| Message |
|
|
razvan wrote:va sugerez "subtil" sa nu mai dezvoltati subiectul apometre - debit mic, deoarece am putea fi acuzati ca vrem sa pagubim apanova...
Fenomenul apometre - debit mic nu apare numai la picatura noastre. Se intimpla in mai toate apartamentele noastre daca robinetii de la chiuveta sint uzati si picura apa in chiuveta. Cel mai frecvent apare la W.C. Sa nu-mi spuneti ca nu ati observat niciodata o dira "subtila"  in W.C.
|
 |
|
|
Val wrote:deja vreo 15cm si nu mai au loc unu de altu in ghiveci. Trebuie sa ii mai raresc.
Deci problema s-a rezolvat, chiar daca fara a stii EXACT cauza.
Cred ca rezolvarea problemei a fost asta: " turba potgrond, si sera Florena+Florenette A". Cu chestiile aste in substrat, CO2 si lumina calda iese o Alternanthera la care trebuie sa-i rupi cite o frunza  ca sa-ti covingi amicii neacvaristi ca nu-i din plastic  . Astfel nu te crede nimeni .......  .
|
 |
|
|
Dolly wrote:Cine oare a modificat, ca era meserias de tot? :sic:
 -u'

|
 |
|
|
Sorinel18_my wrote:lipseste litera "e" ca s-a stricat tastatura
Ai reparat-o? Vad ca merge  .
|
 |
|
|
florin_niky wrote:Ce suport sa-i fac?? Ma gandeam la niste rectamgulara de 50x50mm.
E bine  . Alege-o cu grosimea peretelui cit mai mare. Cu picioare din 50 in 50 cm.
P.S. Numa' eu stiu cit as vrea sa am in Baia Mare un DeltaGlass unde sa gasesc sticla de 15 mm de calitate si taiata corect. Nici nu va dati seama ce norocosi sinteti in Bucuresti.
|
 |
|
|
Am vazut broaste halind cu mare pofta bucatele de carne.
@Dolly: Evidentement, indubitabil ai boala pppaaa Sorinel  .
|
 |
|
|
florin_niky wrote:La cat sa fac inaltimea pentru sticla de 10?
Ce sticla sa folosesc pentru inaltimea de 60?
Parerea mea: la sticla de 10 mm il poti face inalt de 50 cm (asta inseamna ca-l umpli pina la vreo 47 cm).
La inaltimea de 60 cm as pune sticla de 15 cm. Ca o gasesti in Bucuresti. Grosimea sticlei e ultimul lucru la care as face economie in constructia unui acvariu.
P.S. Poti sa-l faci si din sticla de 10 mm si inalt de 60 cm daca nu-l umpli mai sus de 50 cm. Da' ce rost ar avea? Si cine-ti garanteaza ca peste X ani cineva nu-l va umple pina sus?
|
 |
|
|
florin_niky wrote:Vreau sa-mi fac un acvariu 1800L x 600l x 600H incastrat intr-un bar ce va fii construit in sufragerie.
Imi puteti spune daca este suficienta sticla de 10mm cu intatitori.
Va fii umplut pana la 50cm.
Incearca sa pui sticla mai groasa. Eu nu l-as face cu sticla de 10 mm.
Sau mai tai din inaltime.
In legatura cu filtrele: daca ai finante baga 2 canistre Fluval 304.
|
 |
|
|
Circotasilor  ! Unde vedeti voi litere lipsa si alte prostii    ? Lasati Sorinelu' in pace  .
Uite la ei  , in loc sa va bucurati de prezenta lui  .......
:byeah:
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
1. Din ce stiu eu atit salamandrele cit si tritonii sint protejate = n-ai voie sa-i capturezi.
2. In afara de asta au nevoie si de uscat, perioada de hibernare .......
Din 1. si 2. => nu se tin in acvarii.
Ce-or fi aia/alea salamandre-tritoni habar n-am. Nu credeam ca se corcesc. O fi ceva ca struto-camila.
|
 |
|
|
Sincer sa fiu, si eu vad de la 6,5 la 7,5 aceeasi culoare  . De la 8 in sus vad o usoara schimbare a culorii.
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:metronizadolul afecteaza plantele?
Eu n-am observat sa le afecteze. Bubonica pentru plante e temperatura ridicata la care se face tratamentu'.
|
 |
|
|
Val wrote:Serios acum, tu ce test folosesti? Ca nu imi vine sa cred ca ai senzori electronici in toate cele tz-shpe acvarii... Si sunt sigur ca faci teste de pH, din moment ce bagi co2, si ai duritatea aia de poti sa o vinzi ca apa distilata.
Senzori electronici pe reaq    ....... n-am nici macar unu'  ....... Chiar ca masor pH-u' cam des. Ca are niste caderi de te sperie  . De cind am dat drumu' la picatura e mai bine. Plus citeva cochilii aruncate prin acvarii.
Pentru pH folosesc un test unguresc. E vreo 25.000 lei  ....... E destul de usor de deosebit culorile. Se gaseste uneori prin Baia Mare.
Si pentru GH si KH folosesc tot test unguresc. Asta e mai greu de gasit. Vreo 50.000 lei.
|
 |
|
|
adi_ci23 wrote:termometrul este intern si cu alcool. ca sa fie sigur mai cumpar 1 de alt tip, dar tot intern( de sticla)
Daca nu esti foarte ghinionist ai un termometru acceptabil  . Eu am mai multe termometre din astea si indica toate aproape la fel.
|
 |
|
|
Val wrote:Nu veniti cu idei electronice si alte balarii ca nu mi-a venit mostenirea de la unkiu din America, inca...
Se pare ca decesu'  unchiului e singura ta sansa  . Testele astea cu hirtie colorata nu-ti pot spune ce pH ai cu precizie mai mare de 0,5 unitati.
|
 |
|
|
adi_ci23 wrote:
deci, cum sunt in pregatiri pentru discusi, am fixat pe 28 C deci sa ma astept sa am un 30 grade?
Singura scula care iti poate da un raspuns corect este un termometru bun (nu abtibild). E posibil ca termostatul tau sa fie bun, sau decalibrat in oricare din sensuri.
Nu-i bine sa te bazezi pe termostatele astea cu bimetal. Chiar daca tin temperatura constanta, nu prea se potriveste cu gradatiile.
|
 |
|
|
adi_ci23 wrote:cum se ridica temperatura apei acvariului, in cazul unui tratament la discus, pana la 35 grade, daca incalzitoarele cu termostat sunt gradate pana la 32 grade?
Eu folosesc incalzitoare AquaEl. Sint atita de penale  incit daca le reglezi pe 32 C tin in acvariu 37 C  . Sint dementiale. Reglezi pe 30 C si obtii 33 C, la 27 C obtii 29 C ....... si tot asa ....... cam aiurea. Murphy spune insa, ca daca te duci cu intentiA sa cumperi un astfel de incalzitor decalibrat, vei nimeri unul bun.
Mai poti folosi un incalzitor fara termostat. Prin izolarea termica a laturilor acvariului obtii temperatura dorita (in sensul ca izolezi o suprafata mai mare sau mai mica dupa necesitati). Cam riscanta metoda asta.
Sau Tronic: poate pina la 34 C.
|
 |
|
|
milan wrote:Am cam 15 sumatrani
Cam multi dupa gustu' meu pentru 40 litri. Vreo 6 ar fi suficienti.
milan wrote:Algele alea ca firul de par nu sunt decat pe langa cele doua plante
Culegele de acolo cit de repede. S-a nu cistige teren.
Au aparut pentru ca ai "demontat" acvariul. Ai stricat echilibrul si asa foarte instabil (din cauza aglomeratiei) al acvariului. Iar algele stau la pinda si taxeaza.
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:e bine sa-i tii cateva zile sub un fir subtire de apa ca sa elimine tot namolul din organism.
Ii poti tine si fara jet de apa. Intr-un lighean cu apa numai 0,5-1 cm. Elimina si asa namolu'. Trebuie sa-i speli de 2 ori pe zi. Traiesc mai mult decit sub jet. Daca-i tii sub jet ai sanse mari sa incaseze o doza de clor sau alte chestii bagate in apa.
Tratamentu' termic se face la 55 C (pentru siguranta merge si 60 C, da' 55 e suficient).
Se mai poate si cu medicamente impotriva parazitilor interni.
|
 |
|
|