Daca-i bate pe toti nu e o problema prea mare. Nu-i poate tine la colt pe toti. Problema poate apare daca-si indreapta agresivitatea doar catre unul sau doi dintre pui. Ala (aia) nu va face fata.

Acuma trebuie sa-i urmaresti si daca observi ca este vreunul care n-are curaju' sa vina la mincare si nu apuca sa haleasca destul de frica sefului trebuie sa iei masuri. Daca se intimpla asa si smecheru' are boala pppaaa unu' din ei, poti face una din urmatoarele chestii:
1. mai pui acolo citiva pui. Sa-si disipeze agresivitatea. Cind mai cresc renunti la o parte. Acvariul de 200 litri nu-ti permite sa tii prea multi.
2. il dai pe tartor. Nu e cea mai buna idee pentru ca el e cel mai puternic.
3. in dai pe ala care nu face fata. Nici asta nu e cea mai buna idee pentru ca sint mari sanse ca altu' sa devina tinta agresivitatii sefului.
Pe de alta parte sint ceva sanse (mici) s-o dea la pace.
alina_g wrote:Cum imi dau seama daca siliconul s-a invechit?
Crede-ma pe cuvint, iti dai seama usor ....... 400 litri in casa nu pot trece neobservati .

P.S. Cred ca primu' semn e ca apar alge si/sau depuneri care se baga sub silicon.
FLORI AN wrote:Mai am si un neon (nu prea mare) normal din comert albastrui, dar nu prea il mai aprind asa de des
Plantele tale au o problema cu iluminatul. Un tub e insuficient. Daca nici nu-l aprinzi prea des ....... n-au cum sa mearga.
Endo_ro wrote:Am avut ceva de munca - 100 x 40 x 50 . E bine acuma ?
Mai bine .

Endo_ro wrote:Pe langa faptul ca abia mai gasesc discusorii prin el, vaz ca se scarpina de plante. Ce-or avea ?

Paraziti ? :o
Daca nu se scarpina exagerat de mult, n-au nimic.

Endo_ro wrote:In rest tare bucurosi ! Si cu apa cum ramane, mai tre' s-o schimb zilnic ?
Pentru ca acvariul e proaspat si foarte instabil (pentru ca e nou) schimba la 2 zile cite 25%. Repet: cu apa statuta. Si ai grija sa nu ramina haleala nemincata.

Dupa ce se echilibreaza acvariul poti trece la schimburi bisaptaminale sau chiar saptaminale.
Carja Ioan wrote:eventual sä fie integrati intre reproducätori, dar poate cä ar fi mai simplu sä fie eliminati din capul locului. Voi ce ziceti?
Ar fi foarte interesant de scos niste pui de la niste din astia care au fost "grei" si si-au revenit. Spatiu sa ai sa-i cresti separat.

In legatura cu eliminarea lor de mici: cred ca e singura solutie de bun simt pentru cei care nu-si revin in 2-3 saptamini. Daca in 2-3 saptamini nu iau aer, asa ramin pe veci . Se mai chinuie 1-2 luni si apoi mor.

gogolanu wrote:chestia cu deformarea coloanei eu cred cai datorita consanggenizarii dupa atitea rinduri produsi intre frati
Eu ma refeream la deformarea coloanei puilor grei. Se nasc normali si apoi li se deformeaza din cauza pozitiei pe care sint nevoiti sa o aiba si din cauza ca dau non-stop si foarte repede din coada.

gogolanu wrote:am rudicat duritatea fixa de la 0 pina la 18 dg la 0 dg au aparut 100%greii si au murit toti la 3dg ok 75% buni si in continuare scad ca numar pina la 11 dg mai in sus nu mai ies in tot acest timp kh a fost 0,5 ph 5,5 iar de aicea am dedus ce am scris mai sus.
Interesanta experienta. Ciudat e ca la mine apar puii grei in proportii diferite la aceeasi duritate (si aia fixa si aia temporara). Nu folosesc turba. De fapt nu folosesc absolut nimic. Doar apa de la robinet.
Val wrote:Nici nu stii ce m-ai dezamagit. Pai cum fac aia prin acvariile carora vad Acicularis sub forma de covor. O fi alta varietate...?
E alta varietate :alright: .......

Val wrote:Glossostogma, Marsilea, Micrantemum, Sagittaria subulata, pauza. Nimic. Nada. Zip. Zero.
Sintem in Romania :alright: .......

Val wrote:Si io ce fac acuma?
Dai o galeata de laturi la porc si cind are porcu' timp da o tura pe la posta si iti trimite un pachetel cu Glossostigma, Marsilea, Micranthemum (micrantemoides si umbrosum), Ranunculus, Lilaeopsis .......
johnny6600 wrote:Chiar este necesar sa-i tin nemancati 2 zile
Nu e necesar, da' daca o faci, dupa doua zile vor fi foarte flaminzi. Si daca fiind flaminzi refuza hrana inseamna ca e vorba de boala.

johnny6600 wrote:pentru k mi-e foarte mila de ei cand ii vad k vin langa geamul din fata si cersesc.
Crede-ma ca nu patesc nimic in 2 zile de post negru. Nici in natura nu halesc zilnic din greu.
Val wrote:Bine, bine... da' pot sa o tund, sa o aduc sa zicem la 5-8 cm fara sa constat a doua zi ca am ramas fara ea?
Poti s-o tunzi. A mea nu moare la tuns. Da' arata artificial. Daca ai rabdare cred ca poti s-o tunzi sa nu se vada. Oricum e munca in zadar pentru ca frunzele noi cresc tot inalte. Pentru ca are o crestere rapida, stai tot timpu' cu foarfeca pe ea.

Val wrote:Sau, ma mai gandeam, oare era asa de inalt ca nu avea destula lumina acolo, poate, si urca si el spre bec... facand tot ce poate pentru cativa luxi in plus?
Asa creste ea. A mea sta chiar sub bec la coloana de apa de 20 cm si tot lunga se face. Se intinde pe suprafata apei.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: