| Message |
|
|
|
Aoleo...pune ochiu la munca si citeste. Incepe cu LInk-uri utile din stanga sus, ai sa vezi multe greseli pe care le faci.
In mare, scalarii sunt prea mari pt acvariul tau. Zebrele sunt pesti de grup la fel si sanitarii, daca sunt cory.
Schimbul de apa la o luna e prea rar. Fa o data pe saptamana. Filtrul NU se spala in apa de la robinet pt ca il deciclezi.
Citeste si ai sa descoperi multe greseli pe care le faci.
|
 |
|
|
|
Dar fecalele pe care le elimina nu tin cont unde inoata pestii...tot in acvariu se aduna.
Si totusi cu o filtrare buna si o mentenanta corespunzatoare zic si eu ca ar merge...
|
 |
|
|
|
Daca tu iei discusi cu gandul ca daca or muri, asta e, mai bine lasa-te de meserie.
Pe tine parintii te-au facut cu gandul ca daca mori asta e? Sau intai s-au gandit ca trebuie sa-ti ofere niste conditii? Poate e putin exagerata comparatia, dar in principiu asta e.
Tu inca nu stii despre substrat, adica nici pe prima treapta in acvaristica nu te-ai suit si nici nu ai fost curios sa citesti, caci gaseai informatia fara sa intrebi si tu vrei discusi?
Aia la 50 de lei care i-ai vazut, ori sunt pui si sunt mai pretentiosi chiar si decat cei mari, ori sunt niste rebuturi, care la randul lor sunt mai sensibili.
Acvariul tau e prea mic chiar si pt 2 bucati.
Si chiar daca fratele tau isi face un acvariu mai mare, e nevoie de MULT MAI MULT decat spatiu.
|
 |
|
|
La acvariul meu mic am tot un robinet de plastic si un perfuzor si l-am reglat neasteptat de usor si a ramas constant. Deci go for it
Testul de la jbl il am si eu, vezi ca e o hartiuta mai mica unde iti arata concentratia in ppm de co2. Sa fie lichidul ca si culoarea de la 20 ppm, eventual chiar un pic mai deschis...mai vezi ce zic si pestii.
Din cate am mai vazut pe forum, poti baga codoiul linistit de la inceput in cantitate optima, nu afecteaza cu nimic...din contra.
|
 |
|
|
Eventual cauta un petshop online de la tine. Chiar refuz sa cred ca niste produse ce la noi se gasesc cam in toate petshop urile, nu se gasesc acolo...la mama lor.
Succes
|
 |
|
|
|
Te-ai uitat pe site-ul ce ti l-am dat eu?
Ma indoiesc ca nu gasesti produse JBL in Germania, dat fiind faptul ca acolo se fabrica...
Daca imi aduc aminte bine, se trateaza cu JBL Ektol fluid.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
Dar sa stii ca nu l-ai ciclat in cele 72 de ore cat l-ai lasat tu. Citeste link-urile din stanga sus "Link-uri utile"
|
 |
|
|
|
Ai prea multi pesti. Scapa de scalari si gurami care cresc prea mari.
La cei 45 litri pe care probabil ii ai net as zice sa pastrezi cei 8 neoni si vreo 4 cory.
Piatra aia alba pare calcaroasa...scoate-o din apa, toarna un pic de otet pe ea si vezi daca sfaraie. Daca da, nu o ai pune in acvariu.
Melcii lasa-i in pace, daca nu dai mancare in exces, n-au sa se inmulteasca prea tare.
Plantele scoate-le din paharele de plastic si pune-le in substrat.
|
 |
|
|
La finrot te-ai gandit?
Vezi aici: http://www.jbl.de/en/online-hospital (sectiunea poze).
|
 |
|
|
|
O bula la 10 secunde cred ca e extrem de putin...Ce test de ph ai? Daca e de la kbl tre sa fie verde deschis, intre 20-30 ppm, ai scala in test.
Pt numarator de bule cumpara un perfuzor de la farmacie. E 1 leu. Si ca sa controlezi debitul mergi pana la un petshop si ia un robinet de plastic pt aer (am gasit la zoomania)...si gata.
|
 |
|
|
|
Sau dai scalarii si hoplo (sanitarii) respectivi, caci sunt prea mari pt un acvariu de 60 de litri (brut banuiesc) si iti mai iei alti pestisori...
|
 |
|
|
|
Piatra de aer nu e buna intr-un acvariu plantat, mai ales daca nu faci aditie suplimntara de co2, caci il scoate din apa.
|
 |
|
|
|
Eu am 39W la 100 litri brut de apa, deci n-are nevoie de lumina multa.
Insa nici asta nu chiar planta gazon...dar fiind mica, merge.
|
 |
|
|
eugen.popp wrote:ar putea tine 30 de pesti.
Sau mai multi, sau mai putini. La o adica dupa marime.
|
 |
|
|
|
Au trecut cam patru luni de la ultimul post in acest topic. Fii mai atent.
Legat de marimea pestilor, cei care au stabilit niste reguli dupa ani de experienta ma gandesc ca nu or fi chiar nebuni toti. Daca tie iti par ca o duc foarte bine nu inseamna neaparat ca le si respecti conditiile OPTIME.
|
 |
|
|
|
Cu filtrul intr-adevar e o problema, dar legat de volumul acvariului nu cred ca ar fi o problema.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru vorbele bune.
Planta respectiva e echinodorus. O am de 2 luni si ceva si a ramas la inaltimea care o vezi. A mai crescut putin fata de atunci cand am adus-o, deci banuiesc ca nu va creste mai mare de atat.
|
 |
|
|
Porcu wrote:
Si eu poruncesc  sa scoati cele doua pietre din stinga si cele trei mici din fata ca nu se potrivesc deloc-deloc. Ar fi bine si daca l-ai putea planta mai consistent.
Prin puterea banului investita in tine, vorba ta porunca este
|
 |
|
|
Sa stiti ca nu ziceti rau voi
Sa inteleg ca ar fi mai buna ideea cu niste bolovani decat cu niste crengute inalte?
Un an nou fericit si voua
|
 |
|
|
|
Salutare.
1. Umple acvariul pana aproape de buza de sus, cu cat mai multa apa cu atat mai bine.
2. Nu stiu cat de bune sunt becurile respective pt acvaristica, aici te va sfatui cineva mai priceput, dar nu tine 12 ore pe zi cel putin la inceput. Primele 2 saptamani lasa doar 6-7 ore.
3. Nu pune fertilizant inca, mai ai putina rabdare.
4. Pune multe plante.
Punctele 2,3 si 4 te vor ajuta sa n-ai probleme cu algele de inceput.
5. La volumul acvariului tau ar trebui un filtru extern, cauta la vanzari daca nu ai bani de unul nou acum. Un intern nu prea e de ajuns...
6. Legat de pesti mi-am exprimat parerea la "despre noi"
Mult succes.
|
 |
|
|